Her er vejen og hans blå bog: Donald Trump er nu præsidentkandidat

Donald Trumps ældste søn kunne fortælle verden, at hans far har partiets opbakning til præsidentkandidatur.

Mangemilliardæren Donald Trump er tirsdag aften lokal tid officielt blevet nomineret som Republikanernes præsidentkandidat.

Han har ved partiets konvent i Cleveland, Ohio, fået opbakning fra flere end 1237 delegerede. Det er den magiske grænse for at sikre sig et flertal.

Det var ventet, at Republikanerne ville pege på Donald Trump, da han var den eneste tilbageværende kandidat i det republikanske kapløb.


Den formelle nominering blev slået fast med stemmerne fra Donald Trumps hjemstat, New York. Resultatet blev læst op af sønnen Donald Trump Jr., hvorefter deltagerne ved konventet brød ud jubel.

- Jeg er beæret over at kunne sende Donald Trump til tops ved optællingen af delegerede her til aften, sagde Donald Trump Jr., der stod flankeret af tre af Trumps andre børn.

- Tillykke, far. Vi elsker dig, lød det videre fra Trumps ældste søn.

Officielt bliver Donald Trump først partiets kandidat, når han accepterer nomineringen. Det ventes at ske torsdag på konventets sidste dag. Dog tonede Trump frem på storskærmen ved konventet og takkede for støtten.

- Det her er noget, jeg aldrig vil glemme. Med jeres stemmer i dag er denne del af processen slut. (...) Jeg er så stolt af at være nomineret som præsident. Jeg ser frem til at dele mine tanker med jer torsdag aften, siger han fra Trump Towers i New York.

Tirsdag aften lokal tid faldt partiets nominering endeligt på plads. Én efter én fremlagde delstaterne i alfabetisk rækkefølge, hvem statens delegerede peger på. Det er tidligere blevet afgjort ved de respektive staters primærvalg de seneste måneder.

Allerede inden at samtlige staters resultater var blevet meddelt, stod det dog klart, at Donald Trump skal kæmpe om en plads i Det Hvide Hus ved præsidentvalget i november.

Med det samlede resultat i hånden gjorde Paul Ryan, republikaner og formand for Repræsentanternes Hus, det officielt.

- Partiets ledelse meddeler, at Donald Trump er blevet valgt som Det Republikanske Partis nominerede som præsident for USA, sagde han fra talerstolen.

I alt har Trump samlet opbakning fra 1725 delegerede i partiet.

 

BLÅ BOG: Trump - fra realitystjerne til præsidentkandidat
Republikanerne har nomineret Donald Trump som partiets bud på USA's næste præsident. Læs mere om ham her.
Donald Trump er natten til onsdag dansk tid formelt blevet udpeget af sine partifæller som Republikanernes præsidentkandidat.
 
* Navn: Donald John Trump
* Alder: 70 år
* Fødested: Queens, New York City
* Søn af: Frederick C. og Mary MacLeod Trump
* Nationalitet: Amerikansk
* Uddannelse: Bachelorgrad i økonomi fra University of Pennsylvania i 1968
* Karriere:
Begyndte allerede under sin uddannelse at arbejde for sin fars ejendomsfirma i sin fritid. I 1971 overtog han formelt virksomheden og omdøbte det senere til The Trump Organization. Fokus var i begyndelsen på projekter i New York, men firmaet fik senere aktiviteter adskillige steder i USA og i andre lande.
Annoncerede i 2015, at han ville gå efter at blive Republikanernes præsidentkandidat.
* Andet: I 2004 deltog han for første gang i tv-showet "The Apprentice" (på dansk "Hyret eller Fyret"), hvor deltagerne konkurrerede om en ledende stilling i Trumps firma.
* Civilstand: Gift med Melania Trump, som han har en søn sammen med. Har desuden fire andre børn fra to tidligere ægteskaber.
* Bopæl: Manhattan, New York City
* Fritidsinteresser: Golf
 
Kilder: Business Insider, biography.com
 
/ritzau/

 

Emneord: Donald Trump, Præsidentvalg, Republikanere, USA, Udland, Uge 29
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 25.07.16 Susanne Holgaard Svendsen
  Godt jeg ikke skal vælge i USA.

  Manden har allerede vist hvad han står for, i sin måde at gøre nar af andre mennesker, nedgøre kvinder mm.
  At se en reportage, hvor en kvinde " falder på halen" i benovelse over hans og hans tidligere hustruers børn, som hun betegner som intelligente og respektfulde, på baggrund af en tale ,som angiveligt ikke engang er skrevet af dem selv !!!!!.
  At have råd til dyrt tøj, make up, hårfarve og tandblegning mm, betyder ikke at man eller woman er intelligent.
  Intelligens handler i højeste potens lm, at respektere bpde eget og andres ret til at leve, og at hjælpes ad med at fordele de resourcer, som planeten og mennesker og dyr har udviklet i fællesskab.
  Det er vi en del der arbejder på, at blive bedre til, hver eneste dag !
  Om det er en mulighed, at verden nogensinde bliver et trygt og godt sted at leve, det afhænger af os allesammen !
  Defor går jeg ikke længere ind for at enkelt personer får så stor magt, som tilfældet er, både i såkaldte demokratiske lande, og i særdeleshed i den styreform, som praktiseres i lande, som vores danske politikere, vil kalde diktatoriske. Der er kun grader af selvindsigt og uvidenhed til forskel.......for ingen af os er jo i stand til at gøre alt det bedste, hverken for os selv, eller for andre.....
  Der er en grund til at vi har to forældre....nemlig kærlighed, eller forsøget på at elske.
  Næ, lad dog Hillary og Trump forsøge at lede Usa i fælleskab, så kan det være der kommer til at ske en udvikling, som ikke kun er enten mands eller kvinde domineret. De to skal lære at elske hinanden, for at blive intelligente nok, til at jeg turde stemme på en af dem.
  Men det skal jeg jo ikke,eftersom jeg lever og bor i Danmark.
  Men det samme scenarie kan jeg se for mig i Dk.
  En Løkke og en Thorning - og dog fortrækker jeg at vi alle tager os tid og bruger energi på at udvikle intelligens, og lærer at respektere hver og en af os, uden at vi behøver stræbe efter berømmelse og magt.

 • 24.07.16 Werner Wittmann
  Trump

  I har ikke skrevet at D.Trump er af tysk afstamning.Familien/bedsteforældre er fra Kallstadt i Pfalz/Vinområde og hed Drump!Die kommer fra den samme by som Ketchup Heinz!

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 30.11.15 Bæredygtighed
  Danmark med i præsident Obamas ”Mission Innovation”

  USA med præsident Obama i spidsen har taget et ambitiøst internationalt energiforskningsinitiativ, hvor 20 lande – herunder Danmark – forpligter sig til en markant forøgelse af midlerne til energiforskning over en femårig periode. Zuckerberg, Branson, Soros og Bill Gates er blandt de private deltagere.