Handelsrekord: Danmark havde fart på eksporten i oktober

Danske virksomheder solgte flere varer til udlandet i oktober, og det pyntede på handelsbalancen.

Der var god fart på danske virksomheders eksport til udlandet i oktober, og samtidig bakkede importen af udenlandske varer til de danske forbrugere.

Tilsammen betyder det, at det danske handelsoverskud i oktober voksede til det største i mere end tre og et halvt år, viser tal fra Danmarks Statistik.

I alt viste handelsbalancen et overskud på ni milliarder kroner i oktober ifølge Danmarks Statistik, hvilket var det største siden marts 2010.

Eksport voksede 2,6 procent i oktober, mens importen faldt 2,5 procent. Set over de seneste tre måneder er eksporten steget 2,3 procent, mens importen er steget 0,5 procent.

Betalingsbalancen for udlandet viste et overskud på 18,4 milliarder kroner i oktober.

Det er 3,4 milliarder kroner større end i september og 6,6 milliarder kroner større end i oktober sidste år. Bag stigningen fra sidste måned ligger især et øget overskud på varehandlen.

/ritzau/

 
Emneord: Eksport, Danmarks Statistik
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også