Fra i dag skal du ikke længere bære mundbind her

Onsdag den 2. september vil der ikke længere være en opfordring til at bære mundbind på Region Midtjyllands hospitaler.

Debatten om mundbind har fyldt rigtig meget i det danske samfund i den seneste tid.

I august blev der indført krav om at bære mundbind i offentlig transport i Danmark. Først ramte det enkelte byer, men kort tid efter fulgte resten af landet med, og lige nu er det gældende i hele landet.

Eksperter har udtalt, at vi nok skal indstille os på, at kravet om mundbind også kommer til at gælde andre steder end i den offentlige transport.

Men der er et sted, hvor opfordringen til at bære mundbind ophører fra i morgen af.

Flere besøgende og ingen mundbind

Styrelsen for Patientsikkerhed melder ud, at der sker en ændring i besøgsreglerne på regionens hospitaler, og derudover vil en opfordring også forsvinde. 

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver onsdag den 2. september 2020 de midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler inkl. psykiatrien.

Antallet af besøgende er ikke længere begrænset til en enkelt, dog kun, hvis de lokale forhold tillader det og hvis de generelle regler og råd fra Sundhedsstyrelsen om afstand kan opretholdes.

Derudover falder opfordringen til at bruge mundbind væk. Region Midtjylland har i en periode opfordret besøgende, ledsagere og andre med ærinde på hospitalet til at bære mundbind og udleveret mundbind til dem, der ikke selv havde det med. Denne opfordring er ikke længere gældende fra i morgen af, og hospitalernes udlevering af mundbind ophører også. 

Restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med coronavirus i Region Midtjylland, men fra i morgen af bliver de som sagt fjernet igen.

Er du syg? Bliv hjemme

Besøgende, ledsagere mv. med symptomer skal blive hjemme, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, og samtidig lægges der vægt på, at man stadig husker at holde afstand, spritte hænder og ‘udviser god hosteetikette.’

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.