Fungrende borgmester Søren Rasmussen og Folketingsmedlem Karina Adsbøl

Gave til kommunen fratrækkes moms til staten

Kolding Kommune skal betale moms af gave fra frivillige – sagen tages op i Folketinget

Kolding Byråd har afsat 10 millioner kr. til en udbygning af idrætshallen Cuben, i Christiansfeld i år. Frivillige borgere og foreninger i lokalområdet har derudover selv indsamlet 1,5 millioner kr., som en støtte til udbygningen. Når de overdrager pengene til Kolding Kommune, så skal kommunen betale moms af pengene.


Det betyder at 262.500 kr. som de frivillig møjsommeligt har tjent ved aktiviteter og indsamlinger ryger i statskassen i stedet for at komme idrætsudøverne til glæde.

Fungerende borgmester, Søren Rasmussen, er mildt sagt utilfreds: - Det er simpelthen ikke rimeligt. Her har frivillige mennesker brugt ufatteligt mange timer på, at skrabe penge sammen. De har arbejdet i deres fritid, slidt og slæbt og når de så med forbilledlig samfundssind vil give penge til kommunen, så snupper skattevæsnet flere hundredetusinde. Hvis man har prøvet at samle penge ind ved loppemarkeder og f.eks. halfester, så ved man hvor meget der skal til for at indsamle 262.500 kr. Det er helt urimeligt.


- I Kolding Byråd har et af argumenterne, for at støtte projektet ved Cuben, været at lokalsamfundet selv har samlet penge sammen. Vi synes at den indsats skulle belønnes. I Folketinget har man så vedtaget en lov, som helt omvendt straffer frivillig indsats og samfundssind. Det er jeg ikke sikker på man er opmærksom på og jeg vil derfor rette henvendelse til vores lokale Folketingsmedlem Karina Adsbøl, så hun kan bringe det videre, siger Søren Rasmussen.

Folketingsmedlem, Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti, siger: - Jeg vil rette henvendelse til vores skatteminister og gøre ham opmærksom på problemstillingen. Jeg tror faktisk ikke det oprindeligt har været hensigten, med lovgivningen, så det er godt, at der kommer fokus på det. Under alle omstændigheder er jeg stolt af borgerne i Christiansfeld, som har samlet de mange penge ind. Kunne deres sag også være med til at ændre lovgivningen, ja så ville det være ekstra flot.

Emneord: Frivillighed, Gaver, Moms
Kolding Kommune på DenOffentlige.dk Kolding Kommune
Aktivitet: Artikler: 108 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også