Greve Kommune

Greve Kommune

Rådhusholmen 10, 2670 Greve

Telefon: 4397 9797 Website: www.greve.dk E-mail:

Greve Kommune

Artikler

 • Efter lufthavnskontrol: Tre Greveborgere skal betale offentlige ydelser tilbage
  27.09.18 Velfærd

  Tre gange denne sommer er Greveborgere blevet afsløret i at tage deres offentlige ydelser med på en ferie, som ikke var aftalt med kommunen.

 • Vinteren har været dyr
  30.01.13

  Ekstra kulde og nedbør har sendt udgifterne til snerydning og saltning af veje og stier i vejret i Greve Kommune. Men en investering i to vejrstationer er med til at holde udgifterne nede.

 • Børn i Greve læser bedre end gennemsnittet
  19.12.12

  Skolebørn i Greve læser rigtig godt. Alle årgange fra de små i 0. klasse til de store i 9. klasse er blevet testet. Og eleverne klarer sig bedre end gennemnittet af danske skolebørn. Kun børnene i 6. klasse skiller sig lidt ud, fordi de læser lige så godt som gennemsnittet.

 • Alle i Greve skal kunne bruge en computer
  21.11.12

  Arbejdsløse og pensionister skal have råd til at lære, hvordan man bruger en computer og kommer på internettet. Derfor tilbyder Greve Kommune nu it-kurser for ældre og arbejdsløse til en brøkdel af den normale pris. Efter nytår får efterlønnere, pensionister og arbejdsløse 700 kroner i tilskud, når de køber et it-kursus for nybegyndere på en af aftenskolerne. Samtidig tilbyder aftenskolerne i Greve ekstra små hold med højst seks deltagere.

 • Glem ikke de pårørende
  05.11.12

  ”Jeg var blevet min mands sygeplejerske, men efter at jeg har deltaget i samtalegruppen for pårørende til hjertepatienter, er jeg holdt op med det. Og nu er forholdet blevet ligeværdigt igen”. Det fortæller en af deltagerne i Greve Kommunes nye tilbud til pårørende til hjertepatienter. 

 • Psykologansættelse i Greve Rusmiddelcenter er en succes
  16.10.12

  Midtvejsevaluering af psykologansættelse i Greve Rusmiddelcenter viser gode resultater. Social- og Sundhedsudvalget vil inddrage de positive erfaringer i en fremtidig strategi på misbrugsområdet.

 • Grønt budget i Greves institutioner
  27.01.12

  Institutionerne i Greve Kommune får nu et grønt budget. Det sker for at sikre en samlet reduktion af kommunens og institutionernes forbrug af el, vand og varme. En reduktion på to procent af det samlede forbrug af el, vand og varme er målet med, at Byrådet nu beder de fleste af kommunens institutioner overholde et grønt budget.

Navne

 • Greve henter ny direktør i København
  26.06.18 Ledelse

  Direktionen i Greve Kommune bliver på tre direktører.

 • Ny centerchef i Greve Kommune
  18.04.16 Infrastruktur

  Center for Teknik & Miljø i Greve henter ny chef 1. maj fra Københavns Kommune.

 • Greve henter ny kommunaldirektør i Guldborgsund
  26.01.16 Ledelse

  Greve Kommune har fundet Allan Vendelbos afløser i Guldborgsund. "Alt godt kan blive bedre," lyder tiltrædelseserklæringen.

 • Direktør stopper i Greve Kommune
  25.07.14 Ledelse

  Greve Kommune siger farvel til direktør, der blandt andet har haft ansvaret for kommunens skoler og dagtilbud samt kultur- og fritidsområdet.

 • Carsten Schultz ny Jobcenterchef i Greve Kommune
  02.04.13

  Carsten Schultz bliver den ny Jobcenterchef i Greve Kommune.

 • Hegne afdelingsleder på Greves nye skole for 10. klasse
  12.02.13

  Peter Hegne er afdelingsleder på Greves nye skole for 10. klasse. Han er uddannet lærer og har undervist elever i 10. klasse i flere år. Og han har i fem og et halv år drevet en restaurant.

 • Niels Kjøller ny formand for Ældrerådet i Greve
  01.02.13

  Niels Kjøller bliver ny formand for Ældrerådet i Greve.  Han afløser Freddy Aldenborg, som har valgt at trække sig som formand for Ældrerådet, da han opstiller som kandidat for Socialdemokraterne til kommunalvalget den 19. november 2013.

 • SF-byrådsmedlem skifter til Socialdemokraterne
  24.12.12

  Battal Kücükavci har meldt sig ud af SF, og udtræder derfor af SF´s byrådsgruppe. Battal har meldt sig ind hos Socialdemokraterne, og vil blive optaget i den socialdemokratiske byrådsgruppe på førstkommende gruppemøde. Battal Kücükavci indtrådte i Greve byråd, efter at Kai O. Svensson trak sig af helbredsmæssige årsager.

 • Jakob Jensen ny jobcenterchef
  31.10.12

  Den 37-årige Jakob Jensen bliver ny jobcenterchef i Greve Kommune. Han kommer fra en stilling som chefkonsulent i Kommunernes Landsforening, KL.

 • Jørgen Nielsen nyt byrådsmedlem i Greve
  26.09.12

  Jørgen Nielsen bliver nyt medlem af Greve Byråd for De Konservative. Han afløser byrådsmedlem Thomas Elm Kampmann, som forlader byrådet på grund af fraflytning.

 • Peter Zahlekjær bliver ny chef i Greve
  29.06.12

  Den 58-årige Peter Zahlekjær bliver ny chef for Center for Teknik & Miljø. Peter Zahlekjær har ud over en fortid i forsvaret og senest ansættelse i den private sektor solid ledelsesmæssig erfaring fra den offentlige sektor.

 • KL-chef bliver direktør i Greve
  28.03.12

  Den 44-årige Peter Kjærsgaard Pedersen bliver ny direktør med ansvar for job, socialservice, sundhed og pleje i Greve Kommune. Peter Kjærsgaard Pedersen kommer fra en stilling som kontorchef i Kommunernes Landsforening, KL.

Cases

 • Ny mulighed: Send dit barn tidligere i børnehave
  26.08.14 Velfærd

  Efter nytår får Greves yngste borgere mulighed for at komme tidligere i børnehave. Allerede når de er to år og ni måneder, kan de rykke op til de lidt større børn, hvis de har lyst til flere udfordringer.

 • 6. klasse udvikler spil i dansktimerne
  25.04.14 Velfærd

  En 6. klasse i Greve lærer dansk på en helt ny interaktiv måde. De udvikler et spil, er ude i naturen og skaber deres egen fortælling. Bagefter lærer de det videre til andre elever.

 • Virksomheder i netværk lærer at spare på energien
  01.10.13 Bæredygtighed

  Klimanetværk er et godt initiativ, som giver de deltagende virksomheder redskaber til at løse udfordringerne på klimaområdet, siger en af deltagerne i Greve Kommunes nye klimanetværk for virksomheder.

 • Greve Kommune skifter biler og sparer pengene og CO2
  09.07.13 Bæredygtighed

  Greve Kommune er ved at skifte biler. Samtidig sparer kommunen penge og udledning af CO2. De første 16 Fiat-biler er netop ankommet til Greve Brandstation, som passer kommunens bilpark. Herfra skal de videre til blandt andet hjemmeplejen.

 • Flere end 500 mænd fik tjekket helbredet i moskeen
  17.06.13 Velfærd

  Mænd går for sjældent og for sent til lægen.

 • Indførelsen af iPads i 10. klasse i Greve er en succes
  23.05.13 Velfærd

  Eleverne lærer mere og har mindre fravær, efter at alle elever i Greve 10. klasse er blevet udstyret med en iPad. Formålet var, at styrke den enkelte elevs læring og at give eleverne stærke forudsætninger for at benytte moderne teknologi i deres videre uddannelse og erhvervsarbejde. Slutevalueringen viser, at målene er indfriet.

 • Lån udviklende legetøj på legeteket
  13.05.13 Velfærd

  Legeteket i Greve er fyldt med særligt legetøj, som hjælper børns udvikling på vej.

 • Åses vej ind i it-verdenen
  25.02.13

  71-årige Åse Holmsted var 38 år på arbejdsmarkedet. Hun var engageret på sit job, men én ting fik hun aldrig lært: at bruge en computer. Men det er der ved at blive lavet om på, for Åse Holmsted har fået kontakt med en frivillig fra Greve Kommunes MIT-Ældre projekt.

 • Nu ved vi om vi må larme eller skal være stille
  11.02.13

  Hedely SFO har sat farver på væggene, så børn med særlige behov let kan finde ud af, hvor de må larme, og hvor de skal være stille. Og farverne har vist sig at hjælpe alle - både børn og voksne.

 • Frisk luft og store energibesparelser på GIC
  07.02.13

  Frisk luft til idrætsudøverne. Det er en af sidegevinsterne ved en stor energirenovering for 8,6 mio. kroner, som netop er ved at være gennemført på Greve Idræts Center. Investeringen forventes at give årlige besparelser på tre kvart million kroner.

 • Skolen er sjovere sammen med en i-Pad
  07.01.13

  Den første evaluering af i-Pads i stedet for traditionelle skolebøger efterlader ingen tvivl hos Greves elever i tiende klasse og deres lærere. Den lille tablet gør undervisningen sjovere og lettere.

 • 75-årige Rosa: Computeren er for alle
  02.01.13

  Rosa Madsen sender mails, bruger netbank og finder opskrifter på internettet. Det hele har hun lært i løbet af et års tid i Greve Biblioteks it-café, og nu vil hun have flere med: ”Spring ud i det. Du skal ikke være bange,” lyder opfordringen fra den 75 årige Rosa Madsen.

 • Seks øvelser gør børn klar til skolestart
  03.12.12

  Sidste forår blev 25 børn flyttet fra børnehave og til SFO den 1. marts. Den tidlige indskoling var et forsøg, og den ekstra tid blev brugt til at træne børnenes motorik.

 • Greves yngste borgere får 100 spil
  09.11.12

  Børn og voksne i tre daginstitutioner har siden maj testet et nyt brætspil for Karlslunde-firmaet Your First Game. Tirsdag sagde firmaet tak for gode råd, nye ideer og konstruktiv kritik og overrakte 100 spil til kommunens yngste borgere.

 • Greve Kommune har i dag modtaget Arbejdsmiljøprisen 2012
  07.11.12

  Repræsentanter for Greve Kommune har her i formiddag modtaget Arbejdsmiljørådets arbejdsmiljøpris i kategorien muskel-skeletpåvirkninger. Af Arbejdsmiljørådets hjemmeside www.arbejdsmiljoeprisen.dk begrundes pristildelingen:

 • Børnehavebørn lærer tal og bogstaver på tablet
  13.09.12

  De ældste børn i børnehaven Møllehaven har i nogle måneder deltaget i et forsøg med læringsspillet ABCity. Her kan de lære tal og bogstaver, og de er vilde med det.

 • Samarbejde med Greve Cycle Club giver godt resultat
  25.06.12

  10 børn og unge i Greve Nord-området har med succes kastet sig over cykelsporten. De er deltagere i et projekt, som skal introducere børn og unge i området til gode fritidsaktiviteter.

Pressemeddelelser

 • Greve: Ghettoudspil giver nye muligheder for tvang og straf
  23.05.18 Velfærd

  Askerød er ikke på regeringens ghettoaftale, men alligevel får Greve Kommune nye muligheder med ghettoaftalen for at tvinge familier til at sende børn i dagtilbud eller straffe familien, hvis skolebørn pjækker for meget.

 • Til indenrigsministeren: Ryd selv op i alle de regler du pålægger kommunen
  14.03.18 Ledelse

  Indenrigsministerens regelryddere har gennemgået Greve Kommunes bureaukrati regel for regel. De fandt ikke noget særligt. Men der er alligevel masser af bureaukrati i kommunen. Det kommer bare fra staten.

 • Jobcenter Greve skaffede medarbejdere til virksomhed
  09.10.15 Velfærd

  Ballerupvirksomhed fik hjælp af Jobcenter Greves Jobcafé til at rekruttere nye medarbejdere. Nu opfordrer Greve Kommune flere virksomheder til at bruge jobcentret i rekrutteringsprocessen.

 • Greve Kommune skærper sikkerheden efter trusler
  06.10.15 Velfærd

  En voldsom episode mandag på Greve Rådhus og Greve Videncenter får nu konsekvenser i form af øget kontrol ved indgangene.

 • Greve Kommune fortsætter selv drift af plejecenter
  30.09.15 Infrastruktur

  Greve Kommune udliciterer ikke driften af plejecenteret til private, men bevarer det på kommunale hænder. Kontrolberegning gjorde udslaget.

 • Fire kommuner går videre med fælles forsyningsselskab
  26.06.15 Infrastruktur

  Køge, Greve, Solrød og Stevns kommuner har i juni alle besluttet at fortsætte processen med at samle serviceselskaberne på forsyningsområdet i ét selskab. Det fælles serviceselskab forventes at være på plads 1. januar 2016.

 • Verdens vådeste valgmøde i Greve Svømmehal
  12.06.15 Politik

  Tirsdag den 16. juni kan du møde de lokale toppolitikere til en sund, skarp og sjov debat i Greve Svømmehal. Alle er meget velkomne, og der er gratis adgang.

 • Digitalt borgermøde på Facebook
  26.05.15 Politik

  Greve Kommune holder som den første sjællandske kommune borgermøde på Facebook. Målet er, at få flere borgere til at engagere sig i udformningen af fremtidens Greve.

 • Børn lærer de voksne om at gå i skole
  11.05.15 Politik

  Hvad skal der til for, at børn trives og lærer godt? Det spørgsmål har forskningsprojek-tet ”Inklusion i børnehøjde” stillet over 4000 børn i Greve Kommunes skoler. Børnenes svar tyder på, at børn trives og lærer lige godt, uanset om der er inkluderede børn i klasserne eller ej.

 • Greve har knækket koden: De unge kommer i arbejde
  05.05.15 Politik

  Indsatsen over for ledige unge i Greve ser ud til at være en succes. En af de unge er 21-årige Thomas Sølvmose Nielsen, der i dag er ansat som medarbejder i tømrerfirmaet Sten Jensen A/S i Karlslunde.

 • Greve Kommune forlænger aftale om praktikpladser
  04.05.15 Politik

  Greve Kommune har netop forlænget en partnerskabsaftale med blandt andet Dansk Byggeri om at skaffe praktikpladser. Aftalen skal sikre, at unge der starter på en uddannelse inden for byggefagene, kan få en praktikplads.

 • Jobcenter Greve får gode råd af virksomhederne
  13.04.15 Politik

  Bedre service til virksomhederne står højt på dagsordenen i Greve Kommune, og nu får jobcentret direkte rådgivning fra virksomhederne gennem et nyt Advisory Board.

 • Myggefund: Ingen grund til bekymring
  20.10.14 Bæredygtighed

  Fundet af en myggeart i et vandhul ved Greve Strand giver ikke anledning til bekymring. Myggearten er kendt for i Sydeuropa at kunne sprede infektioner, men der er ikke fundet virus i myggen i Greve, og der heller ikke er grund til at tro, at myggen har virus med sig.

 • Greve Kommune bedst med kommunale rammevilkår
  03.09.14 Infrastruktur

  Greve Kommune er bedst i kategorien kommunale rammevilkår. Det viser Dansk Industris netop offentliggjorte undersøgelse af erhvervsklimaet i Danmark. Undersøgelsen placerer samtidig Greve på en samlet ottendeplads blandt landets kommuner.

 • Første offentligt-private selskab på park- og vejområdet
  03.08.14 Infrastruktur

  PV Greve A/S overtog fra 1. juli opgaven med at vedligeholde veje, stier og grønne arealer i Greve Kommune. Dermed er det første offentligt-private samarbejde inden for park- og vejområdet i Danmark i gang.

 • Greve har offentliggjort en borgers cpr-nummer - og rettet fejlen
  23.05.14 Infrastruktur

  DR og analysefirmaet Udbudsvagten offentliggjorde torsdag en nyhed om, at 21 kommuner ved en fejl har ladet i alt 1464 borgernes cpr-numre ligge offentligt fremme på hjemmesider. I Greve Kommune har Udbudsvagten fundet ét cpr-nummer, som ved en fejl var offentliggjort. Greve Kommune har øjeblikkeligt rettet fejlen.

 • Tilkald kavaleriet. Og find ud af, hvorfor du skal stemme.
  27.09.13 Politik

  Ansatte i Greve Kommune har dannet Kommunekavaleriet. Kavaleriet rykker ud og fortæller, hvad kommunen egentlig laver. Og hvorfor det er vigtigt at stemme til kommunalvalget og dermed være med til at bestemme, hvordan det skal være at bo i Greve.

 • Følg kommunalvalget på facebook
  11.09.13

  Valget i Greve har fået sin egen facebook-profil. Her laver unge fra den lokale produktionsskole film om at stemme for første gang. Og her får borgerne i Greve besked om konkurrencer og aktiviteter op til valget den 19. november.

 • Nyt beskæftigelsesprojekt for nydanske kvinder
  11.09.13 Velfærd

  Greve Kommune er kommet med i et nyt beskæftigelsesprojekt, der skal få nydanske kvinder, som bliver forsørget af deres ægtefælles, i job eller uddannelse. Projektet er et pilotprojekt og gennemføres af Greve Nord Projektet i samarbejde med tre andre kommuner. Arbejdsmarkedsstyrelsen støtter projektet med 2,55 mio. kroner.

 • Byrådet bevilger GPS’er til demente
  28.08.13 Velfærd

  Greveborgere med demens kan nu få en GPS, så man hurtigt kan finde dem igen, hvis de skulle blive væk. Mellem 10 og 15 menes at kunne have glæde af ordningen.

 • Greve har skabt rekord mange nye jobs
  08.07.13 Velfærd

  Greve Kommune skabte sidste år 476 nye private jobs. Dermed er Greve den kommune i Region Sjælland, som har bidraget med fleste nye arbejdspladser sidste år. Det slår et nyt indeks, VækstTendens 2013, fast i dag.

 • Computere for en kvart million til kommunevalg
  02.07.13 Politik

  Valget til byråd og regionsråd er delvist digitalt i Greve. Derfor investerer kommunen i pc’er for en kvart million kroner.

 • Hjemmepleje i det nordlige Greve sendt i udbud
  17.06.13 Ledelse

  Jagten på at finde de to fremtidige leverandører af hjemmepleje til borgere i det nordlige Greve er netop indledt.

 • Skolevenner uden røg
  19.12.12

  De fem kommuner Greve, Solrød, Køge, Faxe og Stevns har netop fået 3,3 mio. kroner fra Sundhedsstyrelsen til et projekt, Skolevenner Uden Røg, som skal holde de helt unge væk fra smøgerne.

 • Park & Vej på vej som offentlig-privat aktieselskab
  04.12.12

  Greve Kommune sætter nu en proces i gang, der skal gøre Park & Vej til et offentlig-privat selskab – et såkaldt OPS – med én privat aktør, som sammen med kommunen kommer til at eje halvdelen af aktierne i et kommende aktieselskab.

 • Greve får fem millioner kroner til bedre inklusion
  21.11.12

  Hvad virker bedst, når børn med særlige behov skal inkluderes i almindelige skoleklasser, SFO’er og klubber? Det skal nu undersøges i Greve Kommune. Egmont Fonden giver fem millioner kroner til forskningen.

 • Greves 10. klasser får eget hus og ungdomsmiljø
  19.11.12

  Til næste skoleår flytter Greves 10. klasser ind i den tidligere Bugtskole ved siden af Greve Gymnasium. Lige nu arbejder håndværkerne, men til foråret står skolen klar med store, lyse klasseværelser, plads til at være kreative med andre unge fra byen og iPads til alle.

 • Ny analyse: Greve er Sjællands-mester i privat erhvervsliv
  12.10.12 Infrastruktur

  Greve Kommuner slår alle andre kommuner på Sjælland, når det gælder andelen af jobs i det private erhvervsliv. Det viser en helt ny analyse fra Vækstforum Sjælland. I runde tal kan Greve Kommune glæde sig over, at tre ud af fire jobs er i private virksomheder. Til sammenligning er det kun tre ud af fem jobs, som er i private virksomheder i resten af Region Sjælland.

 • Greve og Solrød går sammen om brandslukning
  10.10.12

  Greve og Solrød kommuner går nu sammen om et fælles beredskab og slukningsområde for de to kommuner. Samarbejdet er blandt andet inspireret af beredskabssamarbejdet Vestegnens Brandvæsen og træder i kraft 1. januar 2013.

 • Greve hyldede badmintonkvinder
  15.08.12

  Greve Kommune og Greve Strands Badmintonklub hyldede tirsdag eftermiddag de to kvindelige badmintonspillere Christinna Petersen og Kamilla Rytter Juul netop hjemvendt fra OL i London ved et arrangement i Greve Idrætscenter tirsdag eftermiddag.

 • Undersøger borgernes tilfredshed
  13.08.12

  Greve Kommune gennemfører nu i samarbejde med analyseinstituttet Epinion en tilfredshedsundersøgelse blandt kommunens borgere. Med borgertilfredshedsundersøgelsen vil politikerne og administrationen inddrage borgernes oplevelser og meninger i udviklingen af den kommunale service.

 • Aftale skal sikre unge i byggefagene en praktikplads
  28.06.12

  Dansk Byggeri, Roskilde Tekniske Skole, EUC - Sjælland, UUV Køge Bugt og Greve Kommune indgår partnerskabsaftale, som skal sikre, at unge der har påbegyndt en uddannelse inden for byggefagene, opnår en praktikplads efter endt grundforløb.

 • Innovation på den politiske dagsorden i tre byråd
  12.06.12

  Politikerne i de tre byråd i Høje-Taastrup, Stevns og Greve kommuner var mandag samlet for at sætte innovation på den politiske dagsorden. De tre borgmestre ser store muligheder i, at der udvikles innovativ kultur i kommunerne.

 • Borgmester lykønskede Danmarks bedste lærer
  07.06.12

  Danmarks bedste lærer hedder Gitte Johl Iversen og kommer fra Krogårdskolen i Greve. Titlen har hun fået i ugebladet Ude & Hjemme’s læserkonkurrence efter indstilling fra egne elever og deres forældre. Torsdag var borgmester Hans Barlach forbi skolen med tale, blomster og gave.

 • Greve fortsætter med outsourcing af løn til KMD
  19.04.12

  Greve Kommune hørte blandt de første kommuner i Danmark, der outsourcede deres lønadministration. Godt syv år senere er erfaringerne fortsat så gode, at kommunen netop har valgt at forlænge samarbejdet med it-virksomheden KMD.

 • Greve Videncenter med 11 kommunale institutioner indviet
  10.02.12

  Greve Videncenter, som i dag er rammen om 11 forskellige kommunale institutioner på Hundige Allé 11, blev indviet ved en højtidelighed torsdag. Borgmester Hans Barlach holdt åbningstalen og bandt snorene.

TILMELD NYHEDSBREV

Kontaktpersoner