Fra i dag skal du ikke længere bære mundbind her

Onsdag den 2. september vil der ikke længere være en opfordring til at bære mundbind på Region Midtjyllands hospitaler.

Debatten om mundbind har fyldt rigtig meget i det danske samfund i den seneste tid.

I august blev der indført krav om at bære mundbind i offentlig transport i Danmark. Først ramte det enkelte byer, men kort tid efter fulgte resten af landet med, og lige nu er det gældende i hele landet.

Eksperter har udtalt, at vi nok skal indstille os på, at kravet om mundbind også kommer til at gælde andre steder end i den offentlige transport.

Men der er et sted, hvor opfordringen til at bære mundbind ophører fra i morgen af.

Flere besøgende og ingen mundbind

Styrelsen for Patientsikkerhed melder ud, at der sker en ændring i besøgsreglerne på regionens hospitaler, og derudover vil en opfordring også forsvinde. 

Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed ophæver onsdag den 2. september 2020 de midlertidige besøgsrestriktioner på Region Midtjyllands hospitaler inkl. psykiatrien.

Antallet af besøgende er ikke længere begrænset til en enkelt, dog kun, hvis de lokale forhold tillader det og hvis de generelle regler og råd fra Sundhedsstyrelsen om afstand kan opretholdes.

Derudover falder opfordringen til at bruge mundbind væk. Region Midtjylland har i en periode opfordret besøgende, ledsagere og andre med ærinde på hospitalet til at bære mundbind og udleveret mundbind til dem, der ikke selv havde det med. Denne opfordring er ikke længere gældende fra i morgen af, og hospitalernes udlevering af mundbind ophører også. 

Restriktioner blev indført for at inddæmme lokale smitteudbrud med coronavirus i Region Midtjylland, men fra i morgen af bliver de som sagt fjernet igen.

Er du syg? Bliv hjemme

Besøgende, ledsagere mv. med symptomer skal blive hjemme, lyder det fra Sundhedsstyrelsen, og samtidig lægges der vægt på, at man stadig husker at holde afstand, spritte hænder og ‘udviser god hosteetikette.’

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 30.09.20 Sundhed
  Disse danskere skal have hurtigere psykiatrisk vurdering

  En ny aftale skal hjælpe syddanskere, der primært lider af stress, angst og depression i let til moderat grad med at få tid til psykiatrisk vurdering indenfor 14 dage.

 • 21.09.20 Sundhed
  Endnu en aftale på plads om forhåndskøb af COVID-19-vaccine

  For en måned siden blev der indgået aftale med Astra Zeneca om leverancer af vacciner til 2,4 mio. borgere i Danmark, hvis vaccinen godkendes. Nu har EU-Kommissionen på EU-landenes vegne forhandlet en aftale mere på plads, der potentielt indebærer mulighed for at købe ca. 3,7 mio. doser vacciner til Danmark. Flere aftaler er på vej.

 • 21.09.20 Sundhed
  Nyt pressemøde om coronasituationen i Aarhus

  Der indkaldes til pressemøde i Aarhus om den øjeblikkelige COVID-19-situation i Aarhus. Smittetrykket er kraftigt stigende i byen.

 • 19.09.20 Sundhed
  23 millioner kroner til klimavenlig plantekost

  Virksomheder og forskere samarbejder i tre nye, store projekter om at skabe plantebaserede proteinprodukter af danske råvarer til fremtidens klimavenlige kost. Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP, støtter med sammenlagt 23 millioner kroner.

 • 19.09.20 Sundhed
  Kommune roser borgerne: Her holdes smittetallet i ro

  Smittetallet i Vejle Kommune ligger nogenlunde stabilt omkring de 30, efter at tallet den sidste uges tid har været helt oppe på 38. Det viser, at borgerne har taget smitten alvorligt, ladet sig teste og passer på med afstand og hygiejne.