Hver anden sygeplejerske overvejer at droppe den offentlige sektor minimum én gang om måneden

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

De høje tal overrasker Karsten Vikke, CEO for ofir.dk. "Det er en stor del af kerneydelsen i vores samfund som overvejer at forlade sektoren. Det overrasker måske ikke så mange, at vores offentlige sundhedssektor er under pres, men at så mange tænker på at søge væk nu, tror jeg ikke mange er opmærksomme på. Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke tager det alvorligt," siger Karsten Vikke, CEO for Jobportalen ofir.dk.

Af respondenterne arbejder 89% i den offentlige sektor, og særligt lønnen, opgaverne og ønsket om normale arbejdstider er en stor motivation for at skifte sektor. Undersøgelsen viser, at det særligt er sygeplejersker i alderen 30-49 år, der har fokus på arbejdstiderne. Af respondenterne svarer 71% at lønnen er en stor eller meget stor motivationsfaktor for at skifte job.

"Skæve arbejdstider og børnefamilier harmonerer ikke. Det er et af resultaterne af undersøgelsen. Men det som måske er mere overraskende, er, at lønnen også er en så stærk drivkraft for sygeplejersker. Baseret på andre undersøgelser, virker det faktisk til at have større betydning end i mange andre brancher. Hvis dette ikke imødekommes, er der stor risiko for, at den offentlige sundhedssektor kommer til at mangle endnu flere hænder fremadrettet," vurderer Karsten Vikke.

Sygeplejerskegruppen er en svær gruppe at få åbne stillinger besat til. Ifølge DSA er ledigheden ca. 1%, og flere jobs står åbne på landets jobportaler uden at få nok kvalificerede ansøgere, og hvor lederne må bruge alternative netværk og kanaler for at få besat stillingerne.

"Vi er dagligt i kontakt med gruppen i forbindelse med at få stillinger besat. Det er ikke altid, at man kan nøjes med at bruge traditionelle jobportaler. Som undersøgelsen også viser, så er der faktisk flere sygeplejersker på de sociale medier, end på jobportaler. Det er en tendens, vi også ser hos andre faggrupper. For at besætte de ledige stillinger skal man kombinere den traditionelle jobannonce med bl.a. sociale medier," siger Karsten Vikke.

Undersøgelsen blev gennemført i maj/juni 2020 via et udsendt spørgeskema til 4.000 modtagere og via deling i fora på sociale medier forbeholdt sygeplejersker. I alt deltog 350 sygeplejersker i undersøgelsen. Respondenterne er fordelt over alle aldersgrupper og er fra alle landets fem regioner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 06.05.21 Sundhed
  Nyt studie offentliggjort om bivirkninger efter AstraZeneca-vaccination

  I et dansk-norsk samarbejde har forskere vist en let øget forekomst af sjældne, men alvorlige typer af blodpropper i hjernen samt en generelt øget forekomst af venøse blodpropper (blodpropper i venerne) efter vaccination med AstraZeneca-vaccinen. Risikoen for den enkelte vaccinemodtager vurderes fortsat at være meget lav.

 • 04.05.21 Sundhed
  Sundhedsstyrelsen løfter sløret: Ny vaccine-melding

  Da der er god kontrol med COVID-19 epidemien i Danmark og god fremdrift i vaccinationsudrulningen med andre tilgængelige vacciner, har Sundhedsstyrelsen besluttet at fortsætte det nationale vaccinationsprogram uden at bruge COVID-19 vaccinen fra Johnson & Johnson.

 • 29.04.21 Sundhed
  Regeringen med nyt udspil: Vil tiltrække vaccineproduktion til Danmark

  Vacciner er helt centrale, når det handler om at håndtere COVID-19, og for at vi kan holde samfundet så åbent som muligt.

 • 27.04.21 Sundhed
  Børn mangler viden om vacciner

  Danske skolebørn føler sig ikke godt nok klædt på, når det gælder viden om vacciner. Samtidig har størstedelen af eleverne svært ved at skelne rigtige nyheder fra fake news. Det viser en ny undersøgelse foretaget af analyseinstituttet YouGov.

 • 26.04.21 Sundhed
  Rigshospitalet får nyt middel i kampen mod corona

  Som det første hospital i Danmark har Rigshospitalet fået en autonom desinfektionsrobot UVD Robots fra fynske Blue Ocean Robotics som en donation fra EU-kommissionen. Teknologien gives som led i bekæmpelsen af hospitalsinfektioner, Covid-19 og andre smitsomme mikroorganismer på hospitalerne