Hjerteforeningen lukker fire rådgivningscentre

Foreningen vil styrke den telefoniske rådgivning, fyrer 20 medarbejdere og lukker rådgivningscenterene i Næstved, Aalborg, Kolding og Esbjerg, skriver DR Sjælland.

Hjerteforeningen fyrer 20 medarbejdere og lukker deres rådgivningscentre i Næstved, Aalborg, Kolding og Esbjerg. Det sker i følge foreningen som led i en organisatorisk tilpasning, der skal sikre et bredere fagligt fundament i de tre tilbageværende rådgivningscentre i Århus, Odense og København, oplyser DR Sjælland.

- 75 pct af vores rådgivning foregår i dag pr. mail eller telefon og alt for få bruger vores centre. Vi vil gerne nå ud til dem, der har de færreste ressourcer og det tror vi på vi kan nå ved at styrke bl.a. den telefoniske rådgivning, siger Hjerteforeningens direktør Kim Høgh til DR Sjælland.

Men lukningen af rådgivningscenteret i Næstved er dårligt nyt for de sjællandske hjertepatienter. Sådan lyder vurderingen fra Per Frandsen, som i 10 år var frivillighedskoordinator for Hjerteforeningens arbejde i Region Sjælland.

- Jeg synes virkelig man skærer den gren over man selv sidder på med den tætte kontakt til patienterne. Jeg ved ikke, hvor mange hjertepatienter fra Nakskov, der fremover har råd til at tage til København for at få rådgivning, siger Per Frandsen.

Hjerteforeningens rådgivningscenter i Næstved lukker på torsdag. Foreningen er en af Danmarks største sygdomsbekæmpende organisationer med 136.500 medlemmer.

Emneord: Hjerteforeningen, Rådgivning, Kim Høgh
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 10.11.14 Preben Barsøe Schou
  Lukning af hjertecenter i Kolding

  Det var med nogen undring vi læste om den uventede lukning, vi havde lige modtaget programmet for fremtidige aktiviteter og havde planer om deltagelse i flere.
  Det er virkelig skuffende for hjertepatienter i Kolding og omegn at skulle til Århus eller Odense, og nok ikke overkommeligt for flertallet, på grund af manglende overskud og økonomi.
  Beslutningen om lukningen vil påvirke rigtig mange hjertepatienter, sørgeligt.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også