Foto: Shutterstock

God dansk corona-nyhed

Selvom der i øjeblikket sker en større stigning i antallet af smittede med coronavirus, så er der heldigvis godt nyt.

Det er efterhånden gået op for de fleste, at en andenbølge af coronavirussen har ramt Europa, hvor Danmark er blevet særligt hårdt ramt. I løbet af de seneste par dage, er der blevet sat rekord i antallet af smittede danskere over 24 timer, men heldigvis er der også godt nyt.

Det viser sig nemlig, at alvorligt syge corona-patienter har klaret sig bedre end frygtet, da den første bølge ramte landet.

I alt var 323 patienter indlagt på intensivafdelingen frem til den 20. maj, og langt de fleste overlevede. Det gjorde også flere af de personer, der var så hårdt ramt, at de måtte indlægges i respirator. Det viser en ny kortlægning fra de 40 intensivafdelinger i Danmark.

Færre danskere dør

Det viser sig, at 37 % mistede livet, og det er væsentligt lavere end tallet i andre lande. Det fortæller Rigshospitalets intensivlæge, Nicolai Haase, der står bag opgørelsen.

“Vi stod med en helt ny sygdom med rygter om dødelighed på helt op til 80 procent. Når det ikke gik så slemt, skyldes det, at vi i Danmark var godt forberedte,” fortæller han ifølge Ekstra Bladet.

I takt med at der er sket en større smittestigning i Danmark, er der også flere danskere, der igen bliver indlagt på hospitalerne. Heldigvis så kan vi glæde os over, at vi nu er endnu klogere på sygdommen, og derfor findes der to præparater, der kan forkorte sygdommen og nedsætte dødeligheden.

Det er blandt andet Remdesivir, der indtil videre har vist, at det reducere risikoen for at sygdommen forværres.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også