Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Sejlivet myte står for fald: Du klarer sandsynligvis opvasken forkert

Hus og have

15/11/2023 13:58

J. Bøgen

Mange danskere gør nemlig noget, der virker som en god idé, men som faktisk kan give dårligere resultater.

En ekspert har afsløret, at du muligvis laver fejl med din opvaskemaskine – og disse ting gør den mindre effektiv. Ikke nok med det, så kan du også spare dig selv for endnu mere tid og kræfter ved at undgå én vane, som folk gør med deres opvaskemaskine.

Det skriver Mirror.

David Palmer, Senior Product Specialist Home Appliances hos LG Electronics har delt opvaskemaskinens dos and don'ts, som vil sikre, at du kan få mest muligt ud af din maskine.

Skal ikke skylles af

David har afkræftet myten om, at tallerkener skal skylles, før de sættes i opvaskemaskinen.

Han sagde: "Selvom det er vigtigt at skrabe madstykker af, behøver du ikke skylle dine tallerkener, før du sætter dem i opvaskemaskinen, da dette ofte gør sæben mindre effektiv."

David advarede også folk om ikke at overbelaste deres opvaskemaskiner.

Han sagde: "Hvis du putter for meget i din opvaskemaskine, vil nogle genstande blokere andre. Tillad plads nok til effektiv rengøring ved at sikre dig, at intet klirrer sammen, når du giver stativerne en lille rystetest.

Intet er rigtigt eller forkert

"Der er intet rigtigt eller forkert, når det kommer til stabling. Organisering er nyttig, når du tømmer den men hvis du sorterer dine skeer så de står sammen, er det sandsynligt, at de lægger sig ind i hinanden og bliver ikke rene."

Du bør heller ikke bruge for meget opvaskemiddel, da det "koster penge og kan ridse service eller resultere i uklare glas eller synlige pletter."

David foreslog at placere en skål fuld af eddike på det øverste stativ før en cyklus, der fungerer som skyllemiddel og bekæmper vandpletter.

Og når du fylder opvaskemaskinen, skal du sørge for, at tingene vender mod midten af ​​maskinen for at sikre, at de får den korrekte spraybehandling, der er nødvendig for at gøre rent effektivt.

Husk afspændingsmiddel og rengøring

David sagde også, at afspændingsmiddel er en god idé, da det hjælper opvasken til at tørre bedre.

Han sagde: "Det er nyttigt, hvis du springer varmecyklussen over for at spare energi, eller hvis din service stadig er våd, når din cyklus er færdig."

Det er også super vigtigt, at du rengør din opvaskemaskine, da de "over tid ofte samler madrester, sæberester og snavs, der skal tørres væk."

Hvis du er fristet til at køre din opvaskemaskine, når den ikke er fuld, foreslår David, at du ikke gør det, da det ikke er godt "miljømæssigt set".

Mest Læste

Annonce