Greve Kommune har fået nye muligheder for at gøre Askerød til et attraktivt boligområde.

Greve: Ghettoudspil giver nye muligheder for tvang og straf

Askerød er ikke på regeringens ghettoaftale, men alligevel får Greve Kommune nye muligheder med ghettoaftalen for at tvinge familier til at sende børn i dagtilbud eller straffe familien, hvis skolebørn pjækker for meget.

Borgmester Pernille Beckmann er meget tilfreds med regeringens nye plan for at afvikle alle ghettoområder i Danmark før 2030. Hun har nemlig fået lov til at gøre det samme i Askerød, som kommuner med ghettoområder kan.

"Askerød er ikke på regeringens ghettoliste, men det er stadig et udsat boligområde. Derfor har vi brug for effektive redskaber, så vi kan sørge for at alle børn kommer i dagtilbud og lærer godt dansk, ligesom vi gerne vil give flere forældrepålæg, når skolebørn pjækker. Præcis som man kan i de såkaldte ghettoer," siger Pernille Beckmann.

Ghettoer og ghettoudspil

Læs mere om regeringens ghettoudspil og de omstridte beboelsesområder på vores temaside. 

Greves borgmester har aktivt arbejdet for at få samme mulighed i udsatte boligområder, som kommuner har i ghettoområder, og det er lykkes med den nye ghettoaftale. 

"Jeg er selvfølgelig glad for, at Askerød ikke er på ghettolisten. Men der er fortsat mange problemer i boligområdet, som vi gerne vil gøre noget ved. Alt for mange beboere er fortsat på offentlig forsørgelse, og der er stadig for mange sociale problemer. Med de nye muligheder i ghettoaftalen kan vi gøre mere for at udviklingen hurtigt går fremad," siger borgmesteren.

I regeringens ghettoplan er der mulighed for at kategorisere et område som "udsat boligområde", hvis området opfylder to af regeringens ghettokriterier. Askerød er det eneste område i Greve. 

 

 

Emneord: 230518, Ghettoudspil, Ghettoer, Ghettoplan, Ghettoliste, Udsatte boligområder, Pernille Beckmann, Askerød
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også