Gratis udviklingsforløb om forebyggelse af konflikter og vold i skolen

Vil I være bedre til at forebygge og håndtere konflikter og voldsomme episoder på jeres skole? Få ny inspiration, viden og sparring i et gratis udviklingsforløb sammen med andre skoler.

Konflikter og vold fylder på mange skoler. Hver femte lærer har været udsat for vold inden for det seneste år, og knap hver fjerde er blevet truet. For specialundervisere er andelen endnu højere. Det viser tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA).

Har I brug for hjælp og støtte til at forebygge konflikter og vold for at skabe størst mulig tryghed og trivsel for ansatte og elever? Så er Vold som Udtryksforms arbejdsplads­laboratorium for skoler og specialskoler måske noget for jer.

Arbejdspladslaboratoriet er et udviklingsforløb for op til 12 skoler. Det henvender sig til ledere/afdelingsledere samt arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter.

Indhold
Forløbet har fokus på udvikling og videndeling. I får:

 • Inspiration til nye initiativer i det volds-forebyggende arbejde.
 • Viden, metoder, værktøjer og tilgange til identificering, forebyggelse, håndtering og læring i forbindelse med trusler og vold.
 • Oplæg fra fagpersoner om mentalisering, Low Arousal og Diamantforløbet om samarbejde med vrede og vilde børn.
 • Sparring og inspiration fra de øvrige deltagere og Vold som Udtryksforms konsulenter

Udviklingsarbejdet foregår på og mellem fire samlinger i henholdsvis Odense og Nyborg.

Konsulenter fra Vold som Udtryksform tilrettelægger og understøtter forløbet. Erfaringerne formidles til andre skoler.

Det praktiske

Vi mødes fire gange i forløbet i Odense og Nyborg.
26. og 27. oktober 2020 (med overnatning), 9. december 2020, 3. marts 2021 og 5. maj 2021.

Mellem samlingerne er der mulighed for rådgivning og sparring fra Vold som Udtryksforms konsulenter.

Det er gratis at deltage i udviklingsforløbet. I betaler selv for transport og eventuelle udgifter til vikarer.

Hvad kræver det af jer?

Hver skole deltager med to ansatte - en leder og en arbejdsmiljø- eller tillidsrepræsentant. I forpligter jer til at deltage i hele forløbet og tage aktivt del i udviklingsarbejdet både på og mellem samlingerne.

Vil I være med?

Ønsker I at deltage i arbejdspladslaboratoriet, så send en mail til Stine Kaastrup Lausten i Socialt Udviklingscenter SUS, [email protected].

– Fortæl kort om jeres skoles motivation og interesse for at være med. Herunder et par linjer om jeres udfordringer i relation til konflikter og vold.
– Skriv, hvem der skal deltage. Navn, titel, telefon og mail på de to deltagere.

Ansøgningsfrist: 24. august 2020.

Der er plads til 12 skoler (24 deltagere). Vi sammensætter laboratoriet ud fra ansøgernes behov og geografisk spredning. I får svar på, om I er udvalgt til at være med, midt i september.

Hent invitation som pdf

Vold som Udtryksfom er et landsdækkede projekt under Socialt Udviklingsceter SUS.

Socialt Udviklingscenter SUS på DenOffentlige.dk Socialt Udviklingscenter SUS er i verden for at forbedre den. I tæt samspil med borgere og professionelle udvikler vi nye, stærke sociale løsninger. Vores mål er at forbedre livskvaliteten for ...
Aktivitet: Artikler: 81 | Events: 46 | Kompetenceområder: 7

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 01.07.20 Social
  Alle ansatte i plejesektoren skal testes for COVID-19

  For at overvåge smitten og beskytte de mest sårbare danskere mod COVID-19, skal ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen fremover testes jævnligt – ud over de særlige testindsatser ved smitteudbrud. Det har KL, Danske Regioner og regeringen aftalt.

 • 01.07.20 Social
  Penge til minimumsnormeringer skal bruges på pædagoger og ikke ufaglærte

  En ny undersøgelse viser, at det er afgørende for forældre, at det er pædagoger, der bliver ansat, når normeringerne i daginstitutionerne skal løftes de kommende år.

 • 30.06.20 Social
  Husk børn og unges positive fællesskaber

  Under corona har børn og unge ikke kunnet deltaget i fritidsinteresser og været sammen, som de plejer. Hverdagen er nu mere normal, og flere aktiviteter er åbnet igen. SSP-samarbejdet i Norddjurs Kommune opfordrer til, at børn og unge ikke alene er sociale i det digitale univers, men også er aktive sammen og får fælles oplevelser - både i sommerferien og i det nye skoleår.

 • 26.06.20 Social
  Ikke-vestlig indvandring koster de offentlige finanser 33 milliarder kroner

  Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere indebærer i 2017 en nettoudgift for de offentlige finanser på 33 milliarder kroner, viser en ny analyse fra Finansministeriet. Året før var udgiften 37 milliarder.

 • 25.06.20 Social
  Pædagoger: Corona-normeringer har styrket børnenes trivsel

  Pædagogerne i landets vuggestuer og børnehaver har oplevet et markant løft i børnenes trivsel og udvikling under de første uger af genåbningen, hvor der var flere pædagoger til færre børn end normalt, viser ny stor undersøgelse. Minimumsnormeringer bør fremrykkes, mener BUPL.