Holger K beholder pension: Det er en principsag

Trods en hidsig debat om politikernes vederlag og pensioner, holder Holger K. Nielsen fast i sin. Jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, siger han.

Politikernes ret til at modtage eftervederlag og pension trods en løn som minister eller folketingsmedlem har fået en ophedet debat til at rase.


Og hvor forsvarsminister Carl Holst (V) har bedt om at få stoppet fremtidige udbetalinger af sit eftervederlag, og Alternativets formand, Uffe Elbæk, har frabedt sig at modtage sin ministerpension, går SF-profilen Holger K. Nielsen imod strømmen.

Om to uger har SF's tidligere minister ret til at få ministerpension ved siden af folketingslønnen, der er på cirka 51.000 kroner om måneden. 

- Det har jeg tænkt mig at gøre. For mig er det her et principielt spørgsmål om, at der er nogle regler, siger han til TV2 og fortsætter:

- Det er ikke rimeligt og rigtigt, at man som enkeltperson individuelt skal forholde sig til, om de regler er rimelige eller ej. Det er et politisk spørgsmål, som vi er nødt til at diskutere i Folketinget, og som vi også skal diskutere her til efteråret.

Over for Ekstra Bladet bekræfter Holger K. Nielsen sit standpunkt, men siger samtidig, at selvom han ikke takker nej, er han ikke nødvendigvis tilhænger af de nuværende regler.

- Jeg er tilhænger af, at man skal ændre reglerne – både pensions- og eftervederlagsreglerne. Men jeg synes ikke, at det er den enkelte, der skal tage de valg. Derfor er jeg principielt imod, siger SF'eren til avisen.

Den tidligere skatte- og udenrigsministers udmelding møder dog kritik fra Enhedslistens næstgruppeformand, Pernille Skipper.

- Hvis man ikke kan forsvare reglerne, så er det noget mærkeligt noget at gemme sig bag dem.

- Hvis Holger og SF ville stille sig op og forsvare, at man fik ministerpension og folketingsløn samtidig, så ville det være en ting. Men hvis han mener, at reglerne er dårlige, så kan jeg ærlig talt ikke forstå, hvorfor han følger dem. Der er ikke pligt til modtage pensionen, siger hun til Ekstra Bladet.

/ritzau/

Emneord: Politisk efterløn, Holger K Nielsen, Ministerpension
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 08.06.20 Politik
  Lønkompensationsordningen skal udfases

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er enige om en udfasning af den midlertidige lønkompensationsordning for lønmodtagere frem til og med 29. august. Herefter ophører ordningen.

 • 02.06.20 Politik
  Så meget har regeringen sparet på konsulenter

  Regeringen, KL og Danske Regioner er som en del af økonomiaftalerne for 2021 blevet enige om, at forbruget af eksterne konsulenter i kommuner og regioner er for højt og skal nedbringes. Dermed er der nu under et år efter regeringens tiltrædelse aftalt eksterne konsulentbesparelser i den offentlige sektor på i alt 2 mia. kr. årligt. To tredjedele af regeringens ambition om årlige konsulentbesparelser på 3 mia. kr. er således nået.

 • 29.05.20 Politik
  Beskæftigelsesministeren: Vi må forvente, at flere vil miste jobbet, når hjælpepakkerne udløber

  De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser en stigning i ledigheden på 35.500 fuldtidspersoner i april 2020. Ledigheden er på 152.800 fuldtidspersoner svarende til 5,4 procent af arbejdsstyrken. Stigningen i ledigheden overstiger langt de stigninger, vi så i begyndelsen af 2009, hvor ledigheden steg allermest som følge af finanskrisen. Ledigheden er i alt steget med 49.400 i marts og april.

 • 26.05.20 Politik
  Danmark sender 150 millioner kroner ekstra i klimabistand til verdens fattigste

  Regeringen er sammen med Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet blevet enige om at give 150 mio. kr. ekstra klimabistand til verdens fattigste. Pengene stammer fra finansloven 2020, hvor aftalepartierne blev enige om at afsætte 150 mio. kr. i tillæg til den generelle udviklingsbistand på 0,7 pct. af BNI.

 • 26.02.13 Politik
  FAKTA: Det står i regeringens vækstplan

  Lavere selskabsskat og flere penge til boligrenovering er nogle af elementerne i regeringens vifte af forslag. Regeringen har tirsdag formiddag præsenteret en samlet plan for at fastholde og skabe nye private job samt øge danske virksomheders konkurrenceevne.