Gymnasieelever over hele landet strejker imod reform

36 gymnasiale institutioner laver enten aktioner eller nedlægger undervisningen for at protestere mod reform.

Elever på flere af landets gymnasier, erhvervsskoler og handelsskoler vil torsdag strejke for at vise deres utilfredshed med gymnasiereformen, som politikerne på Christiansborg forhandler på plads i disse dage.

Det skriver tre elevorganisationer i en fælles pressemeddelelse, hvor det fremgår, at blandt andet eleverne på Aurehøj Gymnasium i Gentofte, Skive Handelsskole og Frederiksberg HF har valgt at nedlægge undervisningen.


Beslutningen om at strejke er blevet taget af et flertal af eleverne på skolerne, og flere andre institutioner skal stemme om det samme torsdag eller mandag, hvor der bliver taget hul på endnu et forhandlingsmøde om gymnasiereformen.

Til diskussion er eksempelvis et karakterkrav i dansk og matematik på 4 samt færre studieretninger. Og det er netop disse punkter, eleverne vil vise deres utilfredshed med.

- Det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer 27 procent af unge med indvandrerbaggrund, og det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer halvdelen af unge, der er børn af ufaglærte, siger Steffen Andersen, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

Han mener, at det er vigtigt at holde fast i forskelligheden på uddannelserne, og det bliver bakket op af både Veronika Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, og Mie Hovmark, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

En række uddannelsessteder har valgt ikke at strejke, da sommerens eksamener ligger for tæt på. I stedet vil de lave "aktioner" på skolerne for at vise deres modstand mod den kommende reform.

I alt 36 gymnasiale institutioner vil ifølge elevorganisationerne lave en form for tiltag de kommende dage. Der er primært tale om skoler med elever, som bliver hårdest ramt af karakterkravet.

/ritzau/

Emneord: Gymnasieelever, Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Gymnasiereform, Strejke
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 29.10.21 Velfærd
  Hver niende lejlighed bebos af dens ejer

  På trods af høj efterspørgsel på ejerlejligheder er det stadig kun hver niende etagebolig, der bebos af dens ejer. Etablerede man flere ejerboliger, ville de hurtigt finde nye ejere, vurderer mæglerkæden Estate.

 • 05.03.18 Politik
  15.000 statsansatte er udtaget til konflikt

  De statslige fagforbund varslede fredag konflikt på op mod 150 statslige arbejdspladser. Det betyder at ca. 15.000 statsligt ansatte nedlægger arbejdet, hvis ikke det lykkes parterne at finde en løsning i Forligsinstitutionen

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 22.05.16 Velfærd
  Hf kursister til regeringen: I rammer mønsterbryderne med reform-ideer

  Hvis den blå hf-hues adgangsbillet til universiteterne bliver devalueret,vil det ramme mønsterbryderne langt hårdere end et karakterkrav på 04, mener KVUC's rektor og får solid opbakning fra sine kursister.

 • 06.04.16 Velfærd
  Gymnasieudspil: Fra elev til studerende – klædt på til videre uddannelse

  Regeringen præsenterer i dag sit udspil til en reform af de gymnasiale uddannelser. Udspillet skal ruste de unge til fremtiden og styrke fagligheden, så de unge bliver bedre klædt på til at tage en videregående uddannelse.