Hjemsendt Peter Loft får fuld løn på ubestemt tid

Den tidligere departementschef i Skatteministeriet tjener stadig 1,5 millioner om året uden at arbejde.

Selv om han reelt har været hjemsendt i flere år, er Peter Loft, der blev landskendt på grund af sin rolle i skattesagen, stadig ansat og får fuld løn fra Skatteministeriet, skriver Jyllands-Posten.

Samtidig aflønner ministeriet departementschef Jens Brøchner, for trods den tidligere SR-regerings planer om at nedlægge Lofts stilling, er der stadig intet sket i sagen. 


Det betyder, at der årligt bliver udbetalt godt og vel 1,5 millioner kroner til den nu forhenværende departementschef - vel at mærke for ikke at foretage sig noget.

Læs mere om Peter Loft

- Jeg går rundt og afventer, hvad der skal ske med mig. Om man vil tilbyde mig en anden stilling, eller om man vil nedlægge min, ligesom den tidligere regering havde besluttet sig for, siger Peter Loft til Jyllands-Posten.

Peter Loft var et af de absolut mest centrale vidner i Skattesagskommissionen. Undervejs sad han med egne ord "i skidt til næsetippen", og siden fik han en næse af daværende skatteminister Benny Engelbrecht (S) for sin ageren.

Her forklarede Benny Engelbrecht, at regeringen ikke havde kunnet finde en passende eller tilsvarende stilling til ham, og at man derfor havde til hensigt at nedlægge stillingen med tre års rådighedsløn til følge.

Så kom folketingsvalget.

Peter Lofts stilling blev aldrig nedlagt, og rådighedslønnen ej heller sat i værk.

Det betyder i realiteten, at Loft stadig får sin fulde departementschefløn frem for den lavere rådighedsløn, der ville skrælle nogle af hans nuværende personlige tillæg fra. Og da de tre års rådighedsløn først tæller, når stillingen er endeligt nedlagt, koster hver måneds ventetid i sidste ende statskassen en ekstra månedsløn.

Trods den gode løn fra staten kunne den 58-årige Loft dog godt tænke sig en afklaring.

- Den usikkerhed, der måtte være tilbage, har jeg i et eller andet omfang affundet mig med. Og det er jo selvfølgelig også nemmere, når man får løn. Men omvendt så jeg da gerne, at jeg på et tidspunkt endegyldigt kunne lægge hele det her kompleks bag mig.

/ritzau/

Emneord: Ledelseskrise, Departementschef, Peter Loft, Skatteministeriet, Skattesagskommissionen, Rådighedsløn, Benny Engelbrecht
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 24.09.20 Ledelse
  Lederne udsteder løfte om nultolerance over for sexchikane

  Lederne har i dag indrykket helsidesannoncer i en række aviser som led i en kampagne mod sexchikane. Ledere opfordres til at skrive under på et løfte om nultolerance over for sexchikane.

 • 13.08.20 Ledelse
  Giv nu mellemlederne plads til at lede!

  Mellemledere ender i stigende grad som administratorer af regler og retningslinjer i stedet for at udføre det, de egentlig er ansat til, nemlig: ledelse. Udviklingen gør dem til et unfair symbol på et voksende bureaukrati og går ud over alt fra medarbejdere til virksomhedens resultater, mener Henrik Jespersen, der har været leder og ledelseskonsulent i over 25 år og nu er aktuel med bogen ‘Kontrol er let, ledelse er svært – en håndbog til mellemlederen’.

 • 26.08.16 Politik
  Regeringen vil investere milliarder i flere medarbejdere og ny it til skattevæsenet

  Over de kommende år vil regeringen investere op mod syv milliarder kroner i at modernisere og fremtidssikre det danske skattevæsen. Pengene skal især gå til 2.000 nye medarbejdere og en ny digital infrastruktur. Vi skal løfte skattevæsenet ind i det 21. århundrede, understreger skatteminister Karsten Lauritzen.

 • 06.02.15 Ledelse
  Ny departementschef i Justitsministeriet

  Regeringen har fundet den nye departementschef, som afløser Anne Kristine Axelsson, der er blevet forflyttet til posten som departementschef i Kirkeministeriet

 • 03.11.14 Politik
  Skattesagskommissionen har afgivet beretning

  Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.