Heunicke: Togfond skal i hus inden V ødelægger den

Den nye transportminister er bange for, at en blå regering vil ødelægge togfonden.

Magnus Heunicke har indtaget transportministerstolen, og socialdemokraten tøver ikke med at pege på togfonden som sin vigtigste opgave frem mod næste valg.

For selvom forliget med Enhedslisten og Dansk Folkeparti er på plads, så frygter ministeren, at planen, som skal hente 28,5 milliarder kroner fra øget oliebeskatning og bruge dem på at elektrificere og opgradere jernbanen, kan gå i vasken ved et regeringsskifte.

- Jeg frygter, at hvis Venstre overtager det her kontor, så vil de give de udenlandske olieselskaber pengene tilbage og ødelægge det her projekt, fortæller den nytiltrådte minister i et interview med Ritzau.

Han kan fra sit ministerkontor konstatere, at der senest om halvandet år skal være valg, og at regeringen og dens støttepartier er bagud i meningsmålingerne.

- Derfor handler det for mig at komme så langt som muligt, så vi er sikre på, at det bliver til noget, erklærer ministeren.

Venstre forlod forhandlingerne om togfonden, inden de overhovedet var kommet i gang, da partiet ikke ville finansiere investeringerne ved at ændre oliebeskatningen.

- Vi var indstillet på at kunne finde penge til infrastrukturinvesteringer på anden vis, men præmissen fra regeringen var, at vi skal øge beskatningen i Nordsøen, og det vil vi ikke være med til, forklarede partiets finansordfører, Peter Christensen, dengang til Ritzau.

Men den nyudnævnte minister mener ikke, at Venstre har fremlagt et reelt alternativ.

- Det nemmeste i verden er at sige, at man gerne vil bruge 28,5 milliarder kroner på bedre tog, men at man ikke kan lide finansieringen. Så må man anvise alternativ finansiering, påpeger Magnus Heunicke.

/ritzau/

 

Emneord: Magnus Heunicke, Togfonden
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.03.20 Sundhed
  Sundhedsministeren får flere beføjelser til at modvirke forsyningsproblemer

  Nye regler er trådt i kraft, der blandt andet indebærer, at virksomheder, regioner og kommuner kan pålægges at indberette oplysninger om lagerbeholdninger af medicin og medicinsk udstyr til Lægemiddelstyrelsen, og at medicin og udstyr kan omfordeles til de dele af sundhedsvæsenet, hvor behovet er størst.

 • 23.03.20 Sundhed
  Teststrategi skal sikre at flest muligt testes for COVID-19

  Sundheds- og ældreministeren har sammen Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Lægemiddelstyrelsen besluttet at sikre gennemførelsen af en mere offensiv teststrategi for COVID-19 i Danmark. Det sker på baggrund af WHO’s anbefalinger og skal indføres under hensyn til den kapacitet, der er og kan skaffes og produceres på både kort og langt sigt i Danmark.

 • 27.02.20
  En dansker er testet positiv for COVID-19

  En dansker er testet positiv for den nye coronavirus COVID-19.

 • 13.04.15 Infrastruktur
  Analyse: Togfonden kan give 28.000 nye arbejdspladser

  En ny rapport om behovet for arbejdskraft som følge af Togfonden viser, at de store jernbaneinvesteringer kan skabe nye arbejdspladser svarende til over 28.000 årsværk. Op til 24.000 årsværk kan blive besat af dansk arbejdskraft, og det er 4.000 flere end hidtil antaget.

 • 11.03.15 Velfærd
  Flere afgange og flere siddepladser i togtrafikken

  Regeringen, SF og Enhedslisten har indgået en aftale om en kontrakt for DSB, der gælder i ti år. Den stiller krav om flere togafgange og siddepladser, skærpede krav om tog til tiden, og den gør det muligt for DSB at indlede indkøb af el-tog.