Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kan være farligt for helbredet: Derfor må du ikke smide brugte håndklæder på gulvet

Hus og have

27/03/2024 11:51

Kathrine Frich

Det er en dårlig vane, der bare skal stoppe nu.

Skimmelsvamp er ikke noget nogen ønsker at få indenfor i deres hus. Det kan dog være svært med det mere og mere våde danske vejr.

De seneste søgninger efter ’hvordan man slipper af med skimmelsvamp’ er tilsyneladende steget med 388 %, så hvis dit hus er et af de hjem, der lider af dette grimme problem, er du ikke alene.

Det skriver Mirror

Udover at det ser forfærdeligt ud, er skimmelsvamp dårligt for vores helbred, hvis det ikke behandles. Ifølge NHS producerer det allergener, der kan forårsage en allergisk reaktion, irriterende stoffer og lejlighedsvis giftige stoffer.

Hvis det indåndes eller berøres, kan sporerne resultere i nysen, løbende næse, røde øjne og hududslæt og i alvorlige tilfælde astmaanfald.

Ingen håndklæder på gulvet

Skimmelsvamp forårsages ofte af overskydende fugt i hjemmet og dårlig ventilation, men vores daglige handlinger kan også bidrage til problemet.

En ekspert peger på en særlig doven vane, der øger niveauet af skimmelsvamp i hjemmet og nemt kan stoppes.

Hvis du eller nogen af ​​din familie er skyldige i at efterlade håndklæder på gulvet i badeværelset, er det tid til at forme op og samle op.

Matthew Jenkins, varmeekspert hos MyJobQuote siger:

"Hverdagsvaner spiller en væsentlig rolle i forekomsten af ​​skimmelsvamp i vores hjem. En kombination af forsømmelse af ordentlig ventilation og skødesløse daglige vaner kan sætte skub i væksten af ​​skimmelsvamp. Det er afgørende for husejere at være opmærksomme på deres daglige vaner og tage proaktive foranstaltninger for at afbøde fugtniveauet. Ved at tilskynde til ventilation og opretholde et rodfrit miljø kan vi reducere risikoen for skimmelsvamp."

Mugner på 12 timer

Våde håndklæder efterladt på gulvet i et allerede fugtfyldt badeværelse kan være grobund for skimmelsvamp, fordi det trives med ting med lidt eller ingen cirkulation eller lys, som en bunke håndklæder, der bliver det perfekte sted for kolonier at vokse.

Matthew siger, at afhængigt af hvor fugtigt dit badeværelse er, kan dit håndklæde begynde at mugne på så lidt som 12 timer.

For at forhindre dette kan du blot hænge dine håndklæder på en skinne, hvilket vil reducere væksthastigheden markant. Du skal også være forsigtig, når det kommer til at vaske dem, hvis du ikke vil have, at det spreder sig til andet tøj og dele af dit hjem.

For at stoppe dette skal du sikre dig, at håndklæderne er tørre, før du lægger dem i vaskespanden.

"I sidste ende er det nøglen til at forstå, hvordan vores daglige handlinger påvirker indendørs fugtniveauer, for at skabe et sundere og skimmelfrit levemiljø," siger Matthew.

Mest Læste

Annonce