Grækenland er parat til at bede Kina om hjælp

Grækenland ønsker aftale med eurozonen om gældsafvikling, men er også parat til at søge hjælp andre steder.

Hvis ikke Grækenland får en ny aftale med eurozonen om tilbagebetaling af landets gæld, så vil det altid være muligt at rette øjnene et andet sted hen, lyder det fra den græske forsvarsminister, Panos Kammenos.


- Det, vi ønsker, er en aftale. Men hvis ikke der er en aftale, og hvis vi oplever, at Tyskland forbliver med at stå fast og ønsker at splitte Europa, så har vi en forpligtelse til at sætte plan B i værk, siger han til græsk tv tidligt tirsdag.

- Plan B handler om at skaffe finansiering fra en anden kilde. Det bedste ville være fra USA, men det kunne også være Rusland, det kunne være Kina eller andre lande, siger Kammenos

Emneord: Grækenland, Gæld, Gældssanering, EU's Økonomi, Det sociale Europa, Kina
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.05.15 Politik
  Danmark skal lede EU-Kina-samarbejde om vand

  Danmark har været den drivende kraft i EU's vandsamarbejde med Kina. Efter ønske fra Kina og de øvrige europæiske lande skal Danmark også de næste tre år lede arbejdet.

 • 12.05.15 Politik
  Kineserne viser interesse for Cura Pleje

  Til efteråret viser Kina næststørste tv-netværk et program om Cura Pleje. Et tv-hold fra Shanghai har netop besøgt Cura Gruppen i både Allerød og Hillerød

 • 09.10.14 Infrastruktur
  EU-alliance mod social dumping vokser

  Transportminister Magnus Heunicke har ved et ministerrådsmøde præsenteret syv konkrete forslag til klarere regler mod ulovlig cabotagekørsel. På rådsmødet diskuterede ministrene bl.a. muligheden for et åbent marked for civile droner i EU.

 • 09.09.14 Politik
  Kinas vandmilliarder skal skabe danske jobs

  Kina vil investere én mia. kroner i vandteknologi dagligt. Det skal kunne mærkes i ordrebogen hos danske virksomheder. Miljøminister Kirsten Brosbøl vil udbrede danske løsninger og møder i denne uge Kinas minister for vandressourcer for at aftale samarbejde om nye, konkrete projekter.

 • 08.05.14 Velfærd
  Det Sociale Europa? Debat med kandidater til EP-valget

  Den seneste tids debat i Danmark om EU-borgeres adgang til nationale social- og velfærdsydelser, har for alvor skudt valgkampen til Europa-Parlamentet i gang. Men hvad mener de danske EP-kandidater egentlig?