Hussalget er eksploderet i Københavns By

Boligsiden.dk ser nærmere på boligmarkedet i Danmarks 11 landsdele. Denne gang er fokus på Københavns By, hvor det samlede salg i kroner og øre er steget 82,5 procent henover de seneste fem år.

Artiklen her er den femte i temaet ”Hele Danmarks Boligmarked”, hvor Boligsiden.dk zoomer ind på boligmarkedet i landets 11 landsdele. Der bliver fokuseret på forhold, der er særlige for det specifikke område samt den seneste udvikling i priser, salgstal og udbud. Artikelrækken bliver løbende publiceret henover de kommende måneder. I denne omgang kigger vi nærmere på Københavns By.

Det er ikke kun ejerlejligheder og andelsboliger, der er populære i landsdelen Københavns By. Også villaer og rækkehuse har oplevet markant fremgang, når det kommer til det samlede salg i kroner og øre. Fra i februar 2013 at have handlet huse for 3,5 milliarder kroner, lød beløbet på 6,4 milliarder kroner i samme periode i år. Det er en stigning på 82,5 procent, viser en opgørelse fra Boligsiden.dk.

”Det er helt som ventet. Dragør er populær, eftersom kvadratmeterpriserne stadig ligger væsentligt under priserne fra Københavns Kommune. Man får altså flere kvadratmeter ved at bosætte sig i Dragør,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Dragørs beliggenhed er afgørende

Lokalt oplever ejendomsmægler og indehaver af EDC Living i Dragør, Malene Harild, at fremgangen i Dragør har været helt enorm. Før hun overtog forretningen for tre år siden, lavede den tidligere indehaver cirka 30 handler om året, nu er EDC Living oppe på 130. Og det er ikke kun, fordi de har erobret kunder fra andre mæglere, der er bare mere gang i markedet nu, forklarer hun.

”Mange tilflyttere har fået øjnene op for Dragør, fordi beliggenheden er helt i top. Vi er tæt på København, lufthavnen og broen til Sverige, hvilket er afgørende, fordi folk arbejder mange forskellige steder i dag,” siger hun og tilføjer, at Dragørs charme naturligvis også er med til at sælge byen.

Generelt er det blandt andet folk, der allerede bor i Dragør, som flytter til et andet hus, fordi deres behov ændrer sig. Men udefra er det specielt børnefamilierne, der har fået øjnene op for kommunen.

”Størstedelen af køberskaren består af børnefamilier, som har haft en lille lejlighed inde i København og solgt med en stor fortjeneste. De kan i mange tilfælde næsten bytte lige over med et hus i Dragør,” siger Malene Harild.

Frederiksberg står stille

Mens der er fremgang at spore i samtlige af landsdelen Københavns Bys kommuner – Dragør, København og Tårnby – er salget i Frederiksberg Kommune næsten gået i stå.

”Stilstanden på Frederiksberg skal ses i sammenhæng med, at der er få villaer på Frederiksberg, og at de sælges til priser, som ligger langt over det niveau, som man kender fra de tre andre kommuner i landsdelen,” siger Birgit Daetz.

Fakta om Københavns By:

 • Landsdelen Københavns By omfatter kommunerne Dragør, Frederiksberg, København og Tårnby.
 • Landsdelen har et areal på 169,6 kvadratkilometer.
 • Indbyggertal pr. 1. kvartal 2018 775.033 (Kilde: Danmarks Statistik)
Boligsiden A/S på DenOffentlige.dk På Boligsiden.dk gør vi det nemt for boligkøbere at finde den bolig, de er på jagt efter. Selskabets aktionærer er ejendomsmæglere, ejendomsmæglerkæder og Dansk Ejendomsmæglerforening. Boligsid...
Aktivitet: Artikler: 134 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 22.09.20 Infrastruktur
  Stor skov på vej til fynboerne

  En ny skov, der er over tre gange større end Sprogø, skal ligge nordøst for Svendborg og er nu kommet ét spadestik nærmere. Skoven bliver et grønt og rekreativt åndehul for naturglade fynboere og beskytter samtidig det lokale drikkevand.

 • 09.09.20 Infrastruktur
  DSB vil give kompensation til kunder

  Pressemeddelelse: Efter regeringens seneste anbefalinger og tiltag gælder der i visse tilfælde særlige refunderingsregler.

 • 23.04.20 Infrastruktur
  Politisk aftale om grønne busser og klimasamarbejdsaftaler

  Regeringen, RV, SF, EL og ALT er enige en aftale, der udmønter 75 millioner kroner til grønne regionale busser, ligesom transportministeren skal indgå klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner. Begge tiltag skal være med til at accelerere den grønne omstilling af bustrafikken frem mod 2030.

 • 16.04.20 Infrastruktur
  Ny grøn erhvervsrabat på Storebælt

  For at tilskynde virksomhederne til at benytte de mest miljøvenlige køretøjer og for at forenkle erhvervsrabatterne på Storebæltsforbindelsen har et bredt politisk flertal (regeringen, RV, SF, V, DF, K og LA) besluttet at omlægge rabatterne, så der kun gives rabat ved brug af de mest miljøvenlige køretøjer.

 • 07.04.20 Infrastruktur
  Rigspolitiet: Første trin i enkontrolleret genåbning af det danske samfund

  Der tages nu hul på den første fase af en gradvis genåbning af det danske samfund. Rigspolitiet fortæller her, hvordan første trin af genåbningen kommer til at forløbe.