God ledelse giver glade medarbejdere

Arbejdsglæden helt i top – og sygefraværet helt i bund - blandt medarbejderne ved Lemvig Kommune. God ledelse er hemmeligheden bag.

Arbejdsglæden hos medarbejderne i Lemvig Kommune er helt i top, viser en ny undersøgelse.

Faktisk er tilfredsheden så stor, at den placerer kommunen blandt de bedste 30 procent af mellemstore offentlige og private virksomheder i Norden med mellem 300 til 1.500 medarbejdere.

”Det er naturligvis med stor tilfredshed, at vi i direktionen har fået resultaterne fra undersøgelsen præsenteret. Resultaterne understøtter, at vores fokus på arbejdsglæde har båret frugt. Og glade og tilfredse medarbejdere er de bedste ambassadører for vores kommune”.

”Samtidig er jeg ikke i tvivl om, at arbejdsglæde og produktivitet hænger tæt sammen. Så det er på alle måder en god investering,” udtaler kommunaldirektør Birgit Fogh Rasmussen fra Lemvig Kommune.

Resultatet er desuden bedre end gennemsnittet for kommunalt ansatte i Danmark, hvor indeks for arbejdsglæden ligger på 72, mens den i Lemvig Kommune ligger på indeks 75. Undersøgelsen viser videre, at god ledelse er nøglen til tilfredse medarbejdere. 

Nærmeste leder er vigtig

I Lemvig Kommune ser medarbejderne meget positivt på deres nærmeste leder. Andelen af såkaldte helstøbte ledere, som af deres medarbejdere både ses som meget fagligt - og ledelsesmæssigt kompetente, er højere end i andre kommuner.


Konkret har man i Lemvig Kommune igennem årene da også arbejdet målrettet med ledelsesudvikling.

”Vi har siden kommunesammenlægningen arbejdet bevidst med ledelsesudvikling både formelt og uformelt og det er dejligt at se, at vores medarbejdere kvitterer for indsatsen med at give vores ledelse en så høj score,” siger Birgit Fogh Rasmussen.

Alle ledere i Lemvig Kommune skal have diplomuddannelse i ledelse, og rekruttering af ledere med personale - og budgetansvar foregår efter samme faste procedure.

Ansvar for hinandens trivsel

Dertil kommer, at den værdibaserede ledelsesform har vundet markant indpas i hele organisationen og har givet et godt samarbejdsklima. Både det faglige og sociale samarbejde i kommunen vurderes af medarbejderne som værende helt i top, viser undersøgelsen.

Undersøgelsen viser endvidere, at medarbejderne i Lemvig Kommune i højere grad end i andre kommuner tager ansvar for hinandens trivsel, ifølge undersøgelsen. Tilsammen udmønter arbejdsglæden og det gode arbejdsklima sig i et rekordlavt sygefravær. Lemvig Kommune har således Danmarks laveste sygefravær, viser de seneste tal fra KL.

”Arbejdsglæde giver større engagement, og betyder helt sikkert også meget for antallet af sygedage. God ledelse skaber arbejdsglæde, engagerede og effektive medarbejdere – og har en positiv afsmittende effekt på sygefraværet,” udtaler Birgit Fogh Rasmussen.

Fakta

Meget tilfredse medarbejdere

Med et indeks på 75 i arbejdsglæde ligger medarbejderne i Lemvig Kommune blandt de bedste 30 procent af mellemstore offentlige og private virksomheder i Norden med mellem 300 til 1.500 medarbejdere.

Kilde: Medarbejdertilfredshedsundersøgelse for 2014 - lavet af Ennova for Lemvig Kommune.

Danmarks laveste sygefravær 

 1. Lemvig 3,3 procent
 2. Skive 3,5 procent
 3. Esbjerg 3,5 procent
 4. Fanø 3,5 procent
 5. Rebild 3,6 procent

Kilde: KL´s seneste opgørelse fra 2013

 

Emneord: Trivsel, Medarbejdere, Medarbejdertilfredshed, Psykisk arbejdsmiljø, Lemvig Kommune
Lemvig Kommune på DenOffentlige.dk Lemvig Kommune
Aktivitet: Artikler: 11 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 08.02.15 Gitte H.
  Tør de svare andet?

  I en tid, hvor det ikke er en mulighed at undre sig, at stille spørgsmål, at mene, at noget måske kunne være anderledes... tør de svare andet end, at "alt er så godt"? Mange er i dag bange for at sige, hvad de mener, men lider i stedet med anstand i troen på, at det er dem, der er noget i vejen med og/eller hænger på, fordi de ellers jo bare kan gå, hvis de ikke kan lide lugten i bageriet - og hvor skal de snart gå hen?

 • 07.02.15 Mette von der Lippe Hofverberg
  God ledelse

  Det kan vel ikke være nogen hemmelighed, at god ledelse giver et godt arbejdsklima. Til gengæld bliver det ofte holdt hemmeligt når ledelsen er dårlig.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også