Gallup-måling: Ingen øget terrorfrygt efter skyderier

En meningsmåling viser, at danskerne tilsyneladende ikke er blevet mere utrygge efter angrebene i København.

Selv om flere tror, at Danmark det kommende år bliver ramt af terror, går det ikke ud over lysten til at færdes i det offentlige rum.

Det viser en Gallup-undersøgelse blandt 1456 repræsentativt udvalgte danskere, som Berlingske har fået foretaget.

Oven på sidste weekends skyderier i København har avisen bedt de adspurgte om at svare på en række spørgsmål om terror og terrorfrygt.

79 procent af de adspurgte tror, at det er sandsynligt, at der inden for det kommende år vil sket terrorangreb i Danmark.

Det er væsentligt flere end ved tidligere målinger foretaget i august 2011 og i september sidste år.

Til gengæld er der fortsat ikke mange, der føler sig utrygge på grund af truslen om terror.

Hele 89 procent føler sig sjældent eller aldrig utryg på offentlige steder på grund af terrortrussel.

Og det er meget naturligt, mener præst og debattør Sørine Godtfredsen:

- Ellers skulle man gå rundt i en evig undtagelsestilstand. Det kan man ikke holde til.

- Mennesket har lavet en aftale med sig selv om, at livet fortsætter, som det plejer, siger hun til Berlingske.

Mens frygten for at gå udenfor altså ikke har rykket sig synderligt, er der til gengæld rykket en del i tilliden til politiet og myndighederne efter angrebene i København.

82 procent har enten "stor tillid" eller bare "tillid" til, at myndigheder kan håndtere et fremtidigt terrorangreb. Det er en tredjedel mere end ved den tilsvarende måling i september.

/ritzau/

Emneord: Terror mod Danmark, Måling, Gallup
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 06.05.15 Politik
  Evaluering af myndighedernes indsats under terrorangrebet

  Rigspolitiet har afleveret myndighedernes evaluering af indsatsen i forbindelse med terrorangrebet i København. Evalueringen viser, at myndighederne var velforberedte, velorganiserede og klar til hurtigt at organisere beredskabet. Evalueringen peger samtidig på ti læringspunkter, der vil få betydning for det fremtidige beredskab.

 • 19.02.15 Ledelse
  Odense Kommune: Børn skal kende baggrunden for terrorangreb

  Når Odenses skolelærere skal tale med eleverne om terrorangrebene i København, så er religion en naturlig del af dialogen. Det præciserer kommunen nu i en ny orientering til de odenseanske skoler. Borgmester og rådmand mener, at det er uhensigtsmæssigt, når kommunen har opfordret skolelærere til at nedtone religion og etnicitet