Gratis foredragsfestival om psykisk sårbarhed i Aarhus

Det er menneskeligt at være sårbar og vi som samfund skal turde tale om det. Med arrangementet ”Sårbare samtaler” giver Center For Social Nytænkning, i samarbejde med Aarhus Kommune og FO Aarhus, nu plads til dette.

Center For social Nytænkning inviterer til gratis temaweekend om sårbarhed 6.-7. april 2019 i Århus Midtby under navnet ”Sårbare Samtaler”.

Der vil være elleve gratis foredrag fra b.la. Özlem Cekic, Lotus Turell, Nick Allentoft, Steffen Rasmussen og mange flere, samt en politisk paneldebat med folketingskandidater vedrørende sårbarhed og psykiatrien.

Jeg har haft lyst til at lave det her arrangement siden jeg stiftende Fundamentet i Aarhus, så jeg er enormt glad for at det endelig er lykkes. Sårbarhed kan dække over mange ting i et menneskes liv. Om du har følt dig ensom, har PTSD, mistet en du har kær, er hjemløs, misbruger, lider af skizofreni eller er pårørende til en der er sårbar, vil der altid være andre mennesker i verden der har følt sig tilsvarende sårbar. Vi vil derfor gerne give mulighed for at lytte, lære og spejle sig i andre som også har oplevet at føle sig sårbar. Det er menneskeligt at være sårbar og vi som samfund skal turde tale om det” fortæller Steffen Rasmussen, arrangør af Sårbare Samtaler. 

Festivalen Sårbare Samtaler vil forløbe over to dage, med 11 foredrag fordelt på tre indendørs scener  i FO-byen samt på VIA campus C. Her vil de forskellige foredragsholdere komme ind på emnern som eksempelvis sårbarhed, diagnoser, misbrug etc. Alle er velkomne og alt er gratis. 

Arrangementet vil ligeledes danne rammerne for en større politisk paneldebat med folketingskandidater fra alle partier hvor fokus udelukkende vil være på de sociale indsatser, psykiatriens tilstand og lignende emner. Alle er velkomne til at stille spørgsmål og tale med. 

På programmet er bl.a. debattør og forfatter Özlem Cekic som fortæller om at samtale med mennesker, som man er uenig med, og om at mødes på tværs af fordomme med dialogkaffe. Man kan også møde Lotus Turell, som er vokset op i en familie med kærlighed og frisind men også alkoholmisbrug og omsorgssvigt. Først da hun var 23 år rakte hun ved et tilfælde ud efter hjælp. Kom og hør hendes historie. Nick Allentoft,tidligere chefredaktør på DenOffentlige.dk og  forfatter til bogen ”velfærdsillusionen” kommer også og fortæller om hans syn på en velfærdsstat i forandring. 

Hele programmet er tilgængeligt på www.cfsn.dk og alle er velkomne. 
Arrangementet er støttet af Aarhus Kommune, FO-Aarhus og Comwell Hotels i Aarhus. 

Emneord: Center for Social Nytænkning, Foredrag, 290319
Center for Social Nytænkning på DenOffentlige.dk CFSN arbejder for nytænkningen af de sociale indsatser.  CFSN er Et tæt samarbejde imellem forskellige forskere, iværksættere, projektmagere og fagpersoner som arbejder sammen og individuelt.  ...
Aktivitet: Artikler: 6 | Events: 3 | Kompetenceområder: 10

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også