Hver anden sygeplejerske overvejer at droppe den offentlige sektor minimum én gang om måneden

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

Mere end 50% af sygeplejerskerne overvejer at skifte jobbet i den offentlige sektor ud med et job i det private erhvervsliv minimum en gang om måneden og 25% overvejer det flere gange ugentligt. Det er resultatet af en ny undersøgelse af Jobportalen Ofir.dk blandt sygeplejersker i landets fem regioner.

De høje tal overrasker Karsten Vikke, CEO for ofir.dk. "Det er en stor del af kerneydelsen i vores samfund som overvejer at forlade sektoren. Det overrasker måske ikke så mange, at vores offentlige sundhedssektor er under pres, men at så mange tænker på at søge væk nu, tror jeg ikke mange er opmærksomme på. Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke tager det alvorligt," siger Karsten Vikke, CEO for Jobportalen ofir.dk.

Af respondenterne arbejder 89% i den offentlige sektor, og særligt lønnen, opgaverne og ønsket om normale arbejdstider er en stor motivation for at skifte sektor. Undersøgelsen viser, at det særligt er sygeplejersker i alderen 30-49 år, der har fokus på arbejdstiderne. Af respondenterne svarer 71% at lønnen er en stor eller meget stor motivationsfaktor for at skifte job.

"Skæve arbejdstider og børnefamilier harmonerer ikke. Det er et af resultaterne af undersøgelsen. Men det som måske er mere overraskende, er, at lønnen også er en så stærk drivkraft for sygeplejersker. Baseret på andre undersøgelser, virker det faktisk til at have større betydning end i mange andre brancher. Hvis dette ikke imødekommes, er der stor risiko for, at den offentlige sundhedssektor kommer til at mangle endnu flere hænder fremadrettet," vurderer Karsten Vikke.

Sygeplejerskegruppen er en svær gruppe at få åbne stillinger besat til. Ifølge DSA er ledigheden ca. 1%, og flere jobs står åbne på landets jobportaler uden at få nok kvalificerede ansøgere, og hvor lederne må bruge alternative netværk og kanaler for at få besat stillingerne.

"Vi er dagligt i kontakt med gruppen i forbindelse med at få stillinger besat. Det er ikke altid, at man kan nøjes med at bruge traditionelle jobportaler. Som undersøgelsen også viser, så er der faktisk flere sygeplejersker på de sociale medier, end på jobportaler. Det er en tendens, vi også ser hos andre faggrupper. For at besætte de ledige stillinger skal man kombinere den traditionelle jobannonce med bl.a. sociale medier," siger Karsten Vikke.

Undersøgelsen blev gennemført i maj/juni 2020 via et udsendt spørgeskema til 4.000 modtagere og via deling i fora på sociale medier forbeholdt sygeplejersker. I alt deltog 350 sygeplejersker i undersøgelsen. Respondenterne er fordelt over alle aldersgrupper og er fra alle landets fem regioner.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.02.21 Sundhed
  Patientrettigheder til hurtig udredning og behandling bliver genindført

  Antallet af COVID-19 patienter på sygehusene er nu faldet så meget, at patientrettighederne til hurtig udredning og behandling genindføres den 1. marts 2021. I dag er ca. 12 pct. af de medicinske sengepladser og ca. 15 pct. af de intensive sengepladser planlagt til COVID-19 i brug.

 • 25.02.21 Sundhed
  Kræftens Bekæmpelse: Sådan får vi tidligere og bedre diagnoser af kræft

  Halvdelen af alle kræftpatienter kommer ikke direkte i kræftpakkeforløb. Men ingen ved præcist, hvad der sker med dem. Og derfor kan sundhedsvæsenet heller ikke for alvor forbedre den tidlige opsporing af kræft. Og det er fatalt for patienterne. Kræftens Bekæmpelse udsender i dag en ny rapport, der skal bane vejen for forbedringer.

 • 23.02.21 Sundhed
  2.500 sårbare og ældre borgere får fremskudte vaccinationstilbud

  Borgere i 17 kommuner bliver visiteret til og kontaktet om et særligt vaccinationstilbud i uge otte. Vaccinationen kan ikke bookes online eller via telefon.

 • 23.02.21 Sundhed
  Pioner i blodkræftforskning modtager Hagedorn Prisen 2021

  10.000 danskere går uvidende rundt med kroniske blodkræftsygdomme og dermed risiko for bl.a. livstruende blodpropper. Det er et område, professor Hans Hasselbalch har viet sit professionelle liv til at forske i. Et arbejde, han betegner som en hjertesag. For sin imponerende og skelsættende indsats modtager han Hagedorn Prisen 2021 på 1,5 mio. kr.

 • 22.02.21 Sundhed
  Godt nyt: Flere lægemidler til sjældne sygdomme

  Flere patienter med sjældne sygdomme får mulighed for behandling, når der løbende godkendes flere lægemidler til sjældne sygdomme. Det er et stort plus for de mange patienter, siger Lægemiddelindustriforeningens koncernchef Ida Sofie Jensen.