Historisk bred aftale skal sikre god internetdækning og 5G

Alle partier i Folketinget har indgået en aftale om Danmarks fremtidige telepolitik. Aftalen fokuserer på, at Danmark skal være i front med udrulningen af 5G, mens mobil- og bredbåndsdækningen i hele landet samtidig skal fremmes.

Torsdag den 17. maj indgik Regeringen en historisk ”Aftale om Bredbånd og mobil i digital topklasse – Fremtidens telepolitik fra hele Danmark” sammen med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti.
 
Jeg er glad og stolt over, at hele Folketinget nu står bag dansk telepolitik og indsatsen for god dækning i Danmark. Vi er enige om, at dansk telepolitik fortsat skal bygge på principperne om markedsbaseret udrulning af nettene og teknologineutral regulering.” udtaler energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i ministeriets pressemeddelelse.
 
Som en del af aftalen forventes det længe ventede 5G at skulle introduceres i Danmark inden for de kommende tre til frem år. 5G-nettet skulle være op mod 100 gange hurtigere end det nuværende 4G.
 
Hastigheden på det nye 5G er dog endnu teoretisk, da teknologien ikke er færdigudviklet, men den spås at spænde mellem 1000 Mbit og 10.000 Mbit. Altså mindst ligeså hurtigt som YouSees hurtigste bredbåndsforbindelse og potentielt op til ti gange hurtigere.
 

Bredbåndshastigheder

Pulje målrettet yderområder

Folketingets nye aftale om Danmarks fremtidige telepolitik kommer i høj grad landets yderområder til gode. Efter positive evalueringer af bredbåndspuljen for 2016 og 2017, indeholder den nye aftale et yderligere boost til puljen i 2018.
 
Med aftalen er der også enighed om at afsætte 60 mio. kr. yderligere til den succesfulde bredbåndspulje i 2018, så der i år samlet er 100 mio. kr. til bredbåndspuljen og at målrette puljen yderligere mod tyndtbefolkede områder” fortæller klimaministeren.
 
Den oprindelige aftale for hele bredbåndspuljen lød på 200 millioner kroner, der skulle udrulles fra 2016 til 2019. Allerede nu lægger Regeringen dog op til, at puljen yderligere også skal forøges i 2019 og desuden kan forlænges flere år.
Kommercielt indhold på DenOffentlige.dk DenOffentlige er et uafhængigt og samskabt medie. ...
Aktivitet: Artikler: 27

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer