Helene Bækmark har sat sit hold: Tre kvinder i direktionen

Med ny koncerndirektør får Faaborg-Midtfyn Kommune en ren kvindelig direktion.

Efter et år hvor Faaborg-Midtfyn Kommune har omorganiseret den administrative organisation, udpeget chefer til koncernledelsen og ansat kommunaldirektør Helene Bækmark, er den sidste brik i en ny topledelse faldet på plads.

”Vi har i dag ansat Louise Thule Christensen som koncerndirektør, og vores direktion er dermed atter blevet fuldtallig”, siger kommunaldirektør Helene Bækmark.


”Med Louise Thule Christensen får vi en fremsynet og strategisk godt tænkende koncerndirektør med på holdet. Louise er rigtig stærk til at samarbejde og til at sikre sammenhæng og medejerskab i de ting hun arbejder med og er en del af. Det er utroligt vigtige evner, som yderligere styrker vores øverste ledelse – da vi jo som samlet organisation har en opgave, vi skal stå sammen om og i fællesskab lykkes med.”

Louise Thule Christensen er 47 år og kommer fra en stilling som direktør for velfærd i Fredericia Kommune, hvor hun har haft ledelsesansvar for en bred vifte af kommunale opgaver: børn og unge, familie og børnesundhed, pleje og omsorg, sundhed samt handicap, psykiatri og misbrug. Hun er uddannet cand. scient. san. og har 15 års ledelseserfaring med offentlig ledelse.

”Vi har fået så meget overblik over den opgave, der ligger foran os i direktionen og koncernledelsen, at vi har besluttet, at stillingen skulle slås op. Vi har en vigtig opgave med at realisere udviklingsstrategien, og det høje ambitionsniveau og ikke mindst ønsket om hastighed gør, at det har været nødvendigt at styrke direktionen”, siger Helene Bækmark.

 
Stillingen som koncerndirektør har været vakant siden organisationsændringen i december 2015, hvor det blev besluttet, at den videre proces med implementering af den nye organisation skulle vise, om der var behov for at besætte stillingen.

”Det tiltaler mig, at kommunalbestyrelsen har sat en stærk, langsigtet og ambitiøs retning med fokus på at løse kommunens omfattende strategiske udfordringer. Det tiltaler mig også, at Faaborg-Midtfyn Kommune prioriterer koncern- og organisationsudvikling højt med henblik på at skabe en mere moderne kommune, som bringer borgernes, lokalsamfundenes, interessenternes og organisationens ressourcer maksimalt i spil”, siger Louise Thule Christensen.

Med ansættelsen af den nye koncerndirektør består direktionen af kommunaldirektør Helene Bækmark, vicekommunaldirektør Bettina Høst Poulsen og koncerndirektør Louise Thule Christensen.

Der var 17 ansøgere til stillingen.

Louise Thule Christensen tiltræder sin stilling den 1. august 2016.

Emneord: Kvinder i ledelse, Louise Thule Christensen, Helene Bækmark, Faaborg-Midtfyn, Navne 0716
Faaborg-Midtfyn Kommune på DenOffentlige.dk Faaborg-Midtfyn Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 12.10.16
  Kvinder i ledelse: Universiteters ligestilling får eget barometer

  Nyt kønsbarometer skal sætte fokus på kvinder i forskning og ledende stillinger på universiteterne, skriver Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

 • 11.03.15 Velfærd
  Vi har 500.000 - har du en god idé?

  Et borgerbudget på 500.000 kr. giver alle borgere mulighed for at realisere idéer, der kan skabe udvikling i Faaborg-Midtfyn Kommune