Herning ansætter ny børn- og ungedirektør

Ny direktør har tidligere været chef for specialtilbud i Herning Kommune.

Louise Raunkjær bliver ny direktør for Børn & Unge-forvaltningen i Herning Kommune. Hun er 48 år og har siden 2010 varetaget stillingen som direktør for Børn og Unge i Varde Kommune.

Louise Raunkjær tiltræder 1. august og afløser Henrik Beyer, som nu er kommunaldirektør i Kolding Kommune. Dermed får Herning Kommunes direktion også et nyt medlem.


Den kommende Børn & Unge-direktør er langt fra noget ubeskrevet blad i Herning – faktisk var Louise Raunkjær fra 2006-2010 chef for specialtilbud ved netop Børn & Unge i Herning Kommune.

Herning Kommunes borgmester, Lars Krarup, som har været formand for ansættelsesudvalget, har store forventninger til Louise Raunkjær:

- Vi har på børn- og ungeområdet gang i en række spændende udviklingsinitiativer. Med ansættelsen af Louise Raunkjær får vi en fremsynet direktør med stor ledelsesmæssig og faglig ballast, som jeg er overbevist om kan udvikle børn- og ungeområdet yderligere, siger Lars Krarup.

 

Ambitiøse planer

Louise Raunkjær har, siden hun blev matematisk student fra Varde Gymnasium i 1988, haft en række stillinger i uddannelsessektoren og i kommunalt regi. Hun er uddannet cand.psyk fra Aarhus Universitet i 1996 og har siden da blandt andet arbejdet som seminarielærer, arbejdspsykolog ved BST, PPR-psykolog, områdeleder ved Børne- og Ungerådgivningen i den daværende Helle Kommune, rektor ved Ribe Seminarium & HF – og så altså som chef for specialtilbud i Herning Kommune og de seneste år som direktør for Børn og Unge i Varde Kommune.


Hun glæder sig til gensynet med Herning Kommune:

- Der er meget ambitiøse planer på børn- og ungeområdet, og det er naturligvis en meget vigtig drivkraft for mig. Dem vil jeg gerne være med til at realisere sammen med de mange øvrige interessenter på området, siger Louise Raunkjær.

- Helt grundlæggende er jeg meget begejstret for Herning-ånden, som jo er det dér med, at har man en god idé, så prøver man at realisere den. For mig er Herning ikke en tilfældig kommune med et spændende, ledigt job. Jeg kender jo Herning Kommune fra tidligere og glæder mig meget til igen at få min gang på Rådhuset og rundt omkring på skoler og institutioner, siger Louise Raunkjær.

Hun bor mellem Varde og Tistrup med sin mand og en datter på 11 år. Parret har også to voksne børn, som læser henholdsvis medicin og statskundskab på universitetet. Louise Raunkjær er ivrig skiløber og bjergvandrer, ligesom løb, tennis, litteratur og efteruddannelsesforløb fylder i kalenderen.

Der var 13 ansøgere til stillingen som ny Børn & Unge-direktør i Herning Kommune. Efter to samtalerunder med ansættelsesudvalget kunne byrådet i aftes godkende ansættelsen af Louise Raunkjær.

 

Emneord: Herning Kommune, Louise Raunkjær, Kommunaldirektører, Navne 0716
Herning Kommune på DenOffentlige.dk Herning Kommune
Aktivitet: Artikler: 15 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 28.10.15 Velfærd
  25 kommuner i partnerskab om tidligere forebyggende indsats for udsatte børn og unge

  Et nyt partnerskabsnetværk under Socialstyrelsen skal arbejde med at udvikle en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for udsatte børn og unge.

 • 29.09.14 Politik
  Almene boliger i kommunernes mindre byer er truet af kollaps

  Seks midt- og vestjyske kommuner beder Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, om at finde en national løsning for at afværge økonomisk usikker fremtid for lejerne.

 • 13.08.14 Infrastruktur
  Vil samle hele Sjælland om international branding - og udfordre Europas metropoler

  Over 100 politikere og kommunaldirektører mødes til borgmestertopmøde om et nyt branding- og vækstinitiativ, der skal skabe vækst og job i det østlige Danmark. Fælles brand for de 46 kommuner og to regioner på Sjælland. Fælles besøgstjeneste for udenlandske delegationer. Og fælles investorportal, hvor udenlandske investorer fx kan finde attraktive byggegrunde. Det er bare nogle af de tiltag, som borgmestre, regionsrådsformænd, erhvervsudvalgsformænd og kommunaldirektører skal diskutere på borgmestertopmøde i morgen den 14. august i Roskilde.

 • 04.09.13 Infrastruktur
  Ikast-Brande har Danmarks bedste erhvervsklima

  Ikast-Brande Kommune kan nu ranke ryggen og igen kalde sig den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. Det viser Dansk Industris landsdækkende undersøgelse Lokalt Erhvervsklima 2013. Efter sidste år at være blevet nummer to i undersøgelsen, hvor de lokale virksomheder vurderer kommunens erhvervsklima, indtager Ikast-Brande altså igen førerpositionen – en plads kommunen også havde i 2010 og 2011.