Her ender flest boligejere på tvangsauktion

I løbet af 2017 er 1.985 boligejere i Danmark endt på tvangsauktion. Herunder kan du se, hvilke kommuner der er hårdest ramt.

I årets første ni måneder er i alt 1.985 boligejere endt på tvangsauktion. Der er dog store regionale forskelle på, hvor i landet flest boliger kommer under hammeren. En opgørelse fra i år viser, at særligt Region Sjælland dominerer top 10 over kommuner, hvor flest boligejere er endt på tvang. Hele otte kommuner i regionen placerer sig i toppen.

”For mange vil det være overraskende, at andelen af sjællandske kommuner er så høj. Og ser vi på Sjælland som hele, er der da også tale om et todelt område, idet størstedelen af kommunerne i Region Hovedstaden er repræsenteret med få eller ingen tvangsauktioner i statistikken,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, og fortsætter:

”Hvis vi vender opgørelsen på hovedet og ser på de 10 kommuner med færrest tvangsauktioner, finder vi otte styks, der er beliggende i Region Hovedstaden.”

Tvangsauktioner i København
Vi skal ned på 30. pladsen på listen over flest tvangsauktioner, før vi finder en kommune i området omkring eller nord for København. Det er sommerhuskommunen Gribskov med foreløbigt 26 tvangsauktioner i år. København ligger på 42. pladsen med 19 styks.

Lolland Kommune er det område med ubetinget flest tvangsauktioner. Alene i år har der været knap 100 sager, og i nabokommunen Guldborgsund, der både dækker Falster og en tredjedel af Lolland, er der ligeledes en del boligejere, der ikke formår at betale terminen eller ejendomsskatten til tiden, viser tallene.

Top 10: Kommuner med flest tvangsauktioner
1. Lolland: 99
2. Guldborgsund: 78
3. Odsherred: 59
4. Slagelse: 58
5. Tønder: 54
6. Næstved: 52
7. Vordingborg: 51
8. Kalundborg: 46
9. Hjørring: 44
10. Holbæk: 40

(Tallene i opgørelsen er trukket ultimo september 2017. Kilde: Boligsiden.dk)

Læs også: Skat står bag hver fjerde tvangsauktion

Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.