Husk at stemme på en transportvenlig kandidat i dag

I dag er det demokratiets festdag i landets kommuner og regioner. De kommende lokalpolitikere skal vælges, og det har stor betydning for transportbranchen, hvilke politikere, der bliver valgt ind i by- og regionsrådene. ITD opfordrer derfor til at stemmen sættes ved en kandidat, der har fokus på gode forhold for transport- og logistikvirksomheder.

Når der i dag skal vælges kommunal- og regionspolitikere i landets 98 kommuner og fem regioner, er der meget på spil for transportbranchen.

For når de nye byråd bliver sammensat, og der skal sættes navn på, hvilke borgmestre, der skal sidde i spidsen for kommunerne de næste fire år, så giver det også en en pejling af, om transport- og logistikvirksomhederne kan se frem til at få bedre forhold eller det modsatte.

-Jeg vil først og fremmest ønske god valgdag til alle kandidater og vælgere. ITD støtter alle kandidater, der vil prioritere transportbranchen, og som vil arbejde for gode forhold for transport- og logistikvirksomhederne. Vi ved, at vores branche skaber vækst og arbejdspladser både kommunalt og nationalt, så det er vigtigt med et godt erhvervsklima i de enkelte kommuner, udtaler Carina Christensen, administrerende direktør i ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport

ITD har netop kåret årets transportkommune på baggrund af en omfattende undersøgelse af, hvordan de enkelte kommuner prioriterer gode forhold for transport- og logistikvirksomhederne. Og den viser, at der er stor forskel på, hvordan de enkelte kommuner prioriterer transportbranchen.

Hele undersøgelsen kan findes her https://aaretstransportkommune.dk/

ITD har også peget på, hvad kandidaterne skal have fokus på, hvis kommunerne skal forbedre forholdene for transportvirksomhederne.

 • Investeringer i det lokale vejnet, herunder både nye investeringer samt vedligeholdelse af vejnettet.
 • Gode lokale faciliteter, herunder stor parkeringskapacitet for lastbiler, god rastepladskapacitet med mulighed for overnatning og adgang til toiletfaciliteter for chaufførerne og adgang for modulvogntog til lokale veje.
 • Udlicitering og udbud, så kommunerne sørger for, at vognmandsopgaver som fx indhentning af affald og snerydning bliver varetaget af private virksomheder.
 • Grønne tiltag, herunder fx anvendelse af klimavenlig asfalt og adgang til alternative drivmidler.
 • Regler og regulering, herunder fx lempelige regler i forhold til, hvor længe lastbilerne må holde parkeret på de lokale vejarealer. Det er også vigtigt med løbende dialogmøder med transportbranchen, og at vejgodstransporten prioriteres i kommunens lokale erhvervspolitik.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Politik
  Her er de nye rejsevejledninger

  Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for EU og Schengenlandene på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. Nedenfor er et overblik over, hvad der er gældende fra lørdag den 26. juni kl. 16.

 • 18.06.21 Politik
  Ny politisk aftale: 850 millioner til udvikling af grønne brændstoffer

  CO2-neutrale løsninger inden for blandt andet den tunge transport er afgørende for at komme i mål med den grønne omstilling. Derfor afsætter regeringen og et bredt flertal i Folketinget nu 850 mio. kroner til udviklingen af Power-to-X-teknologier, der skal gøre det muligt i stor skala at omdanne grøn strøm til brint og andre bæredygtige brændstoffer, der kan bruges i skibe, fly, lastbiler og den tunge industri.

 • 15.06.21 Politik
  Regeringen sender 45 mio. kr. til det nordlige Syrien

  Som et led i arbejdet i Task Force Evakuering giver Danmark et humanitært bidrag på 45 mio. kr. til det nordlige Syrien.

 • 15.06.21 Politik
  Nyt fra Veganerpartiet: Vælger ny ledelse

  I weekenden afholdte Veganerpartiet landsmøde i Nyborg. Her blev den nye landsledelse valgt, og processen om at finde ny frontfigur for partiet sat i gang.

 • 11.06.21 Politik
  Skatteministerium lader svindelsager forælde

  Borgere og virksomheder kan med forsæt eller ved grov uagtsomhed afgive urigtige eller vildledende oplysninger til brug for skattekontrollen for at unddrage at betale skat eller afgifter. I så fald kan de straffes med bøde eller fængsel. Skatteministeriet har opgjort, at ca. hver 10. virksomhed bevidst angiver skat og moms forkert.