- Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. Det er dybt beklageligt, siger udenrigsminister Martin Lidegaard. Foto: Christian Stæhr

GGGI-sagen: Tre embedsmænd får kritik

Udenrigsministeriet sætter punktum i GGGI-sagen ved at udtrykke kritik af tre embedsmænd.

Tre embedsmænd i Udenrigsministeriet har begået tjenstlige forseelser i GGGI-sagen, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Det konkluderer ministeriet efter en intern undersøgelse af sagen og et efterfølgende tjenstlige forhør af de tre medarbejdere. Det er forhørene, der nu er færdiggjort.


- De tjenstlige forhør har bekræftet, at tre embedsmænd har begået fejl i denne sag. Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. 

- Det er dybt beklageligt, og jeg er tilfreds med, at Udenrigsministeriet har draget de fornødne personaleretslige konsekvenser, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i en pressemeddelelse.

Sagen og dens håndtering fik sidste år den konsekvens, at Christian Friis Bach (R) trak sig som udviklingsminister, fordi han havde givet forkerte oplysninger til Folketinget. 

Han sagde, at han ikke kendte til, at han i forbindelse med sit bestyrelsesarbejde i den grønne organisation GGGI havde været med til at godkende, at formanden kunne rejse på 1. klasse. 

Det er disse flyrejser, som har været med til at sende organisationens formand, Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, ud i et stort politisk stormvejr.

Og da medarbejdere i ministeriet havde fundet ud af, at man havde givet ministeren forkerte oplysninger, så undlod man i første omgang at informere ham om det.

Den ene embedsmand har allerede skiftet stilling med nedgang i ansvar og løn som følge af sagen, og derfor bliver der ikke pålagt medarbejderen yderligere sanktioner.

De to andre får lov til at beholde deres arbejde, men de får advarsler, oplyser ministeriet.

Ministeriet har nu gennemgået de interne arbejdsgange og strammet op, hvilket glæder Lidegaard.

- For mig er det afgørende, at vi lærer af denne sag, og derfor er jeg tilfreds med, at Udenrigsministeriet har taget grundigt hånd om sagen og gennemført en række initiativer for at sikre, at fejl som disse ikke sker igen, siger han.

/ritzau/

Emneord: GGGI, Embedsmænd, Udenrigsministeriet, Intern undersøgelse, Martin Lidegaard, Christian Friis Bach
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.03.17 Bæredygtighed
  Her er regeringens handlingsplan for FNs 17 verdensmål

  Regeringen lancerer fredag den nationale handlingsplan for FN’s 17 verdensmål om at udrydde al fattigdom og skabe bæredygtig udvikling i hele verden. Hent planen her.

 • 23.09.14 Velfærd
  55 millioner kroner til syriske flygtninge

  Regeringen bevilger yderligere 55 millioner kroner til ofrene for borgerkrigen i Syrien. Her har den militante islamiske gruppe ISIL på få dage gjort situationen endnu mere kaotisk og drevet 100.000 mennesker på flugt.

 • 29.08.14 Ledelse
  Ansatte kritiserer undersøgelse af Lejre Beredskab

  I en pressemeddelelse på vegne af brandfolk på Lejre Beredskabs ”Station Nord” kritiseres undersøgelsen af Lejre Beredskab, som KL og Kommunernes Revision BDO har gennemført for Lejre Kommune. Borgmester Mette Touborg undrer sig: - Undersøgelsen bygger på det, de ansatte selv har udtalt i en række interviews, men hvis der er oplysninger, som ikke er fremkommet i undersøgelsen, så lad os få dem dokumenteret nu.

 • 27.01.14 Bæredygtighed
  Regeringen vil oprette et klimaråd

  Danmark er i gang med at omstille til et lavemissionssamfund. I 2050 er visionen et fossilfrit samfund. En klimalov med et tilhørende klimaråd skal sikre, at udviklingen sker i det rigtige tempo og lever op til regeringens økonomiske mål.

 • 25.11.13 Bæredygtighed
  Lidegaard: COP19 blev en gyser

  Klimakonferencen COP19 i Warszawa balancerede på kanten af den totale fiasko. Men i sidste øjeblik blev resultatet alligevel acceptabelt.