Holger K beholder pension: Det er en principsag

Trods en hidsig debat om politikernes vederlag og pensioner, holder Holger K. Nielsen fast i sin. Jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, siger han.

Politikernes ret til at modtage eftervederlag og pension trods en løn som minister eller folketingsmedlem har fået en ophedet debat til at rase.


Og hvor forsvarsminister Carl Holst (V) har bedt om at få stoppet fremtidige udbetalinger af sit eftervederlag, og Alternativets formand, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage sin ministerpension, går SF-profilen Holger K. Nielsen imod strømmen.

Om to uger har SF's tidligere minister ret til at få ministerpension ved siden af folketingslønnen, der er på cirka 51.000 kroner om måneden. 

- Det har jeg tænkt mig at gøre. For mig er det her et principielt spørgsmål om, at der er nogle regler, siger han til TV2 og fortsætter:

- Det er ikke rimeligt og rigtigt, at man som enkeltperson individuelt skal forholde sig til, om de regler er rimelige eller ej. Det er et politisk spørgsmål, som vi er nødt til at diskutere i Folketinget, og som vi også skal diskutere her til efteråret.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Holger K. Nielsen sit standpunkt, men siger samtidig, at selvom han ikke takker nej, er han ikke nødvendigvis tilhænger af de nuværende regler.

- Jeg er tilhænger af, at man skal ændre reglerne – både pensions- og eftervederlagsreglerne. Men jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, siger SF'eren til avisen.

Den tidligere skatte- og udenrigsministers udmelding møder dog kritik fra Enhedslistens næstgruppeformand, Pernille Skipper.

- Hvis man ikke kan forsvare reglerne, så er det noget mærkeligt noget at gemme sig bag dem.

- Hvis Holger og SF ville stille sig op og forsvare, at man fik ministerpension og folketingsløn samtidig, så ville det være en ting. Men hvis han mener, at reglerne er dårlige, så kan jeg ærlig talt ikke forstå, hvorfor han følger dem. Der er ikke pligt til modtage pensionen, siger hun til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Emneord: Politisk efterløn, Holger K Nielsen, Ministerpension
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 26.02.13 Politik
  FAKTA: Det står i regeringens vækstplan

  Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag. Regeringen har tirsdag formiddag præsenteret en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.