Gentofte er landets mest EU-begejstrede valgkreds - Frederikshavn mest imod

Med 65 procent ja ved folkeafstemningen har Gentofte flest ja-sigere. Flest nej-sigere bor i Frederikshavn.

De danske vælgere sagde nej tak til at omdanne det danske EU-retsforbehold til en tilvalgsordning ved torsdagens folkeafstemning. 

Men bag det landsdækkende valgresultat gemmer sig store lokale forskelle på, hvordan stemmerne fordelte sig rundt om i landets 92 valgkredse. 

De mest EU-begejstrede vælgere bor således formentlig i Gentofte, som er den valgkreds i landet, som fik det mest markante ja.

I Gentofte, som ligger nord for København, stemte 65,5 procent af vælgerne ja, mens 34,5 procent stemte nej, viser valgresultater fra KMD og DR. 

Lige efter kommer Rudersdal-kredsen i Nordsjælland, og her stemte 64,2 procent ja, mens 35,8 stemte nej.

I den anden ende af både skalaen og landet ligger Frederikshavn-kredsen, som er den valgkreds, der er befolket af flest nej-vælgere. 63,2 procent stemte nej, mens 36,8 procent stemte ja.

På andenpladsen blandt de formentlig mest EU-skeptiske valgkredse kommer Lolland-kredsen, hvor 62,1 procent sagde nej, mens 37,9 procent stemte ja.

Landsresultatet gav 53,1 procent nej-stemmer, mens 46,9 procent stemte ja. Det resultat afspejles meget præcist i valgkredsen Herning Syd, som landede på præcis den samme fordeling af ja- og nej-stemmer.

/ritzau/

Emneord: Folkeafstemning, Afstemning om retsforbehold, EU, Europæisk samarbejde, Gentofte Kommune, Frederikshavn Kommune
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også