Groggy og stressramt SF-næstformand forlader politik

Peter Westermann går ikke kun som næstformand i SF, men trækker sig helt fra politik på grund af stress.

SF's afgående næstformand Peter Westermann forlader politik.

- Jeg har fået konstateret stress efter et lægebesøg i dag. Derfor har jeg besluttet at forlade politik. Og ikke udtale mig mere om SF eller politik i øvrigt, skriver han i en mail til Ritzau.

Efter et dramatisk møde i SF's landsledelse meddelte Westermann sent torsdag, at han trak sig som næstformand i protest mod salget af en del af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Få timer senere eksploderede den interne splittelse i SF, hvilket betød, at Annette Vilhelmsen kastede håndklædet i ringen efter 15 måneder som partiformand og samtidig trak SF ud af regeringen.

Og det har været en hård omgang, erkender Peter Westermann på sin profil på Facebook:

- Lige nu kan jeg kun være mig selv sammen med dem, der passer på mig. En klog bokser har engang sagt, at livet ikke handler om, hvor hårdt du kan slå, men om, hvor mange slag du kan tage og stadig bevæge dig fremad.

- Hvordan jeg har det? Det kan siges meget præcist med denne sang fra albummet Bridge over Troubled Waters, skriver han og linker til Simon and Garfunkel-sangen "The Boxer"

- Om jeg rejser mig igen? Ja, men først, når jeg kan høre gong-gong'en. Men jeg er også nødt til at sige: Det bliver ikke mig, der slår til, skriver han til sine Facebook-venner.

Den 28-årige Westermann, der har en bachelor i statskundskab, har været nævnt som en mulig kandidat til at erstatte Annette Vilhelmsen, som han støttede under formandsvalget i efteråret 2012. 

Men søndag sagde han til Ritzau, at han efter en snak med sin kone ikke havde i sinde at gå efter formandsposten.

Samtidig ønskede han dog ikke at pege på, hvem han helst så som partiets nye formand:

- Det er vigtigt, at alle dem, som folk har tiltro til, vil kunne løfte opgaven, finder ud af med sig selv, om de kan løfte den opgave, de står over for, og om de har lyst, sagde Westermann søndag aften inden sin beslutning om helt at forlade politik.

Han har været næstformand for partiet siden december 2012, da Mattias Tesfaye forlod SF og gik over til Socialdemokraterne. Westermann, der en overgang også var suppleant i Folketinget, meldte sig ind i SF Ungdom i 2002.

Også SF's anden formand, Lejres borgmester Mette Touborg, fratræder ved partiets ekstraordinære landsmøde i begyndelsen af marts.

/ritzau/

Emneord: SF, Peter Westermann
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også