Hækkerup går ind i kampen mod værdiløse retningslinjer

»Alle sundhedspersoner, som arbejder med nytteløse registreringer, bør sende mig en personlig e-mail. For de skal væk.«

Så klart udtrykker sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sig i metroxpress i forbindelse med, at danske læger og patienter er ved at drukne i retningslinjer, instrukser og rapporteringssystemer. Alene i Region Hovedstaden og Sjællands hospitalsvæsen er der 52.000.

»Det er super vigtigt og super svært at få ryddet rigtigt op, men det skal vi, for jeg kan sagtens forstå, at det er frustrerende at indtaste data, som man kan se ikke gavner noget som helst, men blot stjæler kostbar tid fra patienterne,« siger Hækkerup.


Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen, mener, at færre regler vil føre til bedre og sikrere behandlinger:

»Læger, sygeplejersker og andre sundhedsprofessionelle har så mulighed for større individuelle hensyn og inddragelse af patienter, end når tiden går med procedurer, som kun har perifer betydning for behandlingen,« forklarer han.

Regionerne erkender, at der er brug for bedre behandlinger.

»Trods hårdt arbejde internt i sundhedsvæsenet går udviklingen alt for langsomt. Der er fortsat for mange infektioner, patientskader, mangelfuld behandling, overbehandling, ineffektive processer og manglende sammenhæng i forløbene,« siger næstformand Ulla Astman til metroxpress.

En tid, hvor lægen beordrer, mens patienten tvinges til passivt at tage imod alt, bør være forbi ifølge Nick Hækkerup:

»Vi putter nu 300 millioner i en kulturændring væk fra, at patienter behandles på samlebånd, frem til at de inddrages i alle beslutninger om dem selv for at styrke både sikkerhed og kvalitet.«

 

 

 

Emneord: Nick Hækkerup, Registering, Regler, Patientdokumentation, Dokumentation
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 14.12.14 Paul Jørgen schultz
  nyttesløse registreringer

  1)Alt skal bekræftes skriftligt overfor hjemmeplejen, selv en simpel ordination f.ex Panodil. En almindelig pårørende kan godt modtage en sådan ordination mundtlig eller læse på et pilleglas hvad doseringen er. En hjemmesygeplejerske skal have det skrifligt.
  2)Nye tiltag med akkreditering - håbløst.
  3)FMK fungerer ikke i det offentlige system. Vi i almen praksis er klædt på til opgaven. Det koster masser af tid.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også