- Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. Det er dybt beklageligt, siger udenrigsminister Martin Lidegaard. Foto: Christian Stæhr

GGGI-sagen: Tre embedsmænd får kritik

Ledelse

26/06/2014 11:14

Freja Eriksen

Udenrigsministeriet sætter punktum i GGGI-sagen ved at udtrykke kritik af tre embedsmænd.

Tre embedsmænd i Udenrigsministeriet har begået tjenstlige forseelser i GGGI-sagen, oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Det konkluderer ministeriet efter en intern undersøgelse af sagen og et efterfølgende tjenstlige forhør af de tre medarbejdere. Det er forhørene, der nu er færdiggjort.

- De tjenstlige forhør har bekræftet, at tre embedsmænd har begået fejl i denne sag. Der blev givet forkerte oplysninger til ministeren, Folketinget og offentligheden, og fejlen blev ikke rettet tilstrækkeligt hurtigt. 

- Det er dybt beklageligt, og jeg er tilfreds med, at Udenrigsministeriet har draget de fornødne personaleretslige konsekvenser, siger udenrigsminister Martin Lidegaard (R) i en pressemeddelelse.

Sagen og dens håndtering fik sidste år den konsekvens, at Christian Friis Bach (R) trak sig som udviklingsminister, fordi han havde givet forkerte oplysninger til Folketinget. 

Han sagde, at han ikke kendte til, at han i forbindelse med sit bestyrelsesarbejde i den grønne organisation GGGI havde været med til at godkende, at formanden kunne rejse på 1. klasse. 

Det er disse flyrejser, som har været med til at sende organisationens formand, Venstres leder Lars Løkke Rasmussen, ud i et stort politisk stormvejr.

Og da medarbejdere i ministeriet havde fundet ud af, at man havde givet ministeren forkerte oplysninger, så undlod man i første omgang at informere ham om det.

Den ene embedsmand har allerede skiftet stilling med nedgang i ansvar og løn som følge af sagen, og derfor bliver der ikke pålagt medarbejderen yderligere sanktioner.

De to andre får lov til at beholde deres arbejde, men de får advarsler, oplyser ministeriet.

Ministeriet har nu gennemgået de interne arbejdsgange og strammet op, hvilket glæder Lidegaard.

- For mig er det afgørende, at vi lærer af denne sag, og derfor er jeg tilfreds med, at Udenrigsministeriet har taget grundigt hånd om sagen og gennemført en række initiativer for at sikre, at fejl som disse ikke sker igen, siger han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce