Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

Hver anden anerkender ikke fattigdom i Danmark

Næsten halvdelen af danskerne mener, at der ikke er reelt fattige i Danmark. Det viser en ny måling, som Megafon har lavet for Dansk Folkehjælp, skriver Fagbladet 3F.

Omkring 48 procent er således af den opfattelse, at der i Danmark kun findes fattigdom i mindre grad eller slet ikke. Det bekymrer generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

- Der er ingen tvivl om, at vi står med et stort fattigdomsproblem i Danmark, og det forværres kun af, at så stor en del af befolkningen ikke vil erkende problemets eksistens, siger han.

Ifølge samme undersøgelse har hver tredje dansker dog også personligt kendskab til et barn, der lever med fattigdom eller afsavn.

- Når hver tredje dansker personligt kender et barn, der lever i fattigdom og lider afsavn, skulle man tro, at erkendelsen af fattigdomsproblemet var langt større. Men det er det desværre ikke, og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at sætte fokus på fattigdom, siger Klaus Nørlem til Fagbladet 3F.

Læs artikel hos 3f

Emneord: Fattigdom, Fagbladet 3F, Klaus Nørlem
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 07.11.13 Michelle
  Fattigdom

  I løbet af de næste par år bliver fattigdommen ENDNU mere udbredt i DK og alle vil kende nogen som er ramt. Den nye kontanthjælpsreform (gensidig forsørgerpligt i det hele taget), rammer dem som i forvejen ligger ned. Den umyndiggør de syge og de svage, den stiller folk i en situation hvor de er nødsaget til at forlade deres familie for at få økonomien til at hænge nok sammen til at putte brød på bordet, andre vil føle sig tvunget til ægteskab for de sølle skillinger som det overførte fradrag kan bringe til forholdet. Aldrig har jeg oplevet så desperate tilstande og mennesker, som de der skal til at rammes af dette og som ikke kan få ordentlig information fra deres kommuner. Det rækker vidt og det kan ramme os ALLE...det eneste der skal til, er en arbejdsskade eller sygdom som man ikke selv er herre over. Velkommen til velfærdsDanmark!

 • 07.11.13 søgaard
  Fattigdom

  Ifølge samme undersøgelse har hver tredje dansker dog også personligt kendskab til et barn, der lever med fattigdom eller afsavn. http://www.fagbladet3f.dk/nyheder/214b742712754da0bb6f920b7a9bbdd3-20131030-mange-vender-ryggen-til-fattigdom

 • 07.11.13 lone
  fattigdom

  Det er o nok mere eller mindre dem sm er fattige der anerkender det .... danmark ågn op ...

 • 07.11.13 lone
  fattigdom

  Det er o nok mere eller mindre dem sm er fattige der anerkender det .... danmark ågn op ...

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 15.11.17 Velfærd
  Detailkæde tager ansvar i socialkrisen: Vil formidle 250.000 gratis måltider

  I november måned søsætter Danmarks største dagligvarekæde Netto sammen med FødevareBanken, et ambitiøst projekt om at indsamle midler til 250.000 gratis måltider målrettet socialt udsatte i Danmark.

 • 13.06.17 Politik
  Vi har et fattigdomsproblem i Europa – ikke et romaproblem

  Vi kan hverken straffe eller stresse udenlandske hjemløse til at holde sig væk. Lad os samarbejde om løsninger i stedet for.

 • 06.10.16 Bæredygtighed
  Verdensbanken justerer tal for fattigdomsgrænse

  Antallet af fattige falder hurtigere end nogensinde. På få år anslår Verdensbanken at antallet er faldet med 200 millioner mennesker på verdensplan. Læs bankens notat om udviklingen, som også omfatter justering af fattigdomsgrænsen, her.

 • 15.06.15 Velfærd
  En fattig barndom, et sværere voksenliv

  Børn, der er vokset op i økonomiske trængte familier, klarer sig dårligere i voksenlivet på en række områder: De uddanner sig mindre, tjener mindre, de er oftere arbejdsløse og flere af dem får førtidspension end børn fra mere velstillede familier. Det viser en ny rapport fra SFI, som dog også dokumenterer, at børnene relativt set tjener mere end deres forældre.

 • 05.09.14 Politik
  Hjemløse har brug for massiv hjælp

  ”Stigningen i antallet af hjemløse i Aarhus skal stoppes nu. Derfor er det helt afgørende, at byrådet afsætter penge til at styrke indsatsen mod hjemløshed.” Det siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom (SF).