Håndbog: Arbejd på tværs og få udsatte i job

Bliv klædt godt på til at samarbejde på tværs, så du kan bane vejen til uddannelse og job for udsatte ledige. Cabi har udgivet en håndbog med erfaringer, redskaber og modeller til et godt tværfagligt og koordineret samarbejde.

Til nytår træder kontanthjælpsreformen i kraft, og dermed skal alle landets kommuner tilbyde kontanthjælpsmodtagere med komplekse problemer en tværfaglig og koordineret indsats. En indsats, som skal koordineres internt i kommunen på tværs af sektorer og afdelinger og med eksterne samarbejdspartnere som virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

Det er ikke nogen let sag, og succes med tværfagligt samarbejde kræver opmærksomhed fra den ledelse, som skal skabe rammerne. Det kræver også bestemte kompetencer blandt de medarbejdere, som skal samarbejde i praksis.

Håndbog giver dig byggestenene

Cabi har derfor udgivet den case-baserede håndbog ”Gå tværfagligt og koordineret til sagen” om det gode tværfaglige samarbejde i kommunen.

Den er henvendt til dig, der er leder i kommunen, og til dig, der er praktiker. Fra job- og virksomhedskonsulenter til sagsbehandlere, UU-vejledere, behandlere og meget mere.

Håndbogen tager sit afsæt i ungeprojektet Route 25, hvor kommunerne i Odder, Egedal og Ikast-Brande har gjort sig konkrete erfaringer med at stable tværfagligt samarbejde på benene og bringe udsatte unge nærmere job eller uddannelse.

”Med det tværfaglige arbejde kan vi strikke andre løsninger sammen og rykke hurtigere. Der er kortere fra tanke til handling. De professionelle giver hinanden håndslag på, hvad de skal gøre – og så gør de det,” siger Birgit Thorup, arbejdsmarkedschef i Ikast Brande, i håndbogen.

Tværfaglighed betyder bedre tilbud til borgerne

Det tværfaglige samarbejde i Route 25 har resulteret i en række positive effekter. Det er fx:

 • Styrket intern organisering og stærkere sammenhæng mellem kommunernes afdelinger
 • Fokus på fælles mål og delmål med indsatsen
 • De fælles mål fører til bedre tilbud til borgerne, som kommer i centrum for indsatsen.

Erfaringer, som nu kommer andre jobcentre til gode, forklarer Bente Nissen, seniorkonsulent hos Cabi:

”Route 25-kommunerne har gjort sig værdifulde erfaringer om, hvad der virker, når der samarbejdes på tværs, og det er værdifuld viden, for dem, der skal i gang nu,” siger hun i nyhedsbrevet Cabi Nyt.

Læs mere om håndbogen i Cabi Nyt.

CABI på DenOffentlige.dk Viden, metoder, redskaber, best practice og netværk med virksomheder, jobcentre eller begge dele. Det er, hvad vi har samlet i en indgang til virksomheder og jobcentre....
Aktivitet: Artikler: 86 | Events: 1 | Kompetenceområder: 4

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nu får svanemærket nyt fokus

  Mange producenter vil gerne være med til at reducere klimabelastningen og fremme en mere cirkulær økonomi, hvor vi bruger ressourcerne igen og igen. Svanemærkets nye krav til udemøbler, legeredskaber og parkudstyr er netop udarbejdet med dette for øje.

 • 08.04.21 Bæredygtighed
  Nyt innovationscenter skal fastholde Danmarks økologiske førertrøje

  Der er lang vej til at fordoble det økologiske areal i Danmark igen. Derfor skal fokus rettes på innovation og udvikling, og det skal et nyt innovationscenter hjælpe med. Minister mener, at det kan styrke konkurrenceevnen.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Dyrevelfærden er en vigtig del af fremtidens bæredygtige landbrug

  Foråret er på vej og det betyder, at Økodag er nær. Det er festdagen, hvor de økologiske køer hopper ud på græs. Økodag er essensen af dyrevelfærd, men økologien skal blive ved med at udvikle sig. I Økologisk Landsforening arbejder vi med mange projekter, der skal højne dyrevelfærden for de økologiske dyr.

 • 31.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil have mere ambitiøse mål for energisektoren i EU

  Når EU til sommer skal forhandle nye mål for energisektoren, vil regeringen arbejde for, at målene for vedvarende energi og energieffektivitet øges markant. Derfor går regeringen allerede nu i gang med arbejdet for at sikre opbakning blandt de øvrige EU-lande.

 • 29.03.21 Bæredygtighed
  Regeringen vil beskytte havets vilde natur

  19 områder i havet omkring Danmark bliver nu beskyttet, så vi går fra ca. 19 procent beskyttelse på havet til med de nye områder at beskytte ca. 30 procent. I 12 af områderne vil der for første gang være streng beskyttelse af livet i havet. Samtidig udpeges 6 nye fuglebeskyttelsesområder på mere end en million hektar