Gribskov: Lokalliste går frem og vælter V-borgmester

Lokallisten NytGribskov går markant frem og vælter V-borgmesteren. Ejendomsmægleren Anders Gerner Frost (Nytgribskov) bliver ny borgmester.

Anders Gerner Frost (Nytgribskov), der er kendt fra tv-programmet "Hammerslag" på DR, bliver ny borgmester i Gribskov Kommune.

Det skriver sn.dk.

Alle historier om KV/RV17 resultater

Vi har samlet alle historier om valgresultaterne på denne temaside.

Nytgribskov er gået to mandater frem ved valget og har samlet fået seks mandater.

Anders Gerner Frost, der er mægler, er blevet borgmester i en konstituering med Socialdemokratiet og Enhedslisten, som fik henholdsvis fem og et mandat. 

Det betyder, at Anders Gerner Frost bliver borgmester med opbakning fra 12 ud af byrådets 23 medlemmer.

Dansk Folkeparti og De Konservative har begge fået to mandater. Duoen skal onsdag tage stilling til deres rolle i byrådet fremover, skriver sn.dk.

- Vi håber, at især De Konservative vil være med. Det er en videreførelse af den politik, der var i forrige byrådsperiode, siger Anders Gerner Frost til sn.dk.

Som ny borgmester vælter Anders Gerner Frost Venstres Kim Valentin af pinden. Valentin var ellers betragtet som favorit til at fortsætte som borgmester.

I 2013 kom Nytgribskov ind med fire mandater og blev tredjestørst i kommunen. I år har listen indgået valgteknisk samarbejde uden politiske bindinger med Alternativet, De Radikale, Bedre Tider og Ungt Gribskov.

/ritzau/

Emneord: KV17, KV17 Resultater, Gribskov Kommune, NytGribskov, Anders Gerner Frost, Venstre, Kim Valentin
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også