Her starter affaldssorteringen i vuggestuen

Skolebørn og børn helt ned til vuggestuealderen inddrages nu i affaldssorteringen på skoler og institutioner i Nordfyns Kommune. Det sker for at give børnene et tidligt indblik i værdien af at sortere sit affald, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Affaldssorteringen bliver sat i system, så den er synlig i kommunens institutioner. Det betyder, at børnene bliver bevidste om, at det er en rigtig god idé at sortere affaldet.

Det gælder blandt andet på Sletten Skole, afdeling Nordvest, hvor der i øjeblikket gennemføres forsøg med affaldssortering, ligesom Børnehuset Minimax i Otterup er med i tiltaget. 

Læs om Verdensmålene - der skal ændre Verdens udvikling

Vi samler artikler og indlæg om FN's Verdensmål på denne temaside.

Så snart børnene kan, er de en del af håndteringen af det sorterede affald. Dermed er det eleverne, som bringer det sorterede papir/pap eller metal/glas til de centrale opsamlingssteder på fx skolen.

- Det er en stor succes, især blandt de mindre børn. De går til opgaven med stor iver og spørgelyst. Det er vores håb, at vi ved at starte så tidligt som muligt gør det til noget helt naturligt at sortere sit affald, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Anders Thingholm.

Han understreger, at det er vigtigt, at alle de kommunale huse kommer med på vognen og tager et fælles ansvar for genanvendelsen.

- Der har hele tiden været sorteret i større eller mindre omfang, men det kan helt sikkert blive bedre. Det forsøger vi nu at inspirere til ved at synliggøre indsatsen, siger Anders Thingholm.

For at sætte ekstra skub i genanvendelsen vil der blive afviklet små konkurrencer om, hvilke klasser der har være ekstra gode til at sortere affaldet, og små events til at fastholde fokus på, hvordan vi kan blive bedre til at passe på miljøet.

Emneord: Affaldssortering, Nordfyns Kommune, Bæredygtig omstilling, Daginstitutioner, 260918
Nordfyns Kommune på DenOffentlige.dk Nordfyns Kommune
Aktivitet: Artikler: 8 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også