Hønge fik penge af Falckreddere til sin valgkamp

Folketings- og regionsrådsmedlem Karsten Hønge (SF) fik 10.000 kroner til sin valgkamp af Reddernes Landsklub.

Folketingsmedlem Karsten Hønge (SF) fik 10.000 kroner til sin valgkamp i forsommeren af Reddernes Landsklub. Det indrømmer han søndag over for TV Syd

Reddernes Landsklub er udelukkende for ansatte hos Falck.


Karsten Hønge har dermed modtaget penge fra det personale, som han gennem flere måneder offentligt har bakket op i medierne, efter at det konkurrerende selskab BIOS har overtaget ambulancekørslen i dele af Region Syddanmark.

Karsten Hønge stemte som medlem af Region Syddanmark sidste efterår for en aftale med BIOS. En aftale til knap fem milliarder kroner over ti år.

Efterfølgende har Karsten Hønge været stærkt kritisk over for BIOS og udtrykt mistillid til virksomheden.

Professor i sundhedsøkonomi, Kjeld Møller Pedersen, siger til TV Syd, at sagen ikke gavner Karsten Hønges troværdighed.

- Det betænkelige er, at han har fået tilskud fra en ren Falckredderklub i en sag, der har været højt profileret i Region Syddanmark, og hvor Karsen Hønge også har profileret sig, siger Kjeld Møller Pedersen.

Karsten Hønge afviser kritikken og siger, at han ingen problemer har med at modtage penge fra faglige organisationer.

- Tværtimod. Jeg har intet at skjule og jeg er stolt af det. Jeg er glad for at redderne sætter pris på mit politiske arbejde, siger han til TV Syd.

Helt så begejstret mener Roger Buch, der er valgforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, DMJX, dog ikke, at Karsten Hønge bør være:

- Det bliver indirekte Falck, som kan siges at give pengene her, men det vigtigste er, hvornår pengene er faldet, og om det har været med til at påvirke hans skifte i holdning, siger Roger Buch til TV Syd.

Han påpeger, at man som politiker skal holde sin sti ren.

- Der, hvor problemet opstår, er, hvis en politiker får nogle penge og skifter mening, fordi man får pengene. Så kan det jo ende i bestikkelsesanklager, slutter Roger Buch.

/ritzau/

Emneord: BIOS, Reddernes Landsklub, Falck, Karsten Hønge, Købte politikere, Tilskud til valgkamp
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også