Her er de mest googlede ord i Danmark i 2016

Sport og underholdning er helt i top, når det gælder danskernes søgninger på opslagssiden Google i 2016.

Spillet Pokémon Go, OL-guldvinder Pernille Blume og den banebrydende norske tv-serie "Skam".
 
Det er nogle af de mest googlede ord blandt danskerne i 2016.
 
Det viser den årlige oversigt fra Google over de mest søgte navne og begivenheder.

Når det gælder navngivne danske personer, er det elitesvømmeren Pernille Blume, der trækker flest søgninger.

Blume stod for en af pragtpræstationerne ved årets OL i Rio de Janeiro, da hun først vandt guld i 50 meter fri og derefter bronze i holdmedley.
 
Den norske tv-serie "Skam" har også taget danskerne med storm og indtager pladsen som det femte mest søgte ord.
 
At danskerne især søger efter sport og underholdning, overrasker ikke Vincent F. Hendricks, professor i formel filosofi ved Københavns Universitet.
 
- Der er ikke nødvendigvis noget galt i underholdning. Vi søger feel good og underholdning på nettet, siger han.
 
Alligevel bekymrer det ham, at hovedparten af søgningerne relaterer sig til helt andre ting, end det der har domineret den politiske dagsorden i årets løb.
 
- Vi har i 2016 set nogle store udsving i verden. Vi har en flygtninge- og migrantkrise, vi har klimaproblematikken.
 
- Vi har World Economic Forum, der har meldt ud, at vi står med en række store udfordringer omkring for eksempel fødevaresikkerhed, ulighed og misinformation på nettet.
 
- Men det fylder meget lidt på listerne over googlede danske ord, siger filosoffen.
 
- Der er mange tomme kalorier og meget lidt rugbrød, lyder konklusionen fra Hendricks.
 
Der er dog også navne og begivenheder fra den politiske verden. Eksempelvis USA's næste præsident Donald Trump og briternes brexit-afstemning.
 
Også afdøde popkoryfæer som Prince, David Bowie og Leonard Cohen ligger i toppen, når det gælder søgninger blandt Googles danske brugere.
 
Selv om opgørelsen er et fingerpeg om, hvad der har optaget danskerne i årets løb, skal man dog tage den med et gran salt, siger Vincent F. Hendricks.
 
- Selv Google-søgninger er udtryk for en redigeret virkelighed. Når vi søger, foreslår Google selv nogle ord, som fuldender sætningen. Dermed er Google medbestemmende over, hvad vi søger efter, siger han.
 
Google oplyser i en pressemeddelelse, at listerne er baseret på de mest trendende søgeord. It-giganten tilføjer, at man udelader "diverse spam, ikke-familievenlige emner og irrelevante data".
 
 
FAKTA: Her er de mest googlede ord i Danmark i 2016
Google offentliggør hvert år en række lister over de mest søgte ord inden for forskellige kategorier. Listerne opgøres for de enkelte lande. Her kan du se årets topscorere, når det gælder danske Google-søgninger.
 
Søgninger generelt:
1. Pokemon Go.
2. EM.
3. iPhone 7.
4. Slither.io
5. "Skam".
6. David Bowie.
7. Donald Trump.
8. OL.
9. Tour de France.
10. Prince.
 
Danske personer:
1. Pernille Blume.
2. Lukas Graham.
3. Mette Lindberg.
4. Anders Grau.
5. Eva Kjer Hansen.
6. Gulddreng.
7. Pernille Vermund.
8. Inger Støjberg.
9. Søren Bregendahl.
10. Troels Kløvedal.
 
Begivenheder:
1. EM.
2. OL.
3. Tour de France.
4. Roskilde Festival.
5. EM håndbold.
6. Brexit.
7. Oscar.
8. Grøn Koncert.
9. Super Bowl.
10. Black Friday.
 
Kilde: Google Year in Search 2016.
 
/ritzau/
Emneord: Google, 141216
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 15.03.17 dinpik
  tip

  din mor er fed

 • 02.01.17 Anders
  Hvad blev der af E-handlen på Google

  Jeg synes at der mangler lidt information om E-handlen i Danmark, den udgør nemlig også en stor procentdel af søgninger, så jeg tænkte at jeg lige ville kontribuere med en smule om dette. Først og fremmest er der en kæmpe forskel på aldersgrupper, og hvilke butikker de køber varer hos. Jeg arbejder selv som analytiker for Couponix, som tilbyder rabatkoder og tilbud til en masse forskellige butikker, så jeg har derfor en masse statistiker over hvilke butikker og typer de forskellige aldersgrupper bruger. Størstedelen af de besøgende vi får fra Google, er fra alderen 18-35, hvilket jo er meget naturligt da denne aldersgrupper er vokset op med Google. Denne aldersgrupper køber mest hos tøj og mode butikker, samt elektronik. Den ældre aldersgruppe 36-60, køber mest rejser, charter og flybilletter på nettet. Men mange fra denne aldersgrupper, specielt de ældre, kan stadig bedst lide at købe produkter i en fysisk butik.

 • 14.12.16 Kasper
  Søgninger vs Aldersgrupper

  Ud fra de mest søgte ord og fraser, kan man jo hurtigt konkludere at Googles gennemsnitsbruger ikke er 50+. Dette er jo også grunden til at politiske problemstillinger, klima og flygtninge. Hovedsageligt er det jo den yngre gruppe der godt kan lide at Google sig frem til ting og få hurtige svar på denne måde. De yngste er født og opvokset med Google som deres "online leksikon", hvor mod de ældre generationer stadig ikke benytter Google til dette formål, i hvert fald ikke i det omfang som de yngre. Jeg driver selv Salezoo.dk hvor jeg analyser alle søgninger der fører til min hjemmeside. På trods af at alle aldersgrupper handler på nettet og benytter rabatkoder i forbindelse med dette, er det alligevel over 80% af søgningerne der kommer fra aldersgruppen 16-30 år. Og det er i forbindelse med ovennævnte problemstilling heller ikke målgruppen for Googling af klima, flygtninge og politik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også