Gymnasiereform - nye tal viser at mange hf'ere fortsætter på universitetet

Flere hf'ere end hidtil oplyst går videre på universitetet. Resultaterne taler for sig selv. Hf skal stadig åbne dørene til alle videregående uddannelser, siger KVUC's rektor.

Universitetsfrekvensen blandt hf'ere er betydeligt større end den, som den offentlige debat om en gymnasiereform hidtil har givet indtryk af.

Det viser en opgørelse, som KVUC har lavet ud fra ansøgertallene til den koordinerede tilmelding til alle videregående uddannelser i Danmark.

Voksenuddannelse deler viden - læs om KVUC

Københavns Voksenuddannelsescenter deler viden og erfaringer på DenOffentlige.

Læs flere af deres historier og cases her

Analysen ser på, hvor stor en andel af hf'erne i Danmark, der søger ind på en lang videregående uddannelse via den koordinerede tilmelding. Baggrunden for analysen er, at regeringen i sit udspil til en gymnasiereform har lagt op til, at hf ikke længere automatisk skal give adgang til universitetsuddannelser.

OVER 30% AF HF’ERNE FORTSÆTTER PÅ UNIVERSITETET

I den efterfølgende debat har uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs præsenteret tal, der viser, at hver tiende af de optagne studerende på universiteterne har en hf-uddannelse.

Tallene er korrekte, understreger KVUC’s rektor Søren Fersløv Andersen, men med analysen her tegner der sig et noget andet billede:

”Over 30 procent af hf'erne søger ind på universitetet, og over 30 procent af de optagne hf'ere optages på en universitetsuddannelse. Dermed står det klart, at universitetsfrekvensen blandt hf'ere er betydeligt højere end de hidtidige tal, vi er blevet præsenteret for," lyder det fra rektor Søren Fersløv Andersen.

HVORFOR DOG DEVALUERE VÆRDIEN AF HF-HUEN?

Søren Fersløv Andersen frygter, at værdien af hf-huen bliver devalueret, og at det kan få store konsekvenser. Med eksempel i resultaterne fra KVUC, spørger han – hvorfor dog?:

”Hele 48 procent af vores hf-studenter tager en lang videregående uddannelse. KVUC er den største enkeltleverandør af studenter til Københavns Universitet, og KVUC's hf-kursister har et af landets højeste karaktergennemsnit. Resultaterne taler for sig selv. Hf skal stadig åbne dørene til alle videregående uddannelser,” siger Søren Fersløv Andersen.

undefined

Læs også:

DEBATINDLÆG I ALTINGET: PAS PÅ IKKE AT DEVALUERE HF-HUEN

NYHED FRA KVUC: HØJESTE KARAKTERER I DANMARK – PÅ KVUC!

Emneord: KVUC, Videregående uddannelser, Gymnasieelever, HF-inklusion, HF, Gymnasiereform
KVUC på DenOffentlige.dk KVUC er Københavns Voksenuddannelsescenter, som er en selvejende institution under staten....
Aktivitet: Artikler: 75 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også