Håndtryk til den menige efter 40 år men: Direktører får fede farvelfester

Fagbladet FOA har søgt aktindsigt i omkostningerne til afskedsreceptioner for direktører i 14 kommuner.

Kommuner bruger mange tusinde kroner på afskedsreceptioner for direktører. Det viser aktindsigter, som Fagbladet FOA har fået i 14 tilfældigt udvalgte kommuner. 

Helt i top ligger Odense Kommune, der brugte 157.084,98 kroner på nu tidligere stadsdirektør Jørgen Clausens afskedsreception, da han forlod posten efter 12 år i 2014. 


“Afskedsreceptionen var først og fremmest en anledning til at sige tak til et menneske med stor betydning for kommunen, som gennem 12 år havde leveret enormt gode resultater,” siger kommunens chef for strategi og kommunikation, Michael Bruhn Frederiksen.

Den næstdyreste afskedsreception kostede 117.756,82 kroner eksklusiv moms, da Vejle Kommunes tidligere direktør for teknik og miljø, Erik Dahl-Rasmussen, gik på pension i 2013 efter 18 år i direktørstolen. Markant billigere var afskedsreceptionen for den tidligere direktør for Borgerservice, Job og Velfærd i Fredensborg Kommune, Morten Knudsen. Den kostede 10.434 kroner, og var dermed den billigste af alle.

Ansatte som sosu’er og pædagogmedhjælpere får til gengæld ofte nul og niks, når de fratræder efter mange års tro tjeneste. Det kom frem tidligere på året, hvor flere fortalte i medier og på Facebook, at de end ikke fik blomster den dag, de gik på pension.

Hos Odense Kommune blev Jørgen Clausens afskedsreception afholdt på rådhuset, hvor 350 mennesker fik mad, vin og øl for 83.630 kroner eksklusiv moms. Dertil kom blandt andet en regning på 62.355 kroner for annoncer. Kommunens chef for strategi og kommunikation Michael Bruhn Frederiksen mener ikke, at beløbet er højt.

“Vi er en større eller væsentligt større kommune end de andre, I (Fagbladet FOA, red.) har undersøgt. Jeg synes ikke, der var noget ekstravagant over afskedsreceptionen. Der blev brugt lidt mere end 200 kroner pr. mand. Derudover brugte vi penge på at annoncere for at pleje og dyrke vigtige relationer for kommunen,” forklarer han.

 

Emneord: Direktører, FOA, Afskedsreception
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 19.05.16 Gitte Jensen
  Afskedsreceptioner i det offentlige

  Hvorfor egentlig holde afskedsreception på det offentliges regning.Personen der forlader skuden, er som oftest erstattet og glemt uger efter hændelsen. Hvis der ønskes reception så lad da personen selv betale gildet.

 • 18.05.16 Gitte H.
  Der har altid været forskel på folk - så fat det dog

  ...og det vil der blive ved med at være ... nogle har et liv efter et sæt af spilleregler, andre har et liv efter et andet sæt af spilleregler, atter andre har et helt tredje... de fleste synes jo også at være enige om, at det skal vi ikke lave om på ... polarisering skaber sådan en hyggelig dynamik ...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også