Hver femte medarbejder ønsker sig en ny leder

Selv om 73% af arbejdstagerne har det godt med chefen, så viser en ny undersøgelse foretaget på tværs af Europa, at de resterende 27% kommer dårligt ud af det med deres leder.

København, november 2013.

Selv om 73% af arbejdstagerne har det godt med chefen, så viser en ny undersøgelse foretaget på tværs af Europa, at de resterende 27% kommer dårligt ud af det med deres leder. I Danmark er det mere end hver femte medarbejder der direkte ville ønske, de havde en anden leder.

Tallene kommer fra en ny StepStone-undersøgelse, der er foretaget i 8 europæiske lande og baseret på mere end 5.600 besvarelser.

Da StepStone spurgte arbejdstagere på tværs af Europa, om de har et godt forhold til deres chef, svarede 27%, at det ikke er tilfældet. Ud af dem meldte en tredjedel tilbage, at det ikke havde nogen særlig betydning på jobbet, mens to tredjedele ville ønske, de kunne udskifte chefen, fordi den dårlige relation gør arbejdsdagen både besværlig og ubehagelig.

De europæiske resultater viser også, at Schweiz, Frankrig og Holland er de lande, hvor medarbejdere og ledere kommer bedst overens, mens Tyskland og Østrig indtager de nederste pladser. I Tyskland er det hver fjerde ansatte der trives dårligt på grund af forholdet til chefen.

Danmark: Mere end hver fjerde kan ikke med chefen
Resultaterne fra Danmark alene viser, at lidt over 70% har det godt med deres leder, mens knap 30% har en dårlig relation til chefen. For næsten 22% af arbejdstagerne er lederen årsag til mistrivsel på jobbet, mens knap 8% har angivet, at de ikke har det godt med chefen, men at det samtidig ikke er noget, der har negativ betydning i hverdagen.

“Overordnet set, har vi i Danmark meget fokus på medarbejdertilfredshed, men de her resultater viser os, at vi med fordel kan se på, hvordan vi i virksomhederne kan skabe endnu bedre relationer mellem ledere og medarbejdere”, siger Bettina Ravn, adm. direktør hos StepStone Danmark.

”Har man et dårligt forhold til sin leder, så er man natuligt nok mindre motiveret og går måske også med jobskifte-tanker, og derfor bør virksomhedsledere se med alvor på de her tal. Det handler om både produktivitet, arbejdsglæde og medarbejderfastholdelse”, fortsætter Bettina Ravn.

Om undersøgelsen
Ovenstående resultater er baseret på en nylig europæisk StepStone-undersøgelse med mere end 5.600 besvarelser. Besvarelserne kommer fra Danmark, Sverige, Østrig, Belgien, Frankrig, Tyskland, Schweiz og Holland.

For yderligere oplysninger:
Bettina Ravn, adm. direktør, StepStone Danmark: (+45) 26 200 230 / [email protected]
Thomas K. Rasmussen, Communications Specialist, StepStone Danmark: (+45) 31 419 300 / [email protected]

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 23.06.21 Ledelse
  Ny regionsrådsformand i hovedstaden

  Et enigt regionsråd udpegede tirsdag aften den socialdemokratiske gruppeformand til at afløse Sophie Hæstorp Andersen, der fortsætter som menigt medlem – og skal fokusere mere på valget til overborgmesterposten i København

 • 21.06.21 Ledelse
  Redningsmænd får Forsvarsministerens Medalje

  Forsvarsministerens Medalje uddeles én gang om året og tildeles personer, der har ydet en anerkendelsesværdig eller frygtløs indsats. I dag overrækker forsvarsminister Trine Bramsen Forsvarsministerens Medalje til fem redningsmænd fra kystredningstjenesten.

 • 17.06.21 Ledelse
  Dansk Ældreråd får ny formand

  På Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde den 16. juni er Inger Møller Nielsen uden modkandidat valgt som ny formand for ældrerådenes landsorganisation. Hun afløser Mogens Rasmussen, der efter to år på posten, har valgt ikke at genopstille.

 • 01.06.21 Ledelse
  Direktør for Landbrugsstyrelsen fratræder

  Stillingen som direktør vil snarest muligt blive slået op efter gældende regler.

 • 28.05.21 Ledelse
  Søren Brostrøm indtræder i WHO’s globale bestyrelse

  Sundhedsstyrelsens direktør har i den forløbne uge været i Geneve for at deltage i WHO’s årlige Verdenssundhedsforsamling. Ligesom i 2020 finder den sted virtuelt, men fordi Søren Brostrøm har ledet møder i en af de to hovedkomitéer, har han deltaget i Geneve.