Henrik Nielsen medlem af Den Lokalpolitiske Tænketank

Henrik Nielsen (C), viceborgmester i Svendborg Kommune, er nu også medlem af en nydannet lokalpolitisk tænketank. Her vil han være med til at sætte lokaldemokratiet og lokalpolitikernes arbejdsvilkår på dagsordenen.

Politikere fra flere partier, kommuner og regioner har netop dannet en lokalpolitisk tænketank. Den nye tænketank skal tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om lokalpolitikernes arbejdsvilkår. En af de 16 lokal- og regionalpolitikere i tænketanken er Henrik Nielsen.

Henrik Nielsen er medlem af Svendborgs byråd, 1. viceborgmester og formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.


"Mit politiske fokus er at sikre rammerne, der giver borgere og virksomheder mulighed for vækst og udvikling. Det skal sikre grundlaget for, at Svendborg Kommune bliver ved med at være et fantastisk sted at bo. Det kræver samarbejde mellem kommune, uddannelsesinstitutioner, virksomheder, foreninger, borgere og alle andre interessenter, siger han. 

Til daglig underviser politikeren på Svendborg Handelsgymnasium i økonomiske fag.

Initiativet til Den Lokalpolitiske Tænketank er taget af Mediehuset DenOffentlige, der forener aktører i og omkring den offentlige sektor om information, videndeling og netværk. Målet er blandt andet at give lokalpolitikken en stærkere stemme i den nationale debat.


“Med Den Lokalpolitiske Tænketank har vi nu 16 stærke politikere som Henrik Nielsen fra flere partier, kommuner og regioner, der vil styrke deres egen og deres kolleger stemme i den nationale debat de kommende år. Det kan forhåbentlig bidrage til, at der under og efter næste valg er betydeligt mere fokus på lokaldemokratiets mange styrker og muligheder,” siger chefredaktør for DenOffentlige.dk, Nick Allentoft.

Henrik Nielsen vil i den kommende valgperiode fortælle om sit lokalpolitiske arbejde, sine udfordringer og erfaringer på netmediet DenOffentlige.dk. Tænketanksmedlemmerne vil sammen fastlægge initiativer og udspil.

Emneord: Den Lokalpolitiske Tænketank, Henrik Nielsen, Konservative, Svendborg Kommune, Lokalpolitik, Lokaldemokrati, Demokrati, Politikernes arbejdsvilkår
Den Lokalpolitiske Tænketank på DenOffentlige.dk Den Lokalpolitiske Tænketank samler 16 politikere fra forskellige partier, kommuner og regioner. Ambitionen er, at tilføre lokaldemokratiet mere nerve, øget opmærksomhed og bidrage til debatten om...
Aktivitet: Artikler: 37 | Events: 1 | Kompetenceområder: 5

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 28.06.17 Politik
  Landdistrikter ser frem til international maritim konference

  European Maritime Day kommer til Fyn i 2024. Det vækker glæde hos Landdistrikternes Fællesråd, Danske Rederier og ikke mindst Svendborg Kommune.

 • 04.05.17 Politik
  Nyt parti vil indføre app-demokrati

  Nyt parti vil flytte folketingsdebatter og forhandlinger om lovforslag ud til vælgerne med en app. Partiets medlemmer skal følge resultat af afstemninger i sin app.

 • 23.11.16 Velfærd
  Svendborg bliver vært for DGI Landsstævne 2021 - foran Horsens

  Svendborg Kommune bliver vært for landsstævnet i sommeren 2021. Det offentliggjorde DGI den 23. november. DGI og Svendborg Kommune inviterer til pressemøde den 23. november kl. 10.30 på Bogholderiet, Frederiksø, Svendborg Havn, 5700 Svendborg.

 • 03.06.16 Politik
  Bredt forlig om gymnasiereform

  Reform af de gymnasiale uddannelser vil ruste Danmarks studenter til at møde de krav, der venter dem i deres videre uddannelse og tilværelse, og på et arbejdsmarked, der fremover stiller endnu større krav til den enkelte. Hent aftale teksten her.

 • 20.05.16 Bæredygtighed
  Naturpakken giver mere natur til danskerne

  Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har netop indgået aftale om en Naturpakke til 363,5 mio. kroner. Statslig skov tages ud af kommerciel drift til gavn for danskerne og biodiversiteten.