Holbæk fyrer direktør

Topchef i Holbæk Kommune bliver gået for at få nye øjne på udviklingen.

Administrerende direktør Hans Søie er blevet fyret som øverste embedsmand i Holbæk Kommune. Det er et enigt økonomiudvalg med borgmester Søren Kjærsgaard (V) i spidsen, som står bag beslutningen, der formelt skal godkendes af byrådet på onsdag.


Det skriver dagbladet Nordvestnyt fredag.

Fyringen kommer på et tidspunkt, hvor det på flere områder går godt for kommunen, men også efter en tid, hvor den administrative ledelse i flere sager har været udsat for kritik. Sidstnævnte har dog intet med afskedigelsen at gøre, understreger borgmester Søren Kjærsgaard.

Han fortæller, at årsagen til, at Hans Søie bliver fritaget fra tjeneste fra 1. november, er, at politikerne gerne vil fortsætte den gode og positive udvikling, Holbæk Kommune er kommet ind i.

- Nu har vi vurderet, at det bedste for Holbæk Kommune er, at vi takker Hans Søie for de år, han har været her og den indsats, han gjort. Og at vi så får en ny person på posten, som med friske øjne kan være med til at holde gang i den positive udvikling, fortæller Søren Kjærsgaard til avisen.

For Hans Søie selv kommer fyringen som en overraskelse. Men han respekterer også politikernes beslutning.

- Et byråd har mulighed for at opsige en kontrakt, hvis de får lyst til at få et nyt syn på tingene. Og det har borgmesteren fortalt mig, at det har byrådet fået lyst til at gøre. Og det respekterer jeg selvfølgelig, siger han.

Holbæk Kommune skal betale løn og godtgørelse til Hans Søie. Det svarer til godt fire millioner kroner.

Emneord: Kommunaldirektør, Hans Søie, Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 21.11.18 Ledelse
  Lejre slanker direktionen

  Der bliver kun ansat én ny direktør som erstatning for to, der stopper. Det giver en besparelse og skal samtidig sikre et endnu bedre samarbejde på tværs af fagområderne. Ny stilling som vicekommunaldirektør bliver snart slået op.

 • 27.06.17 Politik
  Her er de 44 frikommuner - i otte netværk

  Regeringen har udpeget otte frikommunenetværk, der består af i alt 44 forskellige kommuner. De får i de næste fire år frihed til at afprøve nye ideer og løsninger i praksis.

 • 21.09.15 Ledelse
  KomDir: Tilfredshed med Bo Smith-udvalgets rapport

  ”Det er vigtigt, vi i de enkelte kommuner forholder os til, hvordan arbejdsbetingelserne for byrådene kan forbedres”, siger Kommunaldirektørforeningens formand, Henrik Kolind, i forlængelse af Bo Smith udvalgets anbefalinger.

 • 15.08.14 Ledelse
  Budget med borgerne

  Normalt foregår Holbæk Byråds arbejde med budgettet bag lukkede døre. Men i år var både virksomheder, borgere og medarbejdere inviteret med i arbejdet.

 • 19.12.14 Politik
  Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg bliver antidopingkommuner

  Kulturminister Marianne Jelved og minister for sundhed og forebyggelse Nick Hækkerup har udvalgt Hjørring, Holbæk, Odense og Aalborg Kommuner til antidopingkommuner i 2015 – 2017.