Hospitalsskandale breder sig: Travlhed på hospital i Randers går ud over patienterne

Ifølge en aktindsigt søgt af DR oplever sygeplejersker i Randers så stor travlhed, at de må udskyde opgaver.

På Regionshospital Randers er sygeplejerskerne så travle, at de dagligt må udskyde nødvendige opgaver som ordinering af medicin og overvågning af syge patienter. Det skriver DR Nyheder.

Oplysningerne kommer fra en aktindsigt i en rapport fra Arbejdstilsynet, der har været på besøg på hospitalets akutafdeling.


- Sygeplejerskerne oplyser, at det typisk er monitorering, også lægeordineret monitorering, der udskydes eller udføres med et længere tidsinterval end foreskrevet, og at dette sker dagligt. 

LÆS OGSÅ: Vanvittig og syg kultur

- Derudover bliver givning af ordineret medicin også udskudt, hvilket også sker dagligt, anføres det i rapporten ifølge DR.

Det store pres på sygeplejerskerne nikker deres arbejdsmiljørepræsentant, Lotte Hybertz Lauritzen, genkendende til.

- Jeg oplever rigtigt pressede kolleger med tårer i øjnene, der ikke får spist, der ikke får tisset i løbet af en vagt. Det betyder, at vi som sygeplejersker ikke føler, at vi yder det arbejde, vi egentlig er uddannet til at lave.

- Jeg har det ikke godt med det. Jeg synes ikke, folk får den pleje og behandling, som man egentlig kan forvente i 2016, siger hun til DR Nyheder.

Den personaleansvarlige på afdelingen, oversygeplejerske Bodil Clemmensen, erkender, at der har været for travlt. 

Eksempelvis var der 61 patienter ved Arbejdstilsynets besøg i april på en afdeling med plads til 33.

- Det er ikke godt. Og grunden til det er, at der kan være mange patienter i afdelingen.

- Vi gør nu blandt andet det, at vi har flere læger på arbejde. Og vi har en person ansat i afdelingen, der sørger for flowet ud af afdelingen, så de patienter, der ligger på afdelingen, ikke ligger og venter på noget, siger Bodil Clemmensen til DR.

Det er ikke kun i Randers, at der er pres på sygeplejerskerne. Torsdag kom det frem, at patienter på intensivafdelingen på hospitalet i Køge i særligt travle perioder har fået mere beroligende medicin end medicinsk nødvendigt.

/ritzau/

Emneord: Hospitaler, Sundhedsvæsnet, Dokumentationskrav, Bureaukrati, Sygeplejersker, Regionshospitalet i Randers, Region Midtjylland, Arbejdstilsynet, Sundhedsbureaukratiet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
  • 19.08.16 Gitte Samsøe-Jensen
    Travlhed og ledelse

    Det er da mærkeligt at der kan og bliver gjort noget,når en kontrolforanstaltning har været på besøg. Så kan alle se, der er noget galt, og gør noget. Skulle man ikke forvente at ledelsen så dette inden, er det ikke en del af deres opgave ?????

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også