Hver anden sygeplejerske overvejer at droppe den offentlige sektor minimum én gang om måneden

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

De høje tal overrasker Karsten Vikke, CEO for ofir.dk. "Det er en stor del af kerneydelsen i vores samfund som overvejer at forlade sektoren. Det overrasker måske ikke så mange, at vores offentlige sundhedssektor er under pres, men at så mange tænker på at søge væk nu, tror jeg ikke mange er opmærksomme på. Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke tager det alvorligt," siger Karsten Vikke, CEO for Jobportalen ofir.dk.

Af respondenterne arbejder 89% i den offentlige sektor, og særligt lønnen, opgaverne og ønsket om normale arbejdstider er en stor motivation for at skifte sektor. Undersøgelsen viser, at det særligt er sygeplejersker i alderen 30-49 år, der har fokus på arbejdstiderne. Af respondenterne svarer 71% at lønnen er en stor eller meget stor motivationsfaktor for at skifte job.

"Skæve arbejdstider og børnefamilier harmonerer ikke. Det er et af resultaterne af undersøgelsen. Men det som måske er mere overraskende, er, at lønnen også er en så stærk drivkraft for sygeplejersker. Baseret på andre undersøgelser, virker det faktisk til at have større betydning end i mange andre brancher. Hvis dette ikke imødekommes, er der stor risiko for, at den offentlige sundhedssektor kommer til at mangle endnu flere hænder fremadrettet," vurderer Karsten Vikke.

Sygeplejerskegruppen er en svær gruppe at få åbne stillinger besat til. Ifølge DSA er ledigheden ca. 1%, og flere jobs står åbne på landets jobportaler uden at få nok kvalificerede ansøgere, og hvor lederne må bruge alternative netværk og kanaler for at få besat stillingerne.

"Vi er dagligt i kontakt med gruppen i forbindelse med at få stillinger besat. Det er ikke altid, at man kan nøjes med at bruge traditionelle jobportaler. Som undersøgelsen også viser, så er der faktisk flere sygeplejersker på de sociale medier, end på jobportaler. Det er en tendens, vi også ser hos andre faggrupper. For at besætte de ledige stillinger skal man kombinere den traditionelle jobannonce med bl.a. sociale medier," siger Karsten Vikke.

Undersøgelsen blev gennemført i maj/juni 2020 via et udsendt spørgeskema til 4.000 modtagere og via deling i fora på sociale medier forbeholdt sygeplejersker. I alt deltog 350 sygeplejersker i undersøgelsen. Respondenterne er fordelt over alle aldersgrupper og er fra alle landets fem regioner.

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 30.06.20 Sundhed
  Nu åbnes der helt op for besøg på plejehjem og sygehuse

  Fra torsdag den 2. juli kan der som udgangspunkt frit aflægges besøg på både ude- og indendørs arealer på plejehjem, i plejeboliger og på aflastningspladser samt sygehuse og klinikker.

 • 27.06.20 Sundhed
  Gymnasieelever bliver inddraget i kampen mod antibiotikaresistens

  Nu får danske gymnasieelever mulighed for at prøve kræfter med natur- og ingeniørvidenskaben og måske endda være med til at gøre en opdagelse, der kan få kolossal betydning for millioner af mennesker verden over. En bevilling fra Novo Nordisk Fonden giver nemlig Aarhus Universitet mulighed for at lade eleverne deltage i vigtig forskning, der skal finde helt ny antibiotika.

 • 26.06.20 Sundhed
  Smitte|stop-appen downloadet tæt på en halv million gange

  For en uge siden lancerede Sundheds- og Ældreministeriet smitte|stop: en ny app, der kan bidrage til kontaktopsporing i tilfælde af smitte med COVID-19. Appen er downloadet 497.000 gange til og med i går. Appen giver mulighed for, at du nemt kan give besked til andre brugere af appen, som du har været tæt på, hvis du bliver testet positiv med coronavirus. Den funktion har 80 brugere inden for den første uge benyttet sig af.

 • 17.06.20 Sundhed
  Demonstrant smittet med corona, mange skal testes

  En person, der har deltaget i demonstration for Black Lives Matter i København, er nu konstateret smittet med COVID-19. Alle deltagere i demonstrationen opfordres til særlig opmærksomhed på symptomer på COVID-19 – og om der er grund til at blive testet.

 • 17.06.20 Sundhed
  Dagtilbud lukker efter mistanke om coronasmitte

  Varde Kommune lukker midlertidigt et dagtilbud, efter at ti ud af 37 børn har vist tegn på at være smittet med coronavirus.