Greve Kommune bedst med kommunale rammevilkår

Greve Kommune er bedst i kategorien kommunale rammevilkår. Det viser Dansk Industris netop offentliggjorte undersøgelse af erhvervsklimaet i Danmark. Undersøgelsen placerer samtidig Greve på en samlet ottendeplads blandt landets kommuner.

Greve Kommune er landets bedste kommune, når det drejer sig om kommunale rammevilkår for erhvervslivet, fx erhvervsfrekvens, brug af private leverandører, størrelsen af dækningsagifter og omfanget af erhvervsbyggeri. Det viser Dansk Industris netop offentliggjorte undersøgelse af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

 

Kommunale rammevilkår er blot én af 11 kategorier i Dansk Industris undersøgelse, og målt på alle 11 kategorier får Greve Kommune en samlet placering som nummer otte blandt landets 98 kommuner. Det er en placering 25 pladser bedre end i 2013, og samtidig er det den bedste placering blandt kommuner i Region Sjælland.

Læs også denne fra 2012: Greve er sjællandsmester i privat erhvervsliv 

”Jeg er meget stolt og glad over, at det lokale erhvervsliv giver os så god en vurdering. Særligt glad er jeg jo for, at vi får førstepladsen på de kommunale rammevilkår – og førstepladsen blandt kommuner i Region Sjælland”, siger borgmester Pernille Beckmann. ”Jeg tager det som et tegn på, at vores aktive dialog med erhvervslivet og vores inddragelse af virksomheder i formuleringen af kommunens vækstpolitik er den rigtige vej at gå”.

 

Greve Kommune ligger i undersøgelsen også højt placeret, når det handler om brug af private leverandører, hvor der bliver til en plads som nummer seks. Og når det handler om adgang til kvalificeret arbejdskraft og Jobcentrets service over for virksomhederne ligger Greve på en plads som nummer 10. 

Emneord: Erhvervsklima, Erhvervsklimaundersøgelse, Erhverv, Erhvervsvenlighed
Greve Kommune på DenOffentlige.dk Greve Kommune
Aktivitet: Artikler: 72 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 19.03.15 Politik
  Bornholms erhvervsklima skal op i den bedste halvdel

  I de kommende uger udsender Dansk Industri spørgeskemaer til deres medlemmer for at tage temperaturen på klimaet for erhvervslivet på Bornholm. Erhverv- og beskæftigelsesudvalget har sat som mål, at regionskommunen i år skal op i den bedste halvdel. Ambitionen styrkes af, at én indgang til erhvervslivet på Bornholm nu er en realitet. De første konkrete resultater er begyndt at vise sig.

 • 20.11.14 Infrastruktur
  Danmark er det 4. bedste iværksætterland i verden

  Det årlige internationale iværksætterindeks GEDI placerer nu Danmark som verdens fjerde mest attraktive land for iværksættere.

 • 10.09.14 Politik
  Store erhvervspotentialer i Rudersdal

  Rudersdal Kommunes erhvervsområder har både store potentialer, men også udfordringer. Det viser en ny analyse fra Cowi, der lægger op til at invitere virksomhederne med til udvikling af kommunens erhvervsområder.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Gribskov vil styrke dialogen med erhvervslivet

  Dansk Industri (DI) offentliggjorde onsdag sin årlige undersøgelse af erhvervsklimaet i landets kommuner, Lokalt Erhvervsklima 2014. Gribskov Kommune har fået en kedelig placering i den helt lave ende. Og det er man overrasket over på Rådhuset, da andre analyser, fra f.eks. Dansk Byggeri viser et helt andet billede.

 • 03.09.14 Infrastruktur
  Køge rykker fortsat som erhvervsvenlig kommune

  For fjerde år i træk er Køge Kommune gået frem i DI’s store erhvervsklimaundersøgelse, og ligger nu på en 18. plads ud af 96 kommuner. ”Det er et fint resultat, men vi går selvfølgelig målrettet efter at gøre det endnu bedre”, lyder det fra borgmester Flemming Christensen.