Hjort afviser at hjælpe kommuner med flygtningepenge

Finansministeren vil tidligst forhandle økonomi til sommer. Han løber fra klokkeklar aftale, mener KL.

Regeringen og kommunerne er i åbent opgør om udgifter til flygtninge, skriver DR.
 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) afviser ifølge DR at bevilge flere penge til kommunerne før tidligst til sommer, og det får kommunernes formand, Hjorts partifælle Martin Damm (V), til at anklage ministeren for at løbe fra en klar aftale.

Opgøret skyldes, at finansministeren ikke vil indlede forhandlinger med kommunerne om at afsætte flere penge til at dække kommunernes udgifter til et stigende antal flygtninge.

- Vi forhandler ikke økonomi flere gange om året, siger Claus Hjort Frederiksen til DR Nyheder.
 
Finansministeren slår dermed fast, at der først til sommer skal forhandles om en ny kommuneaftale, når den nuværende aftale om kommunernes økonomi fra i sommer har løbet i et år. Formanden for Kommunernes Landsforening, Martin Damm, erklærer sig "meget skuffet" over finansministeren. Martin Damm henviser netop til kommuneaftalen fra i sommer, hvor der er indføjet en passus om, at man på integrationsområdet vil lave et økonomisk "eftersyn" senest i januar 2016. 
 
- Vi går da ud fra, at når vi laver en aftale, så står vi ved den. Det med, at man ikke kan lave økonomiforhandlinger på andre tidspunkter, passer jo ikke, siger han til DR. 
 
- Vi skal jo bruge pengene nu - ikke først senere i år.
 
KL vurderer, at landets 98 kommuner mangler mellem to og tre milliarder kroner for at løfte opgaven med at modtage de mange tusinde flygtninge.  Martin Damm forudser besparelser på skoler, ældre og anden velfærd, når regeringen nu smækker kassen i.
 
/ritzau/
Emneord: Finansministeriet, Finansminister, Claus Hjort Frederiksen, KL, Kommunernes Landsforening, Martin Damm, Økonomiaftale, Flygtninge
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også