Hemmingsen stopper: Københavns Universitet leder efter ny rektor i udlandet

Den nuværende rektor Ralf Hemmingsen stopper efter næsten tolv år. Hans stilling er slået op internationalt.

Københavns Universitet skal i begyndelsen af næste år have ny rektor, og bestyrelsen leder ikke blot efter den nuværende rektor Ralf Hemmingsens efterfølger i Danmark. 

Universitet har slået stillingen op internationalt, så ansøgerfeltet bliver så bredt som muligt, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. 

Ralf Hemmingsen har siddet i rektorstolen i næsten tolv år og stopper i slutningen af februar næste år.


Formanden for bestyrelsen, Nils Strandberg Pedersen, mener, at den afgående rektor efterlader sig universitet, han kan være stolt af.

- Ralf Hemmingsen har stået i spidsen i en periode, hvor universitetet har udviklet sig så markant som internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesinstitution, at vi nu er et af Europas førende universiteter, siger Nils Strandberg Pedersen. 

- Bestyrelsen vil gerne udtrykke sin store anerkendelse for det arbejde Ralf Hemmingsen har ydet for forskning og uddannelse i Danmark.

Hver fjerde forsker på universitetet kommer nu fra udlandet, og 6000 studerende har international baggrund. 

Når Ralf Hemmingsen stopper som rektor, fortsætter han som professor i psykiatri ved Institut for Klinisk Medicin. Den stilling bestred han også indtil ansættelsen som dekan i 2002 og rektor i 2005.

Ansøgningsfristen til at blive Københavns Universitet er 25. september. 

/ritzau/

Emneord: Ralf Hemmingsen, Københavns Universitet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 12.06.19 Ledelse
  Stress-forskernes ni anbefalinger til ledere om bedre arbejdsliv

  Otte stress-forskere har samlet ni gode råd til ledere, som gerne vil styrke produktivitet og trivsel for medarbejdere og hjælpe dem til et arbejdsliv i balance. Anbefalingerne er et supplement til arbejdet i regeringens Stresspanel, siger forskerne.

 • 02.06.19 Sundhed
  Mange er uden arbejde fem år efter hjernerystelsen

  En tilsyneladende banal hjernerystelse kan få langvarige konsekvenser – patienter med vedvarende smerter har nemlig markant større risiko for, at de fem år efter enten er arbejdsløse eller på førtidspension, viser ny stor undersøgelse.

 • 30.10.18 Sundhed
  Dokumenteret effektiv stressbehandling bringer syge tilbage i job

  Stress-forskernes behandlingsmetoder hjælper danskere tilbage til hverdagen - så effektivt, at Sundhedsstyrelsen nu anbefaler at flere kommuner bruger metoden, som er udviklet på Københavns Universitet..

 • 19.04.17 Velfærd
  Millioner til forskning i ulighed: Nu skal årsager til din adfærd undersøges

  Økonomi-professor Claus Thustrup Kreiner skal stå i spidsen for nyt grundforskningscenter, som fokuserer på menneskers adfærd og dets betydning for økonomisk ulighed.

 • 29.05.12 Ledelse
  Universiteter slår to fluer med ét smæk

  Nyt projekt skal både skabe vækst i erhvervslivet og nedbringe ledigheden blandt akademikere. Virksomhedsdating og caselaboratorier skal reducere frafaldet og sænke ledigheden blandt studerende på Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet med 15 %. Det er en del af indsatsen ”Viden i udvikling,” som universiteterne og Region Hovedstaden nu går sammen om for at udbygge samarbejdet med regionens virksomheder.