Fra i dag skal du ikke længere bære mundbind her

Onsdag den 2. september vil der ikke længere være en opfordring til at bære mundbind på Region Midtjyllands hospitaler.

Debatten om mundbind har fyldt rigtig meget i det danske samfund i den seneste tid.

I august blev der indført krav om at bære mundbind i offentlig transport i Danmark. Først ramte det enkelte byer, men kort tid efter fulgte resten af landet med, og lige nu er det gældende i hele landet.

Eksperter har udtalt, at vi nok skal indstille os på, at kravet om mundbind også kommer til at gælde andre steder end i den offentlige transport.

Men der er et sted, hvor opfordringen til at bære mundbind ophører fra i morgen af.

Flere besøgende og ingen mundbind

Styrelsen for Patientsikkerhed melder ud, at der sker en ændring i besøgsreglerne på regionens hospitaler, og derudover vil en opfordring også forsvinde. 

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver onsdag den 2. september 2020 de midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler inkl. psykiatrien.

Antallet af besøgende er ikke længere begrænset til en enkelt, dog kun, hvis de lokale forhold tillader det og hvis de generelle regler og råd fra Sundhedsstyrelsen om afstand kan opretholdes.

Derudover falder opfordringen til at bruge mundbind væk. Region Midtjylland har i en periode opfordret besøgende, ledsagere og andre med ærinde på hospitalet til at bære mundbind og udleveret mundbind til dem, der ikke selv havde det med. Denne opfordring er ikke længere gældende fra i morgen af, og hospitalernes udlevering af mundbind ophører også. 

Restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med coronavirus i Region Midtjylland, men fra i morgen af bliver de som sagt fjernet igen.

Er du syg? Bliv hjemme

Besøgende, ledsagere mv. med symptomer skal blive hjemme, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, og samtidig lægges der vægt på, at man stadig husker at holde afstand, spritte hænder og ‘udviser god hosteetikette.’

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne