Hovedstaden døjer med overfyldte hospitaler

De medicinske afdelinger på hospitalerne i Region Hovedstaden kæmper med overbelægning, viser nye tal.

Patienter på hospitaler i Region Hovedstaden risikerer at blive placeret på gangene, i samtalerum eller blive stuvet tættere sammen på stuerne, end det er meningen.

Nye tal for de første tre måneder af 2015 viser, at nogle medicinske afdelinger i Region Hovedstaden kører med en belægning på 115 procent, skriver Berlingske.

Det er en forværring i forhold til samme periode sidste år, og det udløser voldsom kritik fra patienterne.

- Det er stærkt bekymrende, at tallene klart viser, at der igen i år er overbelægning på de medicinske afdelinger. Der er ikke tale om et periodevist problem, men en vedblivende udfordring for sundhedsvæsnet, som har alvorlige konsekvenser for patienter, siger formanden for Danske Patienter, Lars Engberg, til Berlingske.

Den seneste opgørelse viser, at der på de fleste medicinske afdelinger i lange perioder er flere patienter, end der er afsat senge og personale til. 

I alt fire ud af otte hospitaler i Region Hovedstaden havde i første kvartal en belægning i "medicinsk blok" på 100 procent eller derover i en eller flere måneder.

I de samme måneder af 2014 var der blot i en enkelt måned på et enkelt hospital problemer med overbelægning.

Årsagen til problemet er blandt andet mangel på personale, ligesom at kommunerne beskyldes for at være for langsomme til at hjemtage færdigbehandlede ældre patienter, skriver Berlingske.

Sundhedsminister Nick Hækkerup (S) peger over for Berlingske på, at regeringen sammen med SF og Enhedslisten på finansloven har afsat penge til at afhjælpe problemet.

Han kalder det dog uacceptabelt, at der fortsat mangler sengepladser på sygehusene.

- Patienterne skal ikke ligge på gangene, og det er ikke godt nok. Nu skal pengene fra finansloven have lov til at virke, siger Nick Hækkerup til avisen.

/ritzau/

Emneord: Overbelægning, Hospitaler, Ventelister, Region Hovedstaden, Nick Hækkerup, Socialdemokratiet
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 04.03.20 Kommunalt
  Ny udligningsordning: 40 borgmestre sender anbefalinger til Folketinget

  I et åbent brev til regeringen og Folketingets partier kommer 40 borgmestre, Balance Danmark, Landdistrikternes Fællesråd og RimeligUdligning.nu med en række anbefalinger til en ny kommunal udligningsordning. Læs brevet og alle anbefalingerne herunder.

 • 03.03.20 Kommunalt
  Udligningsforhandlingerne: Fælles opfordring fra S-V-borgmestre

  Socialdemokratiet og Venstre må finde hinanden i udligningsforhandlingerne, opfordrer to borgmestre fra hhv. S og V i Furesø og Rudersdal. De to borgmestre har sendt et fælles brev til deres partiformænd med forslag til forbedringer. Udligningsordningen skal give kommuner incitament til at udvikle sig, og den skal sikre en mere ensartet service i kommunerne, mener borgmestrene.

 • 25.02.20 Infrastruktur
  Regeringen: Danmark skal klimasikres bedre

  Danmark er alt for sårbar overfor massivt regnfald. Der skal gang i klimatilpasningen rundt om i landet. Derfor foreslår regeringen en gennemgribende ændring af reglerne, der skal gøre det lettere og billigere at lave tiltag, der kan håndtere de stigende vandmængder og beskytte danskerne mod oversvømmelser ved massiv regn.

 • 20.02.20 Velfærd
  Regeringen har lavet en Robin Hood-model med bind for øjnene

  Gribskovs borgmester Anders Gerner Frost er stærkt forundret over, at den i forvejen økonomisk pressede kommune skal punge ud med yderligere 16 millioner kroner ifølge oplægget til den nye udligningsreform. Derfor har han nu kontaktet statsministeren og indenrigsministeren.

 • 19.06.19 Sundhed
  Omlægning til økologi på hospitalerne afsluttet med stor succes

  Region Hovedstadens politiske mål om omstilling af alle hospitalskøkkener i Region Hovedstaden til minimum 60% økologi er mere end nået. Projektet omkring omstilling til økologi afsluttes her i juni måned med stor succes.