Grønt nationalregnskab og grønt BNP

I dag udgiver Danmarks Statistik publikationen Grønne nationalregnskaber og det grønne BNP – metoder og muligheder.

I dag udgiver Danmarks Statistik publikationen Grønne nationalregnskaber og det grønne BNP – metoder og muligheder. Bogen sætter fokus på behovet for at gå ud over det traditionelle nationalregnskab og på de muligheder og usikkerheder, som er forbundet med at lave et grønt nationalregnskab og beregne et grønt BNP.
 
Publikationen inddrager de internationale retningslinjer for grønne nationalregnskaber og beskriver det konkrete arbejde, der er i gang på området i Danmark og andre lande.
 
Af publikationen fremgår bl.a., at et grønt nationalregnskab for Danmark, der dækker de fleste områder knyttet til miljø og naturressourcer, vil omfatte 16 delregnskaber. Heraf udarbejder Danmarks Statistik i øjeblikket delregnskaber knyttet til energi, materialestrømme, udslip til luft og miljørelaterede skatter. Regnskaberne for de tre sidste områder offentliggøres 30. september 2013 i Statistikbanken og Nyt fra Danmarks Statistik under titlen Miljøøkonomisk regnskab.
 
Publikationen Grønne nationalregnskaber og det grønne BNP – metoder og muligheder kan hentes gratis eller bestilles i en trykt version på Danmarks Statistiks hjemmeside.
 
For yderligere information om publikationen er du velkommen til at kontakte Ole Gravgård Pedersen, tlf. 39 17 34 88, [email protected].

Danmarks Statistik på DenOffentlige.dk Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund. Pålidelig statistik er en ...
Aktivitet: Artikler: 23 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også