Jysk kommune gør skolebusserne gratis for alle borgere.

Gratis busser for alle i 2015

Fra januar 2015 kan alle borgere i jysk kommune sandsynligvis hoppe gratis på skolebussen.

I Hedensted Kommune har Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi netop besluttet, at det fra januar 2015 skal være gratis for alle at køre med på de busruter, der kører elever til folkeskolerne.

Det handler om i alt 17 ruter – se fakta nederst.

I den midterste og vestlige del af kommunen vil det være gratis at køre med i alt 11 ruter.

Anledningen for at åbne op for gratis kørsel på disse ruter skyldes Midttrafiks indførsel af rejsekortet, hvilket sker i løbet af sommeren 2014. Fordi udgiften til at installere rejsekort-teknikken i den enkelte bus overstiger den billetindtægt, man forventer, har Midttrafik åbnet op for, at alle kan køre gratis med visse busruter.

På de 6 ruter, som primært kører i den østlige del af Hedensted Kommune, afventer den endelige afgørelse om gratis skolebusser en beslutning i Folketinget. Her behandler man nemlig i øjeblikket et forslag om at ændre loven om trafikselskaber for de såkaldte ”lukkede busruter”.

I modsætning til ruterne i den midterste og vestlige del kører disse ”lukkede busruter” på nuværende tidspunkt kun med folkeskole-elever og må ikke tage andre passagerer med.

”Det vil vi have lavet om på, og vi presser derfor på for at få ændret lovgivningen, så vi kan få åbnet de lukkede ruter. Det giver absolut ingen mening at have busser med ledige pladser kørende rundt i kommunen”, siger borgmester Kirsten Terkilsen.

Hvis loven ændres, må alle køre med på disse ruter, under betingelse af, at der ikke opkræves betaling.

Loven forventes vedtaget efter sommerferien, og Hedensted Kommune regner derfor med, at det efter den 18. januar 2015 vil være gratis for alle at bruge de busruter, der kører elever til folkeskolerne.

”Skolebusserne kører under alle omstændigheder igennem stort set alle lokalområder i hverdagene, så det er fuldstændig oplagt, at voksne der har behov for transport, kan tage med.”, siger borgmester Kirsten Terkilsen

Den 18. januar er valgt, fordi alle bus- og togselskaber i Danmark den dag skifter takster, og derfor vil det være praktisk at indføre den gratis buskørsel på samme dag.

Emneord: Kollektiv transport, Bus, Gratis buskørsel, Flexbus, Midttrafik
Hedensted Kommune på DenOffentlige.dk Hedensted Kommune
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 15.03.14 L.Says
  Sund fornuft, ressourcebesparelser, og opgraderet velfærd for de mindrebemidlede.

  Så enkelt kan det gøres! - gid kommunerne blev bedre til at lære af hinananden, fremfor partout at skulle rejse udenlands, for at opfinde flere dybe tallerkner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.02.20 Infrastruktur
  Letbanen fik en god start på året

  Passagertallene for januar er med 463.000 rejser tæt på Letbanens rekordmåned i november. Det viser Midttrafiks opgørelse for januar 2020.

 • 27.03.19 Infrastruktur
  Regeringen og DF: Kommuner skal overtage al kollektiv trafik

  Kommunerne overtager ansvaret for den regionale trafik som følge af regeringens og Dansk Folkepartis aftale om en sundhedsreform. Dermed bliver organiseringen af den lokale og regionale trafik forenklet, og beslutningerne træffes tættere på borgerne.

 • 03.03.15 Velfærd
  Ny aftale om kørsel med Midttrafik udnytter alle kilometer

  Ikast-Brande Byråd har besluttet, at det fra 15. marts 2015 er det regionale trafikselskab Midttrafik, der skal tilrettelægge kørsel for kommunen. Den nye aftale får betydning for alle de borgere, der har fået bevilget kørsel af kommunen. Borgernes bevilling fortsætter uændret, men kørslen er tilrettelagt anderledes, end de er vant til.

 • 11.06.14 Infrastruktur
  Billige delebiler kobles til buslinje 350S

  Får man færre trafikpropper og bilkøer, hvis man kombinerer delebiler med kollektiv transport? Dét vil Region Hovedstaden finde ud af i et nyt projekt. Langs buslinje 350S bliver der nu placeret delebiler, som passagererne kan booke og bruge med rabat

 • 04.04.14 Infrastruktur
  Passagererne får stærk stemme

  En ny uafhængig stemme, Passagerpulsen, skal fremover tale passagerernes sag og skaffe ny faktabaseret viden om kollektiv trafik og passagererne. Trafikselskaber, jernbaneoperatører og pendlertalsmænd bakker op om tankerne bag Passagerpulsen