Højrefløjsparti godkendt til valg: Nye Borgerlige kræver asylstop og hård socialpolitik

Højrefløjspartiet er godkendt til at stille op til Folketinget. Samtidig mister partiet begge folkevalgte medlemmer i Nordjylland.

Nye Borgerlige har mere end 20.100 godkendte vælgererklæringer, og det nye højrefløjsparti er dermed klar til folketingsvalg, oplyser TV2.
 
Partiformand Pernille Vermund sagde for få dage siden til Ritzau, at der blot udestod nogle teknikaliteter, så ville partiet være klar til valg.

Velfærdsstat eller velfærdssamfund - hvor er velfærdsmodellen

Vi har sat velfærd til debat i en tid, hvor kampen mellem velfærdsstat og velfærdssamfund er blevet afgørende for velfærdsmodellens fremtid.

Følg artikler og indlæg på temasiden her

Nu kan Nye Borgerlige til TV2 fremvise et billede fra Indenrigsministeriets hjemmeside, hvor det fremgår, at partiet har fået den nødvendige opbakning. Ministeriet har ikke offentliggjort tallene.

 
Tidligere har Pernille Vermund ikke haft et klart svar på, hvilken statsministerkandidat partiet vil pege på. Det har hun fortsat ikke.
 
- Vi vil ikke pege på en regering, der ikke støtter vores tre hovedkrav. Det er asylstop, stop for udbetaling af offentlige ydelser til udlændinge, og bliver udlændinge dømt for kriminalitet i Danmark, skal de udvises efter første dom. Ellers får man ikke vores opbakning, siger hun onsdag aften til TV2.
 
Hun understreger samtidig, at udlændingepolitikken er "det allervigtigste for Danmark her og nu".
 
Ifølge Dagbladet Børsen vil Nye Borgerlige torsdag fremlægge en økonomisk plan, der efter partiets mening kan ses som et kompromis mellem regeringen, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti.
 
Yderligere skal partiet have styr sin politik på en række områder forud for et valg.
 
- Hvis der er valg i morgen, når vi ikke at blive klar med et partiprogram. Men vi vil nu gøre os umage med at lave politik på de andre områder, siger Pernille Vermund til TV2.
 
Nye Borgerlige blev stiftet sidste år af Pernille Vermund, der er tidligere folketingskandidat for Konservative, og Peter Seier Christensen.
 
Siden har flere byrådspolitikere meldt sig ind i partiet, men nu er nogle af de nye også begyndt at smutte igen.
 
 
Nye Borgerliges socialpolitik får folkevalgte til at smutte
Partiet har mistet to lokale medlemmer, der har repræsenteret partiet som folkevalgte. En af dem er det tidligere medlem af Dansk Folkeparti Vivi Jensen, der sidder i regionsrådet i Nordjylland og byrådet i Hjørring. Det skrev Nordjyske onsdag.
Derudover har en anden tidligere DF'er Annette Vahlgreen, der sidder i byrådet i Vesthimmerlands Kommune, også meldt sig ud, fordi hun ikke kan stå inde for partiets økonomiske politik.  Vivi Jensen har valgt at forlade partiet, efter at hun har fået lov at nærlæse partiets principprogram. Særligt Nye Borgerliges socialpolitik har fået Vivi Jensen til at trække sig.
 
- Det har også spillet ind, at jeg sad med en følelse af, at Nye Borgerlige reelt har en socialpolitik, som man ikke taler højt om, men som jeg er dybt uenig i, lyder det blandt andet fra Vivi Jensen, der selv er førtidspensionist. 
 
Hun forklarer over for Nordjyske, at hun er bekymret for, at Nye Borgerliges planer om at fjerne afgifter og nedbringe skatter blandt andet vil gå ud over kontanthjælpen og SU'en. 
 
- Men nu cirkulerer der papirer om, at kontanthjælpen skal afskaffes og erstattes af en ydelse, man maksimalt kan modtage i otte måneder, og man vil også forringe førtidspensionisternes vilkår, siger Vivi Jensen til Nordjyske. 
 
Vivi Jensen har været medlem af Nye Borgerlige i godt seks måneder. Hun blev i sin tid meldt ind i byrådet i Hjørring og regionsrådet i Nordjylland for Dansk Folkeparti. 
 
En personstrid resulterede i, at Vivi Jensen blev ekskluderet fra Dansk Folkeparti, og efter en periode som løsgænger meldte hun sig ind i Nye Borgerlige. 
 
Ifølge hende selv fordi partiet repræsenterede hendes holdninger og værdier, da Dansk Folkeparti var blevet "for slapt" på to vigtige områder - EU- og flygtningepolitikken. 
 
I dag erkender hun, at hun ikke har sat sig godt nok ind i Nye Borgerliges politik. 
 
- Jo, jeg skulle helt klart have spurgt lidt mere ind og gået mere i dybden, siger hun til Nordjyske. 
 
 
Emneord: Nye borgerlige, Pernille Vermund, Vivi Jensen, Annette Vahlgreen, Folketingsvalg
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 13.05.20 Politik
  COVID-19: Så mange selvstændige har fået hjælp

  Nye tal viser, at der er sendt cirka 45.000 udbetalinger afsted under ordningen til selvstændige og freelancere. I alt er over 3 mia. kr. udbetalt under ordningen.

 • 24.04.20 Politik
  Nordisk Råd i brev til statsministrene: Vi skal samarbejde mere i krisetider

  Nordisk Råds Præsidium har sendt et brev til de nordiske statsministre i anledning af coronapandemien. I brevet opfordres regeringerne i Norden til at samarbejde mere i kampen mod coronavirus og i krisetider generelt. Præsidiet foreslår blandt andet, at der oprettes en uafhængig nordisk kriseberedskabskommission.