Hedensted Kommune indfører gratis byggesagsbehandling

Hverken borgere eller virksomheder, der vil bygge nyt eller bygge til, skal fremover betale for at få en byggetilladelse.

Borgmester Kirsten Terkilsen præsenterede Hedensted Kommunes seneste vækstinitiativ på den årlige Nytårskur for erhvervslivet, som blev holdt tirsdag den 12. januar:

”Sammen med vores grundskyld, som er en af landets laveste, og sammen med vores dækningsafgift, som er 0%, tilbyder vi nu endnu mere gunstige rammevilkår. Det er til gavn for erhvervslivet – til gavn for bosætningen, og det er til gavn for væksten”

Læs også: Struer skærer sagsbehandlingstid med tre uger

Herudover optimeres de processer, der er i byggesagsbehandlingen: 

”Indenfor de næste par måneder tilbyder vi en Byggeservice, der vil betyde kortere sagsbehandlingstid. Der vil være mulighed for at blive hjulpet med den digitale byggeansøgning i Borgerservice og på biblioteker. Sidst men ikke mindst skal forløbet i endnu højere grad tilpasses hver enkelt ansøger. Det skal være fuldstændig klart for ansøgeren, hvilken sagsbehandler, der behandler sagen, og hvornår tilladelsen bliver givet”, fortalte borgmester Kirsten Terkilsen.

Også årets gæstetaler, Erhvervs– og vækstminister Troels Lund Poulsen, talte om vækst. Ministeren satte ord på regeringens udspil ”Vækst og udvikling i hele Danmark”. Her er det især revision af planloven, der er interessant for Hedensted Kommune, fordi det åbner op for nye vækstmuligheder i landområder.

Ud over at høre de inspirerede taler havde de ca. 280 deltagere rig mulighed for at netværke med hinanden – og besøge stande, hvor en række af kommunens samarbejdspartnere var repræsenteret.

 
Emneord: Byggesager, Byggesagsgebyr, Hedensted Kommune, Kirsten Terkilsen, Grundskyld, Kvmail2017
Hedensted Kommune på DenOffentlige.dk Hedensted Kommune
Aktivitet: Artikler: 21 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 13.01.16 Nick Allentoft, chefredaktør & stifter
  Rigtigt, intet er gratis.

  Tak for kommentaren, Morten Dreyer.
  Du har helt ret, men det er sådan kommunen har valgt at kommunikere historien, og vi tror på, at det gør alle dygtigere og skarpere, når vores vågne læsere påpeger forhold i den originale pressemeddelelse.
  Godt nytår.
  Nick

 • 13.01.16 Morten Dreyer
  Gratis byggesag ?

  Er det ikke en forkert vinkel ?

  Er det ikke mere korrekt, at de borgere, som selv har afholdt deres byggesager, nu skal betale for andres byggesager ?

  For vi er vel enige om, at gratis vil det aldrig blive.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også